Turneja bolečinskega senzorija za ozaveščanje o nevropatski bolečini

Bolečina prizadene vse vidike našega življenja in ima velik vpliv na družbo kot celoto. Zato je ozaveščanje o bolečini in informiranje o možnostih njenega obvladovanja ključnega pomena, še posebej za bolnike z rakom, ki se pogosto srečujejo z nevropatsko bolečino, in njihove svojce.

Vpliv slabe prehrane na zdravje postaja večji od kajenja

Uživanje zdrave hrane je eden od temeljev našega zdravja, za katerega moramo skrbeti že od otroštva. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije pa...

Kako izničiti škodljive učinke sedenja?

Znanstveniki ponovno potrjujejo škodljive učinke prekomernega sedenja.

Melodije za mirno spanje

Nenehni stres in psihične obremenitve hitro podrejo naše ravnovesje. In kratijo naš spanec. Ste kdaj poskusili z glasbo?

Narkolepsija - prekomerna dnevna zaspanost

Narkolepsija spada med motnje spanja, ki se najbolj kažejo kot neobvladljiva prekomerna dnevna zaspanost.

10 zapovedi zdravega spanja

Kakovost spanja lahko vpliva na vaše vsakodnevno razpoloženje, na odnose, vaše delovanje v družbi in opravljanje dnevnih aktivnosti. Če boste...

Kako vemo, ali dobimo dovolj spanja?

Ljudje z različnimi stopnjami nespečnosti se morda ne zavedajo vseh tveganj za zdravje, ki lahko nastanejo zaradi nespečnosti.

4 najpogostejše težave pri postenju

Na post večina prisega zaradi zdravstvenih razlogov. Drugi se ga lotijo, ker želijo izgubiti odvečne kilograme.

Ameriški paradoks in neverodostojnost indeksa telesne mase

Pojav, ki so ga poimenovali ameriški paradoks, je dokaz, da korekture prehranskih navad ne vodijo nujno tudi do znižanja telesne teže ter da na debelost vpliva pozitivna energijska bilanca.

Preprost preizkus pravilne telesne drže

Dolgotrajno sedenje v nepremičnem položaju lahko povzroča bolečine v križu, če temu dodamo še napačno držo zaradi slabo zasnovanega stola, so mišice vzdolž hrbtenice stalno preobremenjene. Naredite preprost preizkus pravilne telesne drže.

Pomembno je razumeti funkcijo dihanja

Kaj storimo, ko začutimo veliko napetost? Trikrat globoko vdihnemo in se sprostimo. In kaj storimo med dvema težkima nalogama? Predahnemo in malce zadihamo. Že dolgo je znana povezava med dihanjem, telesom in dušo.

5 navad, ki vam jemljejo energijo

Da smo zaradi pomanjkanja spanja izžeti, že vemo, a to je le eden izmed številnih razlogov, ki privedejo do izčrpanosti. Tule je še nekaj izmed tipičnih zank, ki povzročajo (kronično) utrujenost.

Kronično vensko popuščanje - začaran krog vnetja

Bolezen venskega popuščanja je ena najpogostejših, a tudi pogosto prezrtih kroničnih bolezni, ki močno vpliva na kakovost življenja bolnikov. Glavni dejavniki tveganja so družinska nagnjenost, čezmerna telesna teža in telesna neaktivnost.

Za glavobolom se lahko skriva marsikaj

Velikokrat si nenadnih glavobolov ne znamo pojasniti in si postavljamo različne diagnoze. Vedite pa, da obstaja 220 različnih vrst glavobolov in včasih so lahko le spremljevalni simptom povsem druge bolezni.

Naravna obramba pred infekcijami

Tako muhasto vreme je kot naročeno za pojav različnih prehladov, grip in drugih zoprnij, ki nam grenijo življenje. Zato je še kako pomembno, da si čim bolj okrepimo imunski sistem in se s tem obvarujemo pred tovrstnimi nevšečnostmi.

Kako se kaže multipla skleroza?

Poznate osnovna dejstva o multipli sklerozi?

Olje čajevca - naravna pomoč pri okužbah

Že Aborigini so poznali razkuževalne lastnosti eteričnega olja čajevca.

Aktivno za delovni uspeh in preventivo zbolevanja

Sledenje življenjskemu slogu za zdravje, moč in dolgo življenje – aktivno za delovni uspeh in preventivo zbolevanja, je osrednja tema letošnjega, 3. Mednarodnega simpozija za zdrav življenjski slog, ki bo potekal 9. in 10. aprila 2015.

Kratka vaja dihanja za umirjanje

Težava novodobnega človeka je plitko dihanje, pri katerem je aktiven le zgornji del pljuč, zaradi česar telo ne dobi dovolj kisika in ne izloči nakopičenih strupov. Čeprav je dihanje samodejna dejavnost organizma, ga lahko nadzorujete in uporabite za umirjanje.

8 najpogostejših znakov pomanjkanja magnezija

Magnezij je zelo pomemben za človeško telo, saj sodeluje pri več kot 300 življenjsko pomembnih presnovnih procesih v telesu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri