Mr. Simpatikus je s svojimi oboževalci opravil ogrevanje pred 13. rundo

Naš največji boksarski šampion Dejan Zavec se je v Europarku posvetil navijačem.

Miss borilnih veščin 2015 - z Dejanom Zavcem in Klemnom Bunderlo

V Festivalni dvorani Lent se bodo v soboto, 5. decembra 2015, na enem mestu zbrali ljubitelji borilnih veščin, mode in lepote.

Vabljeni na brezplačne delavnice karateja in tai ji quana

Vabljeni šolarji, mladostniki in odrasli, začetniki, nadaljevalci in poznavalci. Brezplačne delavnice bodo potekale 8. in 9. septembra.

Vabljeni na delavnice samoobrambe, qigonga in tai ji quana

Ni še prepozno, da pridete v formo. Zato vas v mesecu aprilu vabimo, da se pridružite trem samostojnim delavnicam za odrasle, ki vas bodo popljale...

Zgodba o Miku Tysonu

Zgodba o Miku Tysonu, ki je konec junija dopolnil 47 let, je zgodba o debelem kriminalcu iz Brooklyna, ki je svojo agresivnost usmeril v boks...

Ni še prepozno, da pridete v formo!

Trenirajte skupaj s Tonetom Ančnikom - vpisujemo v nove tečaje taj či čuana, či gonga in karateja.

Z glavo in telesom do zdravja

Dvajset let je minilo, odkar je pričel s poučevanjem tai chi chuana... Vabljeni na seminar in kosilo s Tonetom Ančnikom.
Beseda aikido torej pomeni pot harmonije z naravo.

Aikido – borilna veščina, kjer ni ne zmage ne poraza

Aikido je pot do osebnega zadovoljstva in notranjega miru, ne glede na situacijo okoli nas.

Metabolizem, Ohmov zakon in borilne veščine

Učinkovitost borilnih veščin je še vedno zavita v tančico skrivnosti. V zgodbah o starih mojstrih borilnih veščin beremo o njihovi nadnaravni moči in neverjetni spretnosti, ki sta temeljili tako na telesni akciji kot tudi na visoki stopnji mentalne koncentracije ter posebnih tehnikah dihanja. Ustvarili smo mit o bojevniku, čigar resničnost bomo preverili v pričujočem članku.

Dejan Zavec: "Boks je tudi za dekleta"

Boksarskega šampiona Dejana Zavca je zadnje mesece pestila poškodba komolca, zaradi katere je moral tudi pod nož, vendar se je pred tedni znova vrnil v ring. Tokrat pa so se nasproti njega znašli otroci, ki so se z Mr. Simpatikusom pomerili v kar 32 rundah.
None

Muhammad Ali: 'Kralj sveta' in največja športna osebnost

Razburljiva življenjska zgodba 'kralja sveta', boksarja Muhammada Alija, največje športne osebnosti minulega stoletja in trikratnega svetovnega prvaka težke kategorije, ki je leta 1960 v Rimu osvojil zlato olimpij­sko medaljo.

Dejan Zavec - septembra ga čaka nova borba

Poletje bo za našega boksarskega šampiona Dejana Zavca vse prej kot ležerno, namesto poležavanja na plaži se bo potil v telovadnici, vseeno pa si bo vmes vzel vsaj nekaj dni za počitek in družinsko uživanje ob morju.

Kako delujeta Tai Chi in Qi Gong?

Zahodna medicina in znanost komaj začenjata razumeti, kaj vse nam Tai Chi in Qi Gong ponujata. Vendar nekaj malega raziskav, ki so že bile opravljene, kaže na to, da sta tako Tai Chi kot Qi Gong zelo učinkoviti orodji za izboljšanje zdravja, ki lahko nam in družbi prihranita veliko denarja in osebnega trpljenja.

Skrivnostna moč duha šaolinskih menihov

Značilnost šaolinske borilne šole je bil izjemno zahteven telesni trening in borilne tehnike, ki so izhajale iz preučevanja različnih živalskih načinov bojevanja. Vendar je bila največja značilnost te šole specialen energijski trening notranje moči, tako imenovani šaolin či gung, ki je omogočal menihom, da so zdržali telesno tako zahtevne treninge.

Nanbudo – veščina za vsakogar

Nanbudo je veliko več kot le najbolj raznolika borilna veščina s širokim spektrom borilnih in samoobrambnih tehnik (kot jih poznamo iz juda, ajkida, karateja, ju jitsa ...). V svojem bistvu nosi globoko razumevanje energijske povezanosti telesa in duha.

Vpis v začetni tečaj tai či čuana

Tai či čuan lahko opredelimo kot način zbliževanja človeka z naravo, ki nam pomaga izpolnjevati težnjo po zdravem načinu življenja, saj vpliva na boljše ravnotežje, dobro telesno koordinacijo in gibljivost, pravilno telesno držo, kondicijo, primerno telesno težo in posledično na dolgo ter kakovostno življenje.

Tai chi chuan - srednja pot med skrajnostima

S tai chi chuanom, ki zahteva nekaj vztrajnosti in volje, pridobimo telesno in duševno moč. Naučimo se usmerjati svoje sile ter pridobimo zaupanje vase in v svoje sposobnosti. Dolgotrajna vadba nas osebnostno in duševno bogati, hkrati pa nas varuje pred stresom

Tai chi chuan – modrost in veščina v enem

V trenutku ko nas očara, je lahko tai chi chuan univerzalno zdravilo: za boljše dosežke v športu,  za krepitev zdravja, v obrambi pred stresom ali osamljenostjo. Ni naključno spoznanje športnih strokovnjakov, da so kitajski in japonski športniki svoje uspehe v športu dosegali z izkoriščanjem znanja iz borilnih veščin.

Tai chi chuan

Tai chi chuan je starodavni gibalni ritual kitajskega izvora. Današnjo podobo je dobil po dolgotrajnem razvoju. Prepoznamo ga po (največkrat) počasnem, nežnem in nihajočem skoraj hipnotičnem gibanju.

Taj či

Za utemeljitelja taj či čuana velja Chang San-Feng, rojen leta 1247 v obdobju dinastije Sung, čeprav tudi pri taj čiju nekateri viri trdijo, da je star nič manj kot 6000 let. Chang, taoistični redovnik, naj bi nekoč opazoval, kako žerjav napada kačo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri