3 znaki, ki lahko kažejo na resnejše težave s srcem

Srce je motor našega življenja in simbol ljubezni. Lahko ga vrže iz ritma, lahko se zlomi, lahko ga čutimo v grlu. Preberite, kaj se skriva za posameznimi znaki in kdaj so nevarni.

5 stvari, ki preobremenjujejo črevesje

Prebavni organ nas oskrbuje s hranilnimi snovmi in energijo. Bakterije v prebavilih pa nas ščitijo pred okužbami in uravnavajo imunski sistem. Zato...

Znaki infarkta pri ženskah in pri moških

Simptomi srčnega infarkta so pri moških drugačni kot pri ženskah. Pri ženskah so celo zelo netipični, zato bodite še posebej pozorni.

Zakaj jemo, namesto da bi pili

Brez hrane lahko živite nekaj časa (odvisno od vaših 'zalog za hude čase'), nekaj dni brez vode pa bi bilo dovolj, da se poslovite od tega sveta.
Sproščanje z video igrami? Previdno!

3 načini sproščanja, ki v resnici lahko povzročijo še več stresa

Naučeni smo, kako se najbolje sprostiti, kadar nam življenje pod noge vrže kakšno poleno. Odklopimo se pred televizijo, v telovadnici udrihamo po...
Kako tesno nosite kravato?

9 vsakdanjih stvari, za katere niste vedeli, da škodujejo vašemu zdravju

Precej neizprosen je ta svet, v katerem živimo. Čeprav mislimo, da smo si ga podjarmili, pa v resnici skriva še veliko pasti za naše zdravje. 

Shizofrenija - najpogostejši simptomi in kako jo zdravimo

Shizofrenija je duševna motnja, za katero sta značilna razpad miselnih procesov in šibka čustvena odzivnost.

Nenehna utrujenost lahko kaže na resnejše zdravstvene težave

Utrujenost, ki se je pojavila nenadoma, je dolgotrajna, vzroki zanjo pa niso povsem jasni, lahko kaže tudi na resnejše zdravstvene težave. Če...
Semena sončnice za boljše zdravje

4 načini, na katere vam bo ena sama sestavina pri zajtrku spremenila življenje

Ni magična. Ni eksotična. Ni je potrebno naročati iz daljnih dežel preko sumljivih spletnih strani. Je sestavina, ki bi jo morali že davno izkoristiti.

Simptomi, ki nas opozorijo na anemijo

Anemija ali slabokrvnost ni redkost, sploh pri ženskah, saj prizadene vsako četrto pripadnico nežnejšega spola. Vzrokov je veliko, kot je tudi več vrst anemij.

Nasveti za vremensko občutljive

Hitre spremembe vremena pogosto povzročijo napade vrtoglavice in glavobole. Strokovnjaki ocenjujejo, da je vremensko občutljiv vsak tretji Zemljan. Še bolj prizadete so ženske, ki imajo zelo občutljiv krvni obtok. V starosti se vremenski občutljivosti pridružijo že obstoječe težave in lokalne bolečine.

Vitamini B - kako pomembni so za naše zdravje?

Skupina B je v najožji zasedbi oktet vitaminov, sestavljen iz članov: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 in B12.

Tudi vi postanite srečni in zdravi

Študije so pokazale, da je stres na delovnem mestu mogoče obvladovati z zadostno mero fizičnih aktivnostih, kakovostnim spancem in primerno prehrano.
Kardiološki pregled

Veste, koliko redne vadbe zmore vaše telo?

Redna vadba je zdrava in pomembna za kakovosten način življenja, dokazano pa zmanjšuje tudi umrljivost zaradi srčno žilnih bolezni. Ljudje so na telesno vadbo različno pripravljeni in pogosto se niti ne zavedajo, če je nanjo pripravljeno tudi njihovo telo.

Resnica o alergiji na hrano

Zakaj tako veliko ljudi misli, da so alergični na določena živila, pa v resnici niso?

Varnega sončenja in zdrave porjavitve ni!

V nasprotju s splošnim prepričanjem varnega sončenja ni, kot tudi ni zdrave porjavitve. Vsaka porjavitev kože je poškodba, ki pa se iz leta v leto kopičijo. Zmotno je tudi prepričanje, da imajo ljudje s temnejšo poltjo naravno zaščito pred škodljivimi vplivi sonca, saj pred njimi ni varen prav nihče.

Živila, ki pomagajo pri odvajanju vode

Poleti se mnogi srečajo z otekanjem nog. Zlasti po dolgotrajnem sedenju ali hoji. Včasih oteče tudi obraz. Še pogosteje pa se z otekanjem srečajo nosečnice.

Program čiščenja za zdrav duh in telo

Gibanje je za zdravje pomembno, a vaše telo potrebuje več kot le to. Če vas mučijo pogosta utrujenost ali težave s prebavo, je morda čas za celovito čiščenje telesa. Pravi detox se začne s prehrano, nadaljuje s pravilno vadbo in konča šele, ko očistite tudi svoje misli.
Dovolj spanja zagotovi dolgo življenje

6 prepričljivih razlogov za več spanja

Spanje prinaša več, kot le sladke sanje. In današnji življenjski slog marsikomu moti spalno rutino. To pa ima kopico negativnih posledic - tudi takšnih, ki jim boste težko verjeli.
Zabavna pot do zdravja in lepote

7 dokazov, da potrebujemo več seksa

Da je seks zelo koristen za naše zdravje že vemo. Zdaj je tudi znanost potrdila, da je seks prava pot do zdravega življenja in mladostnega videza.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri