Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d. d., je je že tretje leto zapored zdravstvenim ustanovam, ki so jim zavarovanci namenili najvišje ocene za zadovoljstvo z obravnavo, podelila priznanja za odličnost. Podelitev se je zaključila z dobrodelno noto.

Na Gospodarskem razstavišču se je odvila podelitev priznanj za odličnost zdravstvenim ustanovam.

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. je podelila priznanja 12. prejemnikom: ARTROS, ARTROS REHA, DIAGNOSTIČNI CENTER BLED, DVOREC LANOVŽ, KLANMEDIC, KLINIKA DOKTOR 24, MEDARTIS, POLIKLINIKA NOBILIS, SIMED, ULTRALAB, MD MEDICINA IN ASISTENČNI CENTER ZDRAVSTVENA TOČKA TRIGLAV, ZDRAVSTVENA ZAVAROVALNICA.

Nagrajeni so bili tisti zdravstveni delavci, ki pacientom ponujajo najboljšo zdravstveno obravnavo. 

Osrednja tema večera je bilo predavanje klinične psihologinje, dr. Bernarde Logar Zakrajšek na temo odnosa med bolnikom in zdravnikom, in kako pomembna je komunikacija med njima: »Večkrat slišimo, da ni naloga zdravnika, da bi se ukvarjal s čustvi, ki spremljajo bolnega pacienta, a temu ni tako. Čustva imajo mesto v naši komunikaciji z bolnikom. Pomembno je, da se na njih odzovemo, tako da aktivno poslušamo, usmerimo pozorost, z očesnim stikom, pokimamo, z dotikom ...«

Klinična psihologinja je še poudarila, da pacienti cenijo zdravnikovo odprtost, zavzetost. Čas, ki si ga zdravstveni delavci vzamejo za bolnika, ni nikoli izgubljen.

Večer so popestrile tudi odlične mlade plesalke iz plesne šole Bolero in klovn Aleksander iz društva Rdeči noski, ki ni mogel iz svoje kože.

Zaključek z dobrodelno noto in ogledom razstave Body Worlds Vital

O najboljši zdravstveni obravnavi so odločali zavarovanci, ki so storitve koristili. Za vsak izpolnjen in vrnjen vprašalnik o zadovoljstvu pa je zavarovalnica Triglav namenila tudi sredstva v sklad za donacijo društvu Rdeči noski, ki bodo tako lažje udejstvovali svoje poslanstvo in skrbeli za boljše počutje v bolnišnicah z otroškimi oddelki po vsej Sloveniji.

Na fotografiji: Eva Škofic Maurer, klovnesa in ustanoviteljica društva Rdeči noski, je prejela donatorski ček za 12.000 evrov. Podelila ji ga je mag. Meta Berk Skok, predsednica uprave Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.

Po dogodku je sledil še ogled svetovne razstave pravih človeških teles Body Worlds Vital. Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d. d., je glavni pokrovitelj te nenavadne, a zelo zanimive razstave.

Sorodni članki
Na razstavi so prikazana celotna telesa, posamezni deli, prerezi in organi.

Prihaja razstava Body World Vital: Telo na ogled od zunaj in znotraj

Na Gospodarsko razstavišče prihaja svetovna razstava Body Worlds Vital, ki bo v Ljubljani od 20. oktobra do 20. januarja prihodnje leto, vse dni v tednu od 9. do 20. ure.

V Ljubljani odprli svetovno razstavo Body Worlds Vital - razstavo pravih človeških teles

V Ljubljani na Gospodarskem razstavišču je od 20. oktobra prvič v Sloveniji na ogled svetovna razstava pravih človeških teles, ki ponuja edinstveno spoznavanje anatomije lastnega…

Ali v vlogi pacienta poznate svoje pravice?

Zakon o pacientovih pravicah, ki je bil sprejet leta 2008, določa, da ima pacient pravico do drugega mnenja. Izkušnje kažejo, da je bila ta uzakonjena pravica v praksi…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri