Živjo!

Tokrat se javljamo s pregledom #vztrajam dogajanja v maju.

Za začetek pa najprej nekaj modrosti za boljše življenje, vse pa si poglej v pripetem članku spodaj.

* Poskušaj iz vsakega dogodka izvleči zadovoljstvo.
* Ne razumeš – vprašaj.
* Ne žaluj za časom in denarjem, ki si ga porabil za zadovoljstvo spoznanja sveta.
* Želiš se srečati – pokliči.
* Živi danes, ker je včeraj mimo in jutri morda nikoli ne pride.

Pa poglejmo še, kaj smo delali v preteklem mesecu. Predstavili smo TRI JUNAKINJE #KORONAVIRUS KRIZE, ki so nam v tem času stale ob strani, vestno opravljale svoje delo in nas navdihovale. Poglej si zgodbo učiteljice Elvire in zgodbo ustanoviteljice Gajbica.si, Urše. Nikar ne zamudi navdušujoče zgodbe Eve, ustanoviteljice Društva Rdeči noski, ki so bolne otroke in odrasle v boljšo voljo spravljali tudi v času #koronavirus krize. Hvala vsem!

Tudi v juniju IZBIRAMO #VZTRAJAM IME MESECA, svojo kandidatko ali kandidata pa lahko nominiraš do konca tedna.

Na koncu si poglej še, katere #VZTRAJAM OBJAVE so bile TOP V APRILU in KATERE se potegujejo za ta naslov V MAJU.

Do naslednjič, pazi nase!

#vztrajam ambasadorka Eva Škofič Maurer - Naši obiski prek humorja sproščajo čustveni ventil, ki razelektri ozračje

V maju predstavljamo Evo, prvo slovensko diplomirano klovneso, ki z ekipo Rdečih noskov vnaša žarke energije, humorja in upanja bolnim otrokom in odraslim, ko to najbolj potrebujejo.

Glasuj za #vztrajam ime meseca julija!

Sodeluj v najbolj simpatični akciji ta čas! Prijavi se, nominiraj in glasuj za #vztrajam ime meseca. Vsa imena mesecev se bodo konec leta potegovala za #vztrajam ime leta 2020.

Predstavljamo junake #koronavirus krize: Sedaj je čas, da premislimo, kam v naslednjem desetletju pripeljati osnovno šolo

Učiteljica Elvira Sušec uči v eni izmed ljubljanskih osnovnih šol, v času koronavirusa pa svoje delo vestno, zagnano in s potrpežljivostjo opravlja na daljavo. Delo na daljavo ni primerljivo z delom v živo, pravi in doda, da je morda sedaj odlična priložnost za odstranitev vsega balasta iz učnih načrtov.

Predstavljamo junake #koronavirus krize: Ponosna sem, da pri Gajbici pomagamo priti do lokalnih in hranljivih pridelkov, ki so še kako pomembni za zdravje

Urša Čoko, direktorica in solastnica Gajbice, ki bo kmalu upihnila šesto rojstnodnevno svečko, s svojimi sodelavci v času #koronavirus krize ljudem pomaga ljudem na dom dostavljati lokalno sadje, zelenjavo in druge dobrote. 

Glasuj za top5 #vztrajam objave maja

Zopet izbiramo top5 #vztrajam objave meseca in zopet potrebujemo tvojo pomoč. Preveri vseh dvajset najboljših v maju in nam pomagaj izbrati najboljših pet! 

TE aprilske #vztrajam objave so dobile največ glasov

Top5 #vztrajam objave aprila so objavili Kaja Bajda, Tadeja Kuhar, Maruša ડtermecki, Alen Karahasanovic in Saša. Čestitamo in hvala za objave!

26 tibetanskih modrosti za zadovoljno življenje

Vedno imej v mislih, da ima vsak svojo resnico, ki pogosto niti ne sovpada s tvojo. A nekaj tibetanskih modrosti gotovo ne bo odveč, tako ali tako sprejmemo tiste, ki nam ustrezajo, včasih pa o tistih, ki so nam manj blizu, tudi premislimo ali si jih prilagodimo.

SKB banka z nami v vsakem trenutku za nemoteno finančno oskrbo

Trenutna epidemiološka situacija v Sloveniji in po svetu je nenavadna in je bila še nekaj tednov nazaj nepredstavljiva za vsakega od nas.

Vztrajamo skupaj!