10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Olimpijski zajtrk: Proteinske čokoladne ajdove palačinke

Olimpijski zajtrk: Proteinske čokoladne ajdove palačinke (foto: Profimedia) Profimedia
25. 1. 2018

Da se boste počutili olimpijsko že navsezgodaj, smo za vas pripravili recept za brezglutenske palačinke z okusom čokolade in obogatene s proteini ter semeni. 

Palačinke, ki so enostavne, brez glutena, jajc in mleka ter ne preveč sladke (če želite bolj sladke, le dodajte sladilo po želji).  

Za dve osebi

Sestavine

  • 1 skodelice ajdove kaše, namočene čez noč (ali vsaj nekaj ur)
  • 2 zreli banani
  • ¾ skodelice poljubnega rastlinskega mleka
  • ½ čž pecilnega praška 
  • 1 čž presnega kakava 
  • 1 žlica chia semen
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 žlica veganskih proteinov (grahovih proteini se odlično obnesejo)
  • javorjev sirup - če želimo bolj sladke
  • kokosovo olje za peko

Postopek:

Čez noč ali za nekaj ur namočimo ajdo, nato operemo in dobro precedimo. Nato jo v mikserju zmiksamo skupaj z bananami, rastlinskim mlekom, semeni, pecilnim praškom, kakavom in proteini. Če ste za bolj sladko verzijo dodajte še nekaj javorjevega sirupa. 

Maso damo v skledo in pustimo, da počiva 5-10 minut.

Naoljimo ponev s kokosovim oljem in segrejemo na srednji temperaturi. Nato prelijemo nekaj mase v ponev (odvisno od velikosti ponve, na večji ponvi lahko hkrati pečemo 3-4 palačinke). Pečemo dokler se ne pojavijo mehurčki na palačinki, nato obrnemo na drugo stran in pečemo dokler niso pečene. Vedno naoljimo ponev preden polijemo novo maso. 

Postrežemo s sadjem (bananami, jagodami...) ali poljubnimi nadevi, kot je mandljevo ali arašidovo maslo (in banane), čokoladni namaz/stopljena čokolada, oreščki, semena, javorjev sirup in kokos.

Recept: Sabina Turk, Hearty Vegan Kitchen

Preizkusite tudi katerega od receptov Alenke Košir, ki bodo popestrili vaš jedilnik in vas napolnili z energijo. Najdete jih na povezavi Alenkini recepti.

Potem pa preverite še, kdo so slovenski športniki in športnice, ki bodo nastopili na olimpijskih igrah v Pjongčangu 

In glasujte: Kdo bi moral nositi slovensko zastavo na odprtju ZOI 2018? 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri