3 znaki, ki lahko kažejo na resnejše težave s srcem

Srce je motor našega življenja in simbol ljubezni. Lahko ga vrže iz ritma, lahko se zlomi, lahko ga čutimo v grlu. Preberite, kaj se skriva za posameznimi znaki in kdaj so nevarni.

Recept: Čistilec jeter

Če se odločate, da bi spremenili prehranjevalne navade, je dobro telo najprej očistiti vseh strupov in nesnage.

6 grehov, ki škodijo zdravju

Svojemu zdravju včasih škodimo tudi povsem nezavedno ...

Močno bitje srca je opozorilo

Ste kdaj doživeli, da vam je srce nenadoma začelo neenakomerno in pospešeno biti, pa čeprav ste mirovali ali ležali?

Ritual za ohranjanje ravnovesja

Vsak dan naj se začne s pitjem mlačne vode z limoninim sokom.

Za glavobolom se lahko skriva marsikaj

Velikokrat si nenadnih glavobolov ne znamo pojasniti in si postavljamo različne diagnoze. Vedite pa, da obstaja 220 različnih vrst glavobolov in...

Daruj energijo za življenje!

Letos praznujemo 70 let, odkar je v Sloveniji zaživela transfuzijska dejavnost. Ob tej priložnosti se iz Zavoda RS za transfuzijsko medicino zahvaljujejo...

Selfie 27-letnice s kožnim rakom obšel svet (Nazorna fotografija)

27-letna ameriška lepotica Tawny Willoughby želi z nazorno fotografijo opozoriti na nevarnost uporabe solarija. Ne spreglej njene poučne zgodbe.

Ste že obiskali svojega ustnega higienika?

Ste vedeli, da ima skoraj vsak Slovenec med 25. in 75. letom eno od oblik vnetja obzobnih tkiv? Prav vsi pa se srečujemo z obarvanostjo zob, zobnimi oblogami in »luknjicami«.

Evropski teden boja proti melanomu - letos posvečen moškim 50+

V tednu od 11. do 17. maja bomo v Sloveniji obeležili Evropski teden boja proti melanomu. Letos bo posvečen moškim po 50. letu starosti.

Vzdrževanje mentalne kondicije

Da se vse več ljudi zaveda pomena redne fizične vadbe, je vsekakor pohvalno. Večina pa pozablja na konstantno vzdrževanje mentalne kondicije, ki je vsekakor ena izmed osnovnih načel zdravega in kvalitetnega življenja.

Kaj pomeni, če se bolečina pojavlja vedno na istem mestu?

Bolečina je najpomembnejši opozorilni signal našega telesa. Včasih nam povzroča krče, drugič nas prebada ali pa terja hiter odziv, ki lahko celo reši življenje. Kaj pa če se pojavlja vedno na istem mestu?

Kaj je izgorelost in kako se začne?

Kronične preobremenitve na delu in stalna dosegljivost. Čedalje več zaposlenih obišče zdravnika zaradi psihičnih stisk. Pogosto tudi zaradi simptomov izgorelosti.

Pomen pravilne telesne drže

Pravilna telesna drža je ena izmed osnov zdravega načina življenja. S pravilno držo se lahko med drugim izognemo utrujenosti, bolečinam in poškodbam. Je tudi temelj, na katerem lažje in bolj kvalitetno gradimo vse življenjske aktivnosti.

Chilly na poti z Alyo

Alya nam je razkrila skrivnost njenega vedno svežega in igrivega videza.

Je menopavza nekaj najslabšega, kar se ženski lahko zgodi?

Vsaka ženska se mora spopasti z menopavzo, veliko pa se jih naravnost boji telesnih in duševnih sprememb. Vendar ni treba, da je tako, saj obstaja cela kopica učinkovitih nasvetov in pomoči. To obdobje življenja raje izkoristite za priložnost.

3 preproste zen vaje za zdravo prebavo

Pri prebavnih motnjah, kot sta leno črevo ali zaprtje, se človek pogosto ne počuti najbolje v svoji koži. Trebuh je napihnjen in tišči. Pomagate si lahko s 3 preprostimi zen vajami za črevesje in ravnovesje v prebavi.

Sezonske alergije - večna nadloga

Se vas takoj, ko se vreme otopli, loti prehlad s kihanjem in zamašenim nosom? Morda do junija še zdržite, potem pa postanejo vaše oči srbeče in se solzijo. Mogoče pa vam uspe zdržati celo do avgustovske pasje vročine, preden vas napadejo sinusni glavoboli.

7 razlogov za nenehno utrujenost

Ohromi nas brez milosti in prav povsod – pri vožnji z avtomobilom, na sestankih, pri rutinskih gospodinjskih opravilih. Verjetno ste uganili, da gre za utrujenost čez dan. V tem času je še posebej pogosta. Poiščite vzroke zanjo.

4 začimbe, ki pomagajo čistiti telo

Strupi, ki se nabirajo v telesu, negativno vplivajo na delovanje naših organov. Telesu pomagajmo z začimbami.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri