Kako tesno nosite kravato?

9 vsakdanjih stvari, za katere niste vedeli, da škodujejo vašemu zdravju

Precej neizprosen je ta svet, v katerem živimo. Čeprav mislimo, da smo si ga podjarmili, pa v resnici skriva še veliko pasti za naše zdravje. 

Razstrupite jetra, da boste razstrupili svoje telo

Jetra so najpomembnejši metabolni organ, saj v njih poteka kar 60 % vseh metabolnih procesov. Opravljajo več sto funkcij, najpomembnejše pa so presnavljanje...

4 najbolj boleče vsakodnevne poškodbe in kako bolečino čimprej prestati

Vsak, ki se je že kdaj urezal na papirju ali z nožnim prstom udaril ob vrata, ve, da lahko tudi manjše poškodbe povzročijo hudo agonijo. Pri strokovnjakih...

Kaj povzroča prenajedanje

Hrana je pogosto povezana s čustvi in za nekatere izhod iz bolečine. Zato se pesimistično naravnani ljudje radi zatekajo k prenajedanju. A v...

Zakaj je vožnja, ko smo dehidrirani, prav tako nevarna kot vožnja pod vplivom alkohola?

Vožnja v stanju dehidracije je lahko prav tako nevarna kot vožnja pod vplivom alkohola.

Kako ravnati v nujnih primerih - prepoznajte signale in se pravilno odzovite

Jasno, da kar otrpnemo, kadar se kaj zgodi. Toda brez panike, pomagati je lažje, kot bi si mislili. Tudi če vas je strah, pomislite: v nujnem primeru...

Aktivne vlaknine za vitalno življenje

Zaradi današnjega življenjskega sloga, ki vključuje neredno in nezdravo prehranjevanje, telesno neaktivnost, preobremenjenost in stres, se vedno...

Vsako gibanje ni primerno za kontrolo telesne teže

Gibanje, usklajeno s prehrano ali obratno, je najbolj učinkovit način za kontrolo telesne teže. Gre za življenjski slog, ne za enkratno dejanje. In čeprav propagiramo gibanje, pa vsako gibanje oziroma načini njegovega izvajanja, ni primerno za kontrolo telesne teže.

6 grehov, ki škodijo zdravju

Svojemu zdravju včasih škodimo tudi povsem nezavedno ...
Najpogostejši vzrok kapi je krvni strdek, ki zapre žilo na predelu glave ali vratu.

5 opozorilnih znakov za možgansko kap

Možganska kap je kot blisk, ki preleti možgane in uniči 32.000 živčnih celic na sekundo. Zato je pri zdravljenju kapi hitro ukrepanje tako bistveno.

6 nasvetov dermatologinje, kako bolj odgovorno poskrbimo za kožo in zdravje

Zunanje visoke temperature, intenzivno ultravijolično sevanje, izpostavljenost slani morski vodi ali višinska razlika v visokogorju - vse to negativno vpliva na kožo. Po vrnitvi s počitnic pa suha koža, opekline, alergične reakcije in pigmentni madeži.

5 tipičnih zank, ki povzročajo (kronično) utrujenost

Da smo zaradi pomanjkanja spanja izžeti, že vemo, a to je le eden izmed številnih razlogov, ki privedejo do izčrpanosti. Tule je še nekaj izmed tipičnih zank, ki povzročajo (kronično) utrujenost.

Se sprašujete, kako boste vedeli, da ste dehidrirani, če vas na to ne opozori žeja?

Brez hrane lahko živite nekaj časa (odvisno od vaših 'zalog za hude čase'), nekaj dni brez vode pa bi bilo dovolj, da se poslovite od tega sveta.

5 najpogostejših zdravstvenih težav, s katerimi se srečujejo ženske

Hitenje, ustaljene navade, neobveščenost in včasih nemarnost pogosto stojijo na poti med nami in zdravjem. A kdo bo prevzel odgovornost za naše zdravje, če ne mi sami. Zato je prav, da na to vplivamo že zdaj, in da se hkrati naučimo, kako ravnati ob prvih simptomih.

Zdravljenje z vrtnicami

Vrtnice niso le razkošje na vrtu, tudi v zdravilstvu so vedno igrale veliko vlogo. Cvetovi in plodovi kraljice rož vsebujejo sestavine, ki jih je mogoče uporabiti proti različnim težavam.

5 nasvetov, kako se spopasti s preobremenjenostjo in nespečnostjo

S čimerkoli se že ukvarjate, so lahko vaše delovne obveznosti včasih (ali pa vedno) tako naporne, da vas okupirajo tudi ponoči.

Znaki, po katerih lahko sami ocenite, kako zdravi ste

Ajurveda pozna 15 znakov, po katerih lahko sami ocenite kako zdravi ste, kako dobro deluje vaše črevesje in kako se počutijo bakterije v vašem telesu.

Kako sami testirate, ali vaša ščitnica deluje pravilno

Ščitnica je kot nekakšna hormonska tovarna, ki leži tik za sapnikom ter tik pod grlom, njeno delovanje pa je pogosto odgovorno za marsikatero zdravstveno težavo.

Kakšne so posledice pomanjkanja spanca?

Za dobro počutje in trdno zdravje je zadosten nočni počitek enako pomemben kot optimalna prehrana, pijača in gibanje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri