Posoda za pitje, ki nadzoruje, kaj in koliko spijete

Naučili so nas, da mora človek danes res nadzorovati vsak korak v svojem življenju.

Okrepite prebavni sistem

Nekaj nasvetov za obnovo črevesne sluznice.

Kje se skrivajo vitamini in koliko jih v resnici potrebujemo

Naše telo ne more samo proizvajati vitaminov, zato mu moramo pri tem pomagati. Mu lahko samo s prehrano ali potrebujemo pomoč tablet?

Z naravo proti vnetemu grlu

Povzročitelji vnetega grla pri prehladnih obolenjih so običajno blagi in čeprav vneto grlo ne ogroža življenja, je lahko precej moteče in...

5 zdravstvenih nasvetov za vso družino

Strokovnjaki svetujejo, kako to zimo ostati zdravi.

Kako ubežati prehladu

Prehladu se bomo uspešno ubranili le, če bomo ustrezno okrepili obrambne sposobnosti telesa.

S hrano nad gripo

Ko še ni bilo lekarn za vsakim vogalom, so se ljudje veliko bolj zanašali na moč narave. In je delovalo! Zato še preden se podate v lekarno, malce...

Pomoč proti napetosti v zatilju

Poznate ta občutek? Po dolgotrajni vožnji z avtom se komaj še lahko premikate, tako vas bolijo zatilje in ramena. Ali pa imate zjutraj, ko se...

9 naravnih antibiotikov - skrita orožja narave

Kdor domneva, da so antibiotiki človekov izum, se moti. Tudi veliko rastlin vsebuje te snovi. Narava je pravzaprav že pred tisoči let 'odkrila' antibiotične snovi. Tudi rastline se morajo boriti z bolezenskimi klicami, če želijo preživeti. Pri lažjih infekcijah se zato splača seči po tem skrivnem orožju, ker ima nekaj odločilnih prednosti.

7 nasvetov, kako krepiti imunski sistem

Manj sonca, manj vitaminov in več tveganja za naš obrambni sistem – to je stanje, ki nas bo spremljalo naslednjih nekaj mesecev. Razkrivamo sedem zakonitosti, zaradi katerih boste ostali zdravi.

Pri prehladu pomaga hren

Hren s pekočima snovema sinigrinom in alicinom je zelo učinkovit proti povzročiteljem bolezni vseh vrst.

Zdravilna para proti prehladu in gripi

Toplota od zunaj je enako pomembna kot toplota od znotraj. Predvsem ko veliko kašljamo in smrkamo.

Podarjamo knjigo: Uravnotežena dieta za optimalno zdravje

Splošna in strokovna javnost se čedalje bolj zavedata, kako zelo je za telo pomembno optimalno kislinsko-bazično ravnovesje.

Hemoroidi - zakaj pride do obolenja in kakšno zdravljenje je na voljo

Pri omenjeni težavi je veliko nerazumevanja in sramu, vendar lahko doleti prav vsakogar in precej omejujejo življenje prizadetega. Sedenje postane težavno. Obisk toalete je prava nadloga. Dolga potovanja se spremenijo v mučenje.

Zdravilni pravi čaji

Stari kitajski pregovor Raje brez hrane tri dni kot le en dan brez čaja kaže, da so številni koristni učinki pitja pravih čajev znani že iz zgodovine. Najnovejša sodobna spoznanja pa le še potrjujejo tradicijo, da so zeleni, črni, rdeči, beli idr. čaji prijetni za pitje, koristni učinki pa se kažejo ob ugodnem vplivu na zdravje in splošnem dobrem počutju.

Aids ostaja ena najbolj uničujočih pandemij

1. december je dan, ko javnost spomnimo, da aids ostaja ena od najbolj uničujočih pandemij v zgodovini človeštva.

Ingverjev čaj ublaži nadležen kašelj

Pri kašlju, ki je kot simptom prehladnih obolenj in gripe, si lahko pomagate z zdravili ali nekaterimi domačimi pripravki. Aromatičen ingverjev čaj je odličen za izkašljevanje, pomaga pa tudi popečen česnov strok.

Najpogostejši miti o prehladih

... in kaj zares pomaga pri kašljanju in nahodu.

Koliko vitamina C potrebujemo?

Vsak športnik ve, da je tudi močan in zdrav imunski sistem ključ do uspešnega treninga v hladnih zimskih dneh. Ti so, poleg preobremenjenosti, stresa in hitrega življenjskega tempa, pravi preizkus za naše telo.

Cvetni izvlečki gorčice - zdravilo za otožnost

Cvetni izvlečki, ki so jih poimenovali po angleškem zdravniku dr. Bachu, učinkujejo na dušo in so blago zdravilo pri slabostih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri