Kako živeti bolje s psoriazo (luskavico)?

Velik napredek na področju razumevanja mehanizma nastanka psoriaze in poteka bolezni je privedel do razvoja učinkovitih načinov zdravljenja.

Pri katerih ljudeh se spomladanska utrujenost ne pojavi

Zakaj nas pomlad utrudi? In zakaj nekaterih sploh ne? Zanimiva razlaga spomladanske utrujenosti z zanimivimi predlogi za več energije. 
None

Zakaj se v telesu razvije bolezen? (razlaga bioresonanče terapevtke)

Znana bioresonančna terapevtka Meri Munih razlaga, zakaj zbolimo, in na kakšen način bioresonanca odpravi vzroke, ki povzročajo blažje ali hude...

Je res za vse naše težave kriv stres?

Stres krivimo za vse naše zdravstvene, osebne in partnerke težave. Krivimo ga za izpade jeze in za pomanjkanje zadovoljstva. Pa sta res...

Zakaj je kljub zdravi hrani vse več kroničnih bolezni?

Soočamo se s pravo epidemijo kroničnih težav, rakavih obolenj in drugih zdravstvenih težav, ki so posledica našega načina življenja. Po drugi strani...

Kako nam negativna čustva kvarijo zdravje?

Naša negativna čustva močneje vplivajo na naše zdravje, kot si mislimo.

Kaj lahko naredite, ko ste kronično bolni kljub zdravi prehrani in gibanju?

Kaj lahko poleg prehrane in gibanja ohranja ali celo ogroža naše zdravje?

Zdravilni učinki soli, ki jih je dobro poznati

Sol je nepogrešljivo sredstvo v domači lekarni. Preverite, za kaj vse je koristna in kako jo uporabljamo za posamezne zdravstvene tegobe. 

Preprost domač pripravek za čiščenje pečice

Namesto dragih čistil, preizkusite ta poceni in povsem naraven domač pripravek, s katerim boste na hiter način očistili zamaščeno pečico.

Kdaj lahko kiropraktik pomaga in kdaj škodi?

Kiropraktik nam lahko reši križ ali pa povzroči dodatne težave. Kako prepoznati dobrega kiropraktika in v katerih primerih poiskati njegovo pomoč? Preverite. 

Zdravljenje z vrtnicami

Vrtnice niso le razkošje na vrtu, tudi v zdravilstvu so vedno igrale veliko vlogo. Cvetovi in plodovi kraljice rož vsebujejo sestavine, ki jih je mogoče uporabiti proti različnim težavam.

Nasveti za vremensko občutljive

Hitre spremembe vremena pogosto povzročijo napade vrtoglavice in glavobole. Strokovnjaki ocenjujejo, da je vremensko občutljiv vsak tretji Zemljan. Še bolj prizadete so ženske, ki imajo zelo občutljiv krvni obtok. V starosti se vremenski občutljivosti pridružijo že obstoječe težave in lokalne bolečine.
None

9 naravnih antibiotikov - skrita orožja narave, ki zdravijo in krepije brez stranskih učinkov

Kdor domneva, da so antibiotiki človekov izum, se moti. Tudi veliko rastlin vsebuje te snovi.

Domači pripravki proti kašlju

Ko so bronhiji zapacani s sluzjo, najbolj pomagajo janežev in komarčkov čaj ter vroča kokošja juha.

Cvetni izvlečki gorčice - zdravilo za otožnost

Cvetni izvlečki, ki so jih poimenovali po angleškem zdravniku dr. Bachu, učinkujejo na dušo in so blago zdravilo pri slabostih.

Eterična olja v času prehladov

Prehladu napovejmo vojno z naravnimi sredstvi - poleg toplega čaja, limone, meda in ingverja bodo prišla prav tudi eterična olja.

Reiki - sprošča in aktivira samozdravilne moči našega telesa

Ta starodavna azijska zdravilna metoda čudovito sprošča in aktivira samozdravilne moči našega telesa.

Tri vaje za pravilno aktivnost čaker, ki so ključne za zdravje ženske

Prve tri čakre so osnovne in najpomembnejše za zdravje ženske. Ne glede na to, ali se jih zavedamo ali ne, so sestavni del našega telesa in se nenehno vrtijo in vibrirajo. Zato je pravilna aktivnost čaker ključ do zdravega telesa in uma. Za vas smo pripravili tri vaje.

Zdravljenje z masažami

Ste kdaj pomislili, da masaže tudi zdravijo?

S hrano učinkovito proti herpesu

Prišel je čas, ko smo bolj dovzetni za različne infekcije in obolenja. Poleg tega smo se vrnili v svet neskončnih obveznosti in napetosti ter vsakodnevnih pritiskov. Vse to zelo pogosto spremlja tudi ena zelo zoprna nadloga – herpes.