5 enostavnih nasvetov, kako zmanjšate vnos sladkorja za polovico

Svetovna zdravstvena organizacija priporoča, da lahko dnevno le pet odstotkov kalorij pridobimo iz sladkorja. Večina pa nas dnevno zaužije kar dvojno ali trojno količino dovoljenega.

VIDEO: 4 odlične vaje za razbremenitev hrbtenice

Športni in osebni trener Jan Veleušič nam je razložil, kateri so najpogostejši razlogi za bolečine v hrbtenici in pokazal vaje, ki hrbtenico...

Čiščenje z jabolki - za močnejši imunski sistem in boljšo presnovo

Do močnejšega imunskega sistema, boljše presnove, zdravja srca in jeter lahko pridemo tudi s pomočjo jabolk.

Infografika: Kje nastanejo hormoni

Hormoni upravljajo neštete procese v telesu in določajo, kako se počutimo. Kje nastanejo? In kako lahko pozitivno vplivamo nanje? Preverite.

Hormoni - kako delujejo, kje nastanejo in kako lahko pozitivno vplivamo nanje?

Znanstveniki so denimo nedavno odkrili, da estrogen ščiti pred virusi gripe. Toda ženski hormon zmore še več: zaradi njega so ženske plodne. In...

Kaj pomeni, če se bolečina pojavlja vedno na istem mestu?

Bolečina je najpomembnejši opozorilni signal našega telesa. Včasih nam povzroča krče, drugič nas prebada ali pa terja hiter odziv, ki lahko...
Dovolj spanja zagotovi dolgo življenje

6 prepričljivih razlogov za več spanja

Spanje prinaša več, kot le sladke sanje. In današnji življenjski slog marsikomu moti spalno rutino. To pa ima kopico negativnih posledic - tudi takšnih...

Ne sklenite zavarovanja, dokler ne razumete njegove vsebine

V pestri ponudbi življenjskih zavarovanj je izbira produkta, ki potrošniki najbolj ustreza, skorajda kot boj z mlini na veter.

Kako živeti bolje s psoriazo (luskavico)?

Velik napredek na področju razumevanja mehanizma nastanka psoriaze in poteka bolezni je privedel do razvoja učinkovitih načinov zdravljenja.

Pri katerih ljudeh se spomladanska utrujenost ne pojavi

Zakaj nas pomlad utrudi? In zakaj nekaterih sploh ne? Zanimiva razlaga spomladanske utrujenosti z zanimivimi predlogi za več energije. 
None

Kateri stresni tip ste? Rešite test!

Vsak človek se drugače spopada z obremenitvami – rešite naš test in ugotovite primerno strategijo zase.

Perpetuum Jazzile v pomoč bolnikom s krvnimi raki

Vokalna senzacija Perpetuum Jazzile je v sodelovanju s Slovenskim združenjem bolnikov z limfomom in levkemijo priskočila na pomoč vsem, ki se spopadajo z najtežjimi oblikami krvnega raka.
None

Zakaj se v telesu razvije bolezen? (razlaga bioresonanče terapevtke)

Znana bioresonančna terapevtka Meri Munih razlaga, zakaj zbolimo, in na kakšen način bioresonanca odpravi vzroke, ki povzročajo blažje ali hude, celo življenjsko ogrožujoče zdravstvene težave. 
Semena sončnice za boljše zdravje

4 načini, na katere vam bo ena sama sestavina pri zajtrku spremenila življenje

Ni magična. Ni eksotična. Ni je potrebno naročati iz daljnih dežel preko sumljivih spletnih strani. Je sestavina, ki bi jo morali že davno izkoristiti.

Kako nevarne so prebavne težave?

Če boste težave kot so bolečine v želodcu, zgaga in težave s prebavili pometali pod preprogo, se bodo samo kopičile in čez kakšno leto še huje izbruhnile. In temu ustrezno veliko bolj zapleteno bo tudi zdravljenje!

28 zdravilnih učinkovin čebule

Nikar se je ne izogibajte zaradi neprijetnega vonja - čebulo je dobro jesti v večjih količinah, ker obnavlja celotno telo, preganja spomladansko utrujenost in deluje kot naravna zaščita pred številnimi težkimi boleznimi.

Je res za vse naše težave kriv stres?

Stres krivimo za vse naše zdravstvene, osebne in partnerke težave. Krivimo ga za izpade jeze in za pomanjkanje zadovoljstva. Pa sta res za vse kriva stres in hiter tempo življenja? Ne. Težava običajno tiči povsem drugje.

Ali so kolobarji okoli oči nevarni?

Večina podočnjake oz. kolobarje okoli oči povezuje z neprespano nočjo, a v resnici ta nima neposrednega vpliva na razvoj le-teh. Razlogov zanje je veliko, vsekakor pa nas naredijo na pogled zelo utrujene. Pa so tudi nevarni za zdravje?
Sproščanje z video igrami? Previdno!

3 načini sproščanja, ki v resnici lahko povzročijo še več stresa

Naučeni smo, kako se najbolje sprostiti, kadar nam življenje pod noge vrže kakšno poleno. Odklopimo se pred televizijo, v telovadnici udrihamo po boksarski vreči, morda se s kom pogovorimo. A kot kaže, ti načini lahko nekaterim ljudem celo škodujejo.

Izpoved Slovenke, ki ni mogla zanositi, zdaj pa ima zdravega sinka

"Ko danes pogledam svojega dvomesečnega sinčka, si ne morem kaj, da ne bi pomislila na dekleta, ki iz neznanega razloga ne morejo zanositi." Žalostna zgodba o neplodnosti s srečnim koncem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri