Bolezni, povezane s povečanimi izločanjem lojnic

Teh je veliko, najpogostejše, poleg mozoljev, pa so naslednje tri.

Zdravilno delovanje različnih vrst medu

Ko nas napadajo virusi in prehladna obolenja, radi posežemo po medu. Koristen je skoraj pri...

Kaj pomaga pri težavah, o katerih običajno nočemo govoriti

Kadar nas boli križ, se o teh tegobah brez težav posvetujemo z zdravnikom. Če pa se spopadamo z uhajanjem vode ali glivicami v nožnici, nas je...

Tri vaje za pravilno aktivnost čaker, ki so ključne za zdravje ženske

Prve tri čakre so osnovne in najpomembnejše za zdravje ženske. Ne glede na to, ali se jih zavedamo ali ne, so sestavni del našega telesa in...

Kronično srbenje - od kod prihaja in kako ga umirite

Preberite, od kod prihaja ta nadležna občutljivost, kako jo umirite in kdaj je nujno potreben obisk pri zdravniku.

Zdravljenje z masažami

Ste kdaj pomislili, da masaže tudi zdravijo?

Pri jemanju vitaminov morate biti previdni

Zakaj ljudje brez pomislekov uživajo dvakratne ali trikratne odmerke dnevno priporočenih količin vitaminov in mineralov?

5 pospeševalnikov staranja

Dvainštiridesetletna Britanka, Elizabeth Peyton - Jones, ki je študirala botanično in naturpatsko medicino, meni, da staranje najlažje upočasnimo tako, da...

Kaj pomaga pri razdraženem črevesju

Preprečite težave, učinkovito ublažite bolečine, aktivirajte lastne zdravilne moči - najboljša zdravila iz lekarne in narave.

4 razlogi, zakaj ljudem primanjkuje aminokislin, ki uravnavajo apetit

Vsak od živčnih prenašalcev, ki možgane ohranjajo zdrave, je sestavljen iz beljakovinskih gradnikov, ki jih imenujemo aminokisline. To so osnovni prehrambeni elementi, ki jih proizvaja telo samo oziroma jih pridobimo s hrano, ki jo jemo. Če vam teh pomembnih snovi primanjkuje, lahko pride do depresije, napetosti, razdražljivosti in občutka, da ste ves čas lačni.

10 najbolj okuženih javnih površin

Ste danes uporabili dvigalo ali tekoče stopnice, si sposodili svinčnik, kupili kavo iz kavomata ali za malico vzeli hrano iz avtomata?

7 nasvetov, kako s hrano omiliti depresijo

Zdravljenje depresije je zelo zapleteno, saj vključuje tako terapijo kot zdravila. A običajno spregledamo zelo pomemben dejavnik – prehrano. Saj veste, kaj pravijo: si, kar ješ, zato morajo ljudje, ki so nagnjeni k depresiji, jesti hrano, ki osrečuje.

Video: Vadba pred in po operaciji dojk

Ne glede na to, o kakšnem raku govorimo, je v preventivi in borbi z njim fizična aktivnost zelo pomembna, zato je ne smemo zanemariti. Tako je tudi z rakom dojke. Tako bodo ženske namesto nemoči občutile moč in zmožnost iti dalje.

Kaj se skriva za nenadno željo po sladkem in slanem

Veliko ljudi pozna napade volčje lakote, zelo pogosto prav kmalu po obroku. Kaj vse se skriva za nenadno željo po hitri prehrani, slanih prigrizkih ali sladkem – in kako to željo potešiti na zdrav način.

6 razlogov, zakaj je dan dobro začeti s toplo limonado

Ritual, ki prihaja iz ayurvede, prinaša cel kup zdravju dobrodejnih učinkov.
None

Skupaj obeležimo Dan zdravih dojk

Slovenska Europa Donna se tudi letos pridružuje aktivnostim ob 15. oktobru – dnevu zdravih dojk.

Kako rešiti težave, s katerimi se srečujemo jeseni

Menjanje letnih časov je težko prezreti, zato smo zbrali nekaj najpogostejših težav, s katerimi se srečujemo, ko zakorakamo v nov letni čas – jesen.

Naravno zdravilo za boleče grlo

Preživljamo muhasto jesen in bliža se zima, zato imamo odličen recept za naravno zdravilo proti bolečemu grlu, ki ga je enostavno pripraviti.

S hrano učinkovito proti herpesu

Prišel je čas, ko smo bolj dovzetni za različne infekcije in obolenja. Poleg tega smo se vrnili v svet neskončnih obveznosti in napetosti ter vsakodnevnih pritiskov. Vse to zelo pogosto spremlja tudi ena zelo zoprna nadloga – herpes.

10 živil, ki dvignejo vaš in partnerjev libido

Obstajajo posebno zdrave jedi, z malo kalorij in seveda take, ki bi se jim zaradi ohranjanja vitke linije najraje odpovedali. In potem so še posebne delikatese, ki bi si jih res morali privoščiti in tako narediti tudi nekaj za svoj libido – za lastnega in partnerjevega. Predstavljamo vam nekaj najboljših poslastic, ki bodo poskrbele za več začimb v vaši postelji!