Zakaj bi morali oreščke obvezno namakati, preden jih pojemo?

Oreščki so zelo zdravi in vsebujejo za telo izjemno koristne snovi, zato bi jih morali uživati vsak dan. Pa ste vedeli, da bi jih morali prej namakati? Preverite, zakaj. 

To morate nujno vedeti PREDEN greste na lasersko operacijo oči!

Če imate težave z vidom in že dolgo sanjate, da bi nekega dne spet lahko odprli oči in videli popolno, ostro sliko, ste se zagotovo že spogledovali z...

Metoda, s katero ustavite glavobol v nekaj minutah (brez tablet)

Če se vas poloti glavobol in pri sebi nimate protibolečinske tablete oziroma je ne želite vzeti, si pomagajte z naslednjo metodo, ki glavobol omili...

Ali prepoznate znake zakisanosti?

Telo najbolje deluje takrat, ko je v njem enak delež kislih in bazičnih snovi. Da bo telo optimalno delovalo in bomo polni pozitivne energije, ga...

Ali je podaljšano spanje med vikendom škodljivo?

Če komaj čakate petek, da se lahko sprostite in uživate ter se v posteljo odpravite kasneje kot običajno, zagotovo niste edini. Vendar v tem primeru...

8 presenetljivih stvari, ki jih o sončni zaščiti niste vedeli

Ko pripravljate prtljago za dopust na morju, pomislite tudi na sončno zaščito? Se v kovčku znajdejo sončna krema, klobuk, majica, ki odbija sončne...

5 pomembnih stvari, ki jih morate narediti, če se klop prisesa

Rek bolje preprečiti kot zdraviti še kako velja, ko gre za klope.

Poznate simptome laktozne intolerance?

Če ste se nekajkrat po zaužitju mlečnih izdelkov počutili slabo in neprijetno, verjetno nimate razloga za skrb. Ko pa spodnje simptome doživljate znova...

Nič več dvoma!

Okužbe nožnice so pogosta težava žensk vseh starosti. Najpogostejša je bakterijska vaginoza. Čeprav je pogostejša, kot si mislimo, jo veliko žensk ne prepozna. V primeru težav številne ženske ne vedo, za katero okužbo trpijo, čeprav se simptomi okužb razlikujejo.

Kaj se zgodi, če pojeste preveč oreščkov?

Res je, oreščki vsebujejo maščobe. A so zdravi. Celo pri izgubi odvečnih kilogramov so v pomoč. Vse, dokler ste zmerni. Kaj pa se zgodi, če jih pojeste preveč?

My UV patch: Pametni obliž, ki vas opozarja o izpostavljenosti sončnim žarkom

Med elektronske naprave že nekaj časa ne štejemo le pametnih telefonov, ampak tudi ure in zapestnice z različnimi funkcijami, ki jih lahko uporabljate na več področjih. Sedaj se jim pridružuje še poseben obliž, ki vas bo opozoril o izpostavljenosti soncu.

6 presenetljivih razlogov, ki so lahko vzrok nenehne utrujenosti

Kadar nenehno čutite utrujenost, to ne pomeni le premalo spanca in hitrega tempa. Vzrok je v veliko primerih precej resnejši. Preverite, kaj lahko povzroča občutek zaspanosti.

5 najhujših napak, ki jih delate pri negi oči

Na oči se zanašamo od jutra, ko vstanemo iz postelje, do noči, ko ponovno ležemo vanjo. Zato si zaslužijo nege in rednih pregledov. Preverite, katere so najpogostejše napake ki škodujejo očem in čemu se raje izognite.

Zakaj je vaš jezik bele barve?

Jezik je ena izmed najmočnejših mišic v telesu. Tako kot je samoumevno, da poskrbite za čiste zobe, bi morali tudi za čist jezik. Če je bele barve, je (za razliko od zob) pokazatelj zdravstvenih problemov. Takrat še vedno lahko ukrepate, vendar je bolje, da že prej ohranite zdravo ustno higieno.

5 nenavadnih stvari, za katere je kriv menstrualni ciklus

Vsesplošno znano je, kako menstrualni ciklus lahko vpliva na razpoloženje in obnašanje žensk. Ampak ali veste, da PMS in ovulacija prav tako vplivata na videz in privlačnost žensk?

(P)ostanite zdravi s temi preprostimi navadami

Skrb zase in svojo dobro bit bi moralo biti na prvem mestu na spisku opravil, pa naj se sliši še tako sebično. Realnost je takšna, da pogosto poskrbimo za vse, razen sebe in svoje počutje. Je negovanje zdravja res tako težko?

Imejte vodo pri sebi na vsakem koraku

Voda je v našem vsakdanjem življenju nekaj tako samoumevnega, da dostikrat pozabimo, kako pomembna je. Redkokdaj se sprašujemo o njenih izvirih, nahajališčih in zalogah. Imamo srečo, saj živimo v državi, ki glede vodnih virov spada med najbogatejše evropske države.

So moja športna oblačila strupena?

Kaj pa, če z vadbo tudi škodujete svojemu zdravju? Težko verjeti, a je mogoče. In to ne z vadbo samo, temveč s tem, kar nosite na sebi. Vas zanima, kako?

Daj se na seznam za zgodbe s srečnim koncem

Ste kdaj pomislili, kako je, če v nekem trenutku ostaneš povsem sam? Brez prijateljev, znancev, brez kogarkoli, na katerega bi se lahko obrnil po pomoč?

Čas je, da prenehate smrčati!

Smrčanje je nadležen problem, še posebej, če niste vi tisti, ki ponoči ne dovoli spati drugim. Medtem ko občasno »hreščanje« ni nič nenavadnega, je pogosto smrčanje lahko posledica motenj spanja in srčnih obolenj. Čas je, da prenehate smrčati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri