Živjo!

Pa smo spet skupaj v pregledu najbolj zanimivih zgodb in novic prejšnjega meseca. V uvodu ti tokrat podajamo še nekaj nasvetov za boljši začetek dneva.

Najprej pa upamo, da si v redu in da se počasi spet navajaš na življenje po strogi #koronavirus karanteni! Vseeno te prosimo, da še vedno paziš nase in na vse okoli sebe, da se nam ne bo zgodil drugi val epidemije. Za to smo odgovorni vsi mi. Torej, prava zaščita, umivanje rok in pazljivost na vsakem koraku.

Preden pogledamo, kaj smo pretekli mesec počeli, pa še TRIJE NASVETI ZA BOLJŠI ZAČETEK DNEVA:

1. Uro si nastavi 15 minut prej, da ne bo brezglavega hitenja že na začetku dneva. Dihaj, odpri okno, premisli, kaj te danes čaka in se zahvali za nov dan.
2. Če nimaš časa za daljšo telovadbo, se vsaj dobro pretegni, nekajkrat globoko vdihni in izdihni ter pretegni vsaj vrat, zapestja in gležnje.
3. Po barvitem in zdravem zajtrku (sadje, polnozrnati kosmiči, mlečni izdelki) se nasmehni, udobno obleci in pozitivno začni nov dan.

Še več nasvetov najdi v pripetih novicah!

Poglejmo še, kaj smo delali v preteklem mesecu. Predstavili smo ŠTIRI FANTASTIČNE JUNAKE #KORONAVIRUS KRIZE, ki so nam v tem času stali ob strani, vestno opravljali svoje delo in nas navdihovali. Poglej si zgodbo prevoznika Zlatka, #vztrajam imena aprila Sare, ki je vodja nege v domu za starostnike, kjer ni bilo niti ene koronavirus okužbe, zgodbo bančnice Monike, ki dela v zarišču #koronavirus krize ter zgodbo športnice Maruše, ki nam je pripravila 10-dnevni športni izziv.

Tudi v maju IZBIRAMO #VZTRAJAM IME MESECA, svojo kandidatko ali kandidata pa lahko nominiraš do konca tedna.

Na koncu si poglej še, katere #VZTRAJAM OBJAVE so bile TOP V MARCU in KATERE se potegujejo za ta naslov V APRILU.

Do naslednjič, pazi nase!

#vztrajam ambasadorka Sara Kelnarič - Veliko je preventive in pozornosti na vsak dejavnik, ki zvišuje tveganje za okužbo s koronavirusom

V aprilu predstavljamo Saro, vodjo zdravstvene nege in oskrbe v DEOS centru starejših Notranje Gorice, kjer tudi po njeni zaslugi niso zabeležili niti ene okužbe s koronavirusom.

Predstavljamo junake #koronavirus krize: Prevoznik Zlatko tudi v času krize premaguje kilometre

Zlatko Breznikar je eden tistih, ki tudi v času #koronavirus krize ne počivajo. Še naprej, pa čeprav se sooča z ovirami, vztraja in vestno opravlja svoje delo ter tako osrečuje ljudi, ki čakajo na njegove dostave.

Predstavljamo junake #koronavirus krize: Bančnico Moniko Deanović žene misel na boljši jutri

Kako so se bančniki spopadli s koronakrizo, kjer je bilo žarišče, smo se pogovarjali z Moniko Deanović, vodjo bančnih poslovalnic SKB Črnomelj in Metlika.

Predstavljamo junake #koronavirus krize: Vrhunska športnica Maruša med karanteno trenira kar doma

Potem, ko se je morala udeležbo na prejšnjih olimpijskih igrah zaradi poškodbe odpovedati, so zaradi #koronavirus krize prestavili tokratne v Tokiu. Z Marušo Mišmaš smo se pogovarjali, kako je to sprejela in kaj počne sedaj.

Pridruži se 10-dnevnem izzivu z Marušo Mišmaš

V naslednjih desetih delovnih dnevih bo vrhunska atletinja Maruša, naša #vztrajam ambasadorka, prikazovala enostavne in zanimive vaje za moč in sproščanje. 

Glasuj za #vztrajam ime meseca julija!

Sodeluj v najbolj simpatični akciji ta čas! Prijavi se, nominiraj in glasuj za #vztrajam ime meseca. Vsa imena mesecev se bodo konec leta potegovala za #vztrajam ime leta 2020.

Marčevske top5 #vztrajam objave so enostavno top

Top5 #vztrajam objave februarja so objavili Polona Bokavšek, Senad Karič, Miha Rekar, Mojca in Leon Velkavr. Čestitamo!

Glasuj za top5 #vztrajam objave aprila

Zopet izbiramo top5 #vztrajam objave meseca in zopet potrebujemo tvojo pomoč. Preveri vseh dvajset najboljših v aprilu in nam pomagaj izbrati najboljših pet! 

SKB banka z nami v vsakem trenutku za nemoteno finančno oskrbo

Trenutna epidemiološka situacija v Sloveniji in po svetu je nenavadna in je bila še nekaj tednov nazaj nepredstavljiva za vsakega od nas.

Preproste jutranje navade, ki bodo spremenile vaš dan

Saj veste, po jutru se dan pozna. Le nekaj malenkosti lahko močno vpliva na razplet celega dneva in na to, kako se boste počutili.

Vztrajamo skupaj!