To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
Slika 2/3

KOLIKO UR NA TEDEN PREŽIVITE PRED TELEVIZIJO?

Pri prvem delu raziskave so bili udeleženci razdeljeni v 3 skupine, glede na to, koliko ur na teden gledajo televizijo: malo (7 ur ali manj), srednje veliko (7 - 21 ur), veliko (več kot 21 ur).

Tisti, ki so pred televizijo preživeli največ ur, so imeli kar trikrat več možnosti, da se bodo na njihovih arterijah naredile obloge, kot tisti, ki so televizijo gledali najmanj ur. Strokovnjaki to razlagajo kot jasen pokazatelj, da se moramo izogibati več urnemu sedenju in v dan vključiti več gibanja.

Ne verjamete? En teden natanko beležite, koliko ur boste presedeli pred televizijo. Številka vas bo verjetno negativno presenetila. Čas je, da si omislite aktivnosti, pri katerih boste večji del dneva stali. Dovolj je že na primer druženje s prijatelji na sprehodu ali ob drugih lažjih aktivnostih, pravijo strokovnjaki. Seveda je priporočljivo, da najdete čas tudi za intenzivnejše treninge.

profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri