Doma narejena zobna pasta iz kokosovega olja

Študije so pokazale, da je kokosovo olje odličen borec proti zobni gnilobi.

Zelo uspešna kampanja Ex-Kadilci

Kampanja Evropske komisije Ex-Kadilci so zmagovalci uspešno spodbuja kadilke in kadilce po vsej Evropski uniji k opuščanju kajenja, in...

5 čustev, ki so povezana z zastrupitvijo telesa

Za močan imunski sistem ni pomembno le ustrezno prehranjevanje in čiščenje fizičnih teles ter telesna aktivnost, ampak tudi ustrezno prebavljanje čustev.

Vsako gibanje ni primerno za kontrolo telesne teže

Gibanje, usklajeno s prehrano ali obratno, je najbolj učinkovit način za kontrolo telesne teže. Gre za življenjski slog, ne za enkratno dejanje. In...

10 nasvetov za pravilno ustno higieno

Ste vedeli, da ima skoraj vsak Slovenec med 25. in 75. letom eno od oblik vnetja obzobnih tkiv?
None

Končajte večni boj s kilogrami!

Hujšanje brez dobrega znanja po navadi ni uspešno, saj se je težko izogniti pastem, kot so jo jo učinek, napadi lakote, dehidriranost in izguba mišic. 
None

Ta teden obeležujemo Evropski teden imunizacije

V tednu od 20. do 25. aprila obeležujemo Evropski teden imunizacije. Cepljenje se uvršča med največje uspehe javnega zdravstva, saj znatno prispeva...

Bruksizem - neprijetno škripanje z zobmi

Bruksizem ali škripanje z zobmi je razvada, pri kateri nezavedno stiskamo čeljusti in drgnemo z zobmi. Večinoma se pojavlja med spanjem. Takrat...

Kaj je sindrom nočne apneje

Smrčanje ni le nekaj nadležnega in hrupnega, zelo pogosto je znak, da imate resne zdravstvene težave. Lahko je znak sindroma nočne apneje.

Tabu bolezni, o katerih ne govorimo radi

O nekaterih zdravstvenih težavah preprosto ne govorimo radi. Vendar bi morali, saj vedno obstaja rešitev zanje.

5 stvari, ki preobremenjujejo črevesje

Prebavni organ nas oskrbuje s hranilnimi snovmi in energijo. Bakterije v prebavilih pa nas ščitijo pred okužbami in uravnavajo imunski sistem. Zato je neravnovesje v prebavnem sistemu odgovorno za nastop večine bolezenskih stanj.

Poskrbite za vitko linijo: dokazano do 4,2 kilograma manj

Formoline L112 je registrirani medicinski pripomoček za zdravljenje prekomerne telesne teže in dokazano pomaga pri zmanjšanju prekomerne telesne teže, dolgoročnem ohranjanju telesne teže in zmanjševanju absorbicije holesterola iz hrane.

Prekomerna vzdržljivostna vadba lahko poškoduje srce

Maratoni, ultramaratoni in triatloni so postali zelo priljubljeni. Mnogim ljudem je všeč izziv težkih vzdržljivostnih športov. Pa je to res zdravo?

Kaj pomeni, če so oči rdeče

Oči so ogledalo duše pa tudi pokazatelj vašega zdravja. Če brez razloga postanejo rdeče, to ne pomeni vedno, da ste predolgo sedeli za računalnikom.

5 najpogostejših napak, ki upočasnijo presnovo

Ključno vlogo pri izgubi odvečne telesne maščobe igra učinkovito delovanje metabolizma. Zato redno telovadite in pazite na vnos kalorij, a vaši kilogrami kljub trudu ostajajo. Poglejmo, katere so najpogostejše napake, ki vam lahko 'mešajo štrene'.

Kombiniranje kalcija in vitamina D je lahko nevarno

Dodatki kalcija in vitamina D so izjemno priljubljeni in vsak posebej je bil označen za pomemben element pri ohranjanju zdravja.

S telesnimi aktivnostmi in zdravim življenjskim slogom življenju dodajamo leta in letom življenje

V ljubljanskem Domus Medica se je uspešno zaključil 3. Mednarodni simpozij za zdrav življenjski slog. Skupni imenovalec simpozija je ugotovitev, da ob boleznih najhujšo nevarnost za zdravje posameznika predstavljata stres, izgorelost in depresija, kar se kaže na produktivnosti zaposlenih in poslovnih kazalcih podjetij.

Delovni stres, poklicna izgorelost in novodobne rešitve za uspešno soočanje s stresom

Stres in druge obremenitve na delovnem mestu vplivajo na delovno uspešnost zaposlenega, dolgotrajna izpostavljenost stresu pa se lahko razvije v poklicno izgorelost. To je pokazala tudi slovenska raziskava, ki je bila izvedena med delavci v zdravstvu in nam daje jasne smernice za razvoj programov, ki bodo skrbeli za zdravje zaposlenih.

Vabljeni na športno srečanje Brez sape za pljučno hipertenzijo

5. maj je svetovni dan pljučne hipertenzije. Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije bo tudi letos s prireditvijo Brez sape za pljučno hipertenzijo opozorilo na bolezen in pomen njenega zgodnjega prepoznavanja.

Sedenje je novo kajenje

Zdravniki in drugi strokovnjaki so resno zaskrbljeni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri