zimske_olimpijske_otroci

Sneg, ki je pobelil Slovenijo in današnji praznik sta kot nalašč za otroške zimske olimpijske igre. Priredite zabavno snežno tekmovanje za vašega otroka in njegove prijatelje.

Otroci se bodo zabavali in hkrati naučili nekaj o zimskih olimpijskih igrah.

Tukaj je nekaj (tekmovalnih) športnih in poučnih aktivnosti, ki jih bodo navdušile:

1. Sankaška dirka

Pojdite na hrib, primeren za sankanje, in se nekajkrat zapeljite dol, da ustvarite progo. Naredite toliko linij, kolikor je otrok (lahko pa se tudi odločite za tekmovanje v dvojicah z izmenjevanjem).

Za še večjo zabavo ustvarite na vsaki liniji hribček oziroma majhno skakalnico. Na vrhu, kjer je štart, postavite rdeči trak. Na dnu proge naj se nahaja oseba, ki bo naznanila začetek dirke. Da bo ta kar se da pravična, naj se otroci peljejo vsakič po drugi liniji.

2. Hokej

V kolikor je v vašem kraju dovolj mrzlo, da je bližnje jezero zaledenelo, lahko priredite hokej na ledu (preverite, da je "teren" varen!). V nasprotnem primeru pa ga lahko otroci igrajo kar doma ali v športni dvorani.

Potrebujete: dva gola (na primer škatli), pak (lahko tudi teniško žogico) in hokejske palice (lahko uporabite tudi kaj drugega, na primer metlo). Pravila si izmislite sami. Na primer: prvi tim, ki da 5 golov, zmaga!

3. Biatlon

Biatlon je šport, ki združuje dve športni disciplini v eni. Navadno gre za zimski šport, ki združuje smučarski tek in streljanje z malokalibrsko puško. Seveda igro prilagodite otrokom.

Na primer: dva kroga teka okoli hiše, nato pa morajo narediti kepo iz snega in z njo zadeti tarčo. Če imate možnost, lahko naredite tudi tekmovanje v kombinaciji z otroškim lokostrelstvom. Na štartu in cilju zarišite črto.

4. Umetnostno drsanje

V kolikor imate možnost otroke peljati na drsališče, jim organizirajte (poenostavljeno) umetnostno drsanje. Naj se izkažejo!

Če te možnosti nimate, pa lahko to aktivnost enostavno organizirate tudi doma ali v kakšni dvorani. Vsak otrok naj si obuje najbolj mehke in drseče nogavice in ob glasbi poskuša izvesti obrate kot pravi umetnostni drsalec. Lahko naredite tudi skupinsko koreografijo!

5. Curling s frizbijem

Za izvedbo potrebujete območje, prekrito s snegom, da omogočite frizbiju gladko drsenje. Tudi tukaj označite štart in cilj. Cilj igre je, da zadenete frizbi v škatlo na drugi strani, brez da bi prečkali začetno črto. 

6. Kviz: zimske olimpijske igre 2018

Uporabite zimske olimpijske igre kot navdih, da se otroci tudi nekaj naučijo. Zastavite jim vprašanja, na katera lahko odgovarjajo ali posamično ali v skupini.

Na primer:

  • V katerem mestu se bodo odvijale zimske olimpijske igre 2018?
  • Kje so se prvič odvile zimske olimpijske igre?
  • Kakšna razlika je med biatlonom in triatlonom?

Ali pa postavite vprašanja o naših olimpijcih in njihovih športih.

Vsak zmagovalec in ostali sodelujoči naj na koncu prejmejo tudi nagrado (medaljo).

Preberite še:

Sorodni članki

15 zimskih olimpijskih disciplin: Jih poznate?

Olimpijske igre v zimski različici obsegajo 15 športnih disciplin. Koliko ste jih poznali?

Zimske olimpijske igre 2018: Spored tekmovanj ali kdaj moramo stiskati pesti?

Da bomo ujeli vse trenutke naših športnikov in jim nudili dobro podporo, je tu seznam tekmovanj (brez kvalifikacij in treningov).
Najbolj brane vsebine

To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti

Vsakdo, ki je kdaj žaloval za izgub­ljeno ljubeznijo, ve, kolikšna je lahko bolečina. Vendar se nekatera srca hitreje zacelijo in upajo poskusiti ponovno. 6 astroloških znamenj pa je še posebej nagnjenih k sindromu zlomljenega srca, ki jim preprečuje, da bi se znova podali na ljubezensko potovanje.
Več...

3 razlogi, zakaj moški zapusti žensko, ki jo ljubi

Da bi moški zapustil žensko, ki jo ljubi? Zdi se skoraj nemogoče, kajne? Mar ne bi naredil vse na svetu, da bi obstal ob njej?
Več...

V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Nekatere stvari so univerzalne, tisti mali užitki v katerih lahko uživamo vsak dan. Vendar astrologi pravijo, da bi se morali v letu 2019 preizkusiti tudi v naslednjih hobijih oz. izzivih.
Več...

10 najbolj podcenjenih nevarnosti v partnerskem odnosu

Največje nevarnosti so tiste, ki jih kot take sploh ne prepoznamo. Toda brez strahu: tudi tem se da elegantno izogniti.
Več...

3 vprašanja, ki vam bodo pomagala najti smisel v življenju

Dobro je, če ugotovimo, kaj je tisto, kar je nam (in ne drugim) pomembno. Kaj je tisto, zaradi česar naše srce bije hitreje. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri