5 najpogostejših mitov o pridobivanju mišične mase

Preden se lotite pridobivanja moči in mišic, razbijte pet mitov, ki pravijo, da bodo 'suhci' vedno ostali 'suhci'.

Tekoče kalorije

Če bi radi oklestili višek kilogramov ali pa vas skrbi zdravje, morate biti pozorni tudi na pasti v obliki pijač. V pomoč so vam lahko naše tabele.

Pasivno raztezanje pred vadbo in po njej - da ali ne?

Večina športnikov in trenerjev je bila v preteklosti deležna pridiganja o pasivnem raztezanju pred vadbo in po njej. Menili so, da ima...

Besede, ki motivirajo

Obstajajo določene besede, ki imajo negativne prizvoke, in ne da bi se tega tudi zavestno zavedali, v nas povzročajo demotivacijo. Te odstranite iz...

Ne obremenjujte se z mnenjem drugih

Veliko ljudi se začne v času adolescence preveč ukvarjati s tem, kaj si drugi ljudje mislijo o njih. Tako postane rdeča nit njihovega življenjskega poslanstva...

Koliko kilogramov dvigate med izvajanjem sklec?

Skleca je ena boljših vaj z lastno telesno težo in pravi pokazatelj telesne pripravljenosti. Pa ste se kdaj vprašali, koliko kilogramov pravzaprav...

S pravilno vadbo do vitalnega medeničnega dna

Težave na področju medeničnega dna so danes še vedno tabu, čeprav se z njimi sooča čedalje več predstavnic ženskega spola, tudi iz vrst mlajših generacij. Mišicam medeničnega dna bi zagotovo morali nameniti več pozornosti.

5 nasvetov, kako se upreti slabi hrani

Shujšati ni nemogoče, pogosto je veliko težje pridobljeno težo obdržati, še posebno, če se počutimo prikrajšane. Pomagajo lahko majhni triki.

Kako na podlagi srčnega utripa oblikovati trening

Srčni utrip je najboljše merilo za trening. Naj vam bodo naši nasveti v pomoč pri vaših prvih športnih korakih.
Strategija je pomembna!

Nekaj strategij, kako postati in ostati motiviran

Ali ostanete trdno na poti, ki vas vodi do cilja, ali se pustite preusmeriti v nasprotno smer – to je tisto, kar določa, kako borbeni ste! Veselite se prvih uspehov in se jih naužijte. Naj iz šestmesečnega programa na koncu nastane vaš 60-letni načrt!

10 namigov za boljši spanec po večernem treningu

Večina rekreativnih športnikov mora vadbo vključiti v že tako prepoln vsakdan, zato imajo pogosto šele pozno zvečer čas za tek ali druge aktivnosti. To načeloma ni narobe, toda številni ugotavljajo, da se po treningu počutijo povsem budne dobre volje.

Kako pravilno zmanjšati telesno težo

Ali jeste manj, da bi shujšali? Štejete kalorije?

Mit ali resnica: Neaktivnost je hujša od debelosti

Dvanajst let trajajoča raziskava je pokazala zanimive rezultate.

4 stvari, ki jih morate narediti, preden začnete hujšati

Če ste sklenili, da boste v tem letu preoblikovali svoje telo, vam svetujemo, da v začetku naredite naslednje.

Fizična aktivnost v srednjih letih: pozitivne plati, cilji in smernice

Nekaj preprostih načinov, kako v svoja vsakodnevna opravila vnesti aktivnost.

30 pesmi za trening - da bo motivacija na vrhuncu

Če ne marate skupinske vadbe, si enostavno pripravite svoj spisek glasbe, ki vas motivira, vtaknite v ušesa slušalke in jo mahnite na tek ali hiter sprehod.

5 dobrih razlogov za trening s kolebnico

Elitni športniki v trening ne vključujejo preskakovanja kolebnice le zato, ker bi se sicer dolgočasili. Za to obstaja kar nekaj dobrih razlogov. Zbrali smo jih pet.

8 preprostih navodil, kako določati in uresničiti cilje

Kolikokrat ste se zjutraj zbudili z odločitvijo, da boste morda shujšali ali začeli telovaditi? Najboljši način, da se izognete razočaranju, je, da sami sebi enkrat za vselej zastavite cilje, ki jih želite uresničiti in doseči.

9 preverjenih načinov, kako zmanjšati maščobo okoli pasu

Ne gre le za izgled, maščoba, ki je je preveč in se širi okoli notranjih organov, znatno poveča tveganje za nastanek resnih obolenj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri