Zdravje - Aktivni.si

Kako preprečiti prehladna in gripozna obolenja

Če ste med tistimi, ki ravno ne prisegajo na cepljenja in si radi pomagate tudi z naravnimi sredstvi, je današnji prispevek ravno pravšnji za vas.

Nevropatska bolečina: "Verjemite svojemu telesu in svojemu razumu ter vztrajajte!"

Ob svetovnem dnevu boja proti bolečini sta nam svojo izkušnjo z nevropatsko bolečino zaupali Sabina Brečko Guček, novinarka in voditeljica Televizije...

So moja športna oblačila strupena?

Kaj pa, če z vadbo tudi škodujete svojemu zdravju? Težko verjeti, a je mogoče. In to ne z vadbo samo, temveč s tem, kar nosite na sebi. Vas zanima...

Srčni infarkt: Potrebna je sprememba!

Zaradi infarkta umre vsak tretji Slovenec ali Slovenka. Dejavniki tveganja so: nezdrav življenjski slog, zvišan krvni tlak, povečane vrednosti krvnega...

Raziskava dokazala, da gibanje deluje kot antidepresiv

Vedno več raziskav dokazuje, da gibanje ni dobro le za telo, pač pa tudi za možgane. Raziskave sicer dokazujejo nekaj, kar večina, ki prakticira aktiven...

Kaj pomeni, če ima vaša sapa vonj po acetonu?

Znak, ki mu je dobro nameniti več pozornosti.

Kaj se skriva za grizenjem nohtov?

Študija z neobičajnimi rezultati.

Kako hujšanje vpliva na imunski sistem?

Ali veste, kaj hujšanje predstavlja za imunski sistem?

Srčno popuščanje: Prvi znaki in dejavniki tveganja

Srčno popuščanje je bolezen sodobnega časa, ki povzroča številne omejitve in izrazito poslabša kakovost življenja bolnikov, močno pa vpliva tudi na njihove svojce in ima zelo slabo prognozo. V petih letih od diagnoze srčnega popuščanja umre približno polovica bolnikov. O srčnem popuščanju smo se pogovarjali z doc. dr. Borutom Jugom, dr. med.

Gibanje boli? Pa poglejmo!

Pri poškodbah, zlasti večjih, je treba čim prej postaviti pravo diagnozo in čim prej začeti s postopki zdravljenja. Zdravnik specialist za postavitev diagnoze in posledično določanje ustreznega zdravljenja potrebuje jasen vpogled v poškodbo.To mu omogočajo naprave za digitalno rentgensko slikanje skeleta, ultrazvočna diagnostika gibal in slikanje z magnetno resonanco.

Dobro (s)poznajte svoje dojke

Dojke si je treba pregledovati vse življenje, vsak mesec, od poznih najstniških let naprej.

9 zdravilnih receptov iz šipka

Šipek je namreč za zelenim plodom oreha najbogatejši naravni vir vitamina C. Njegova posebnost je tudi v tem, da posušen in predelan plod lahko zadrži velik del vitamina, ki velja za nestabilnega.

Med in cimet - prava vrelca zdravja

Med in cimet sta prava vrelca zdravja, za zunanjo in notranjo uporabo. Tu je nekaj načinov, kako ju lahko uporabite. 

Tako sami naredite zdravilno cimetovo olje

Cimet - idealna kombinacija začimbe in naravnega zdravila. Poskusite cimetovo olje. Tako ga naredite sami doma.

5 ljudskih zdravstvenih nasvetov - držijo ali ne?

Ljudskih zdravstvenih nasvetov kar mrgoli. Nekateri so že tako trdno zasidrani, da niti ne vemo več, ob kakšni priložnosti so nastali. Kot resnica prehajajo iz generacije v generacijo, ne da bi se sploh vprašali, ali držijo ali ne.

Hitri nasveti za zdravo jesen

Ste pripravljeni na muhasto vreme? Kot nalašč za zoprne prehlade, kajne? Naj vas ne spravi v slabo voljo. Tako se pripravite.

Tek in hoja za upanje 2016: "Vse kar delaš, delaj s srcem"

Europa Donna tudi letos pripravlja tek in hojo za upanje, dogodke s katerim bomo obeležili rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk.
None

Zdravljenje raka s sodo bikarbono - da ali ne?

Že nekaj let med ljudmi kroži recept naravne kemoterapije, ki naj bi uničeval zgolj rakaste celice, zdravih pa ne, kar je tudi problem medicinske kemoterapije.

Kaj je pomembnejše: spanec ali telovadba?

Budilka vztrajno zvoni, vi pa ste še tako zaspani ... Bi bilo v tem trenutku bolje, če bi se splazili iz postelje in spravili v telovadnico ali odplavali nazaj v deželo sanj? Kaj je torej pomembnejše: spanec ali telovadba?

Najbolj nenavadne fobije

Zagotovo ima vsak od nas vsaj kakšno malo fobijo, na primer, da ga je strah pajkov ali čebel, bacilov in bolezni pa višin ali globine. No, mi smo se malo bolj potopili v svet navadnih in precej nenavadnih strahov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri