Kaj ima seks skupnega z ljubeznijo?

Ljubezen je nemogoče izmeriti, brez merjenja pa ni znanosti. Kadar beseda nanese na ljubezen, smo vsi v mraku, pravi Alfred Kinsey, eden izmed očetov moderne seksologije.

So si samski sami krivi?

Najprej priznajmo, da obstaja kar nekaj dobrih razlogov, da je človek samski. Morda se pač ne želimo osredotočiti na načrtovanje družine in partnerski...

Postavljanje mej v partnerstvu

Posamezniki, ki so v zvezi, prevečkrat pozabljajo na dejstvo, da partner ni samoumeven. Ob njem ni le zato, da mu dela družbo. Skupaj tvorita zdravo...

Vzorci v partnerstvu: Zavrnitev, ki boli

Zakaj tako boli, ko on/ona to stori, in zakaj manj boli, če to stori kdo drug?

Kdo so to pravi moški?

Kosmati, polni testosterona ali pobriti metroseksualci? So to mogoče tisti moški, ki pogledajo za vsako kiklo, ali tisti, ki sramežljivo povejo dami...

Zdrav način življenja - zdravi odnosi?

Danes je vse več ljudi, ki živijo zdravo. Ukvarjajo se s športom in pazijo na uravnoteženo prehrano – čim več svežega sadja in zelenjave, manj maščob...

Vzorci v partnerstvu: Čustveno zapuščanje

Strah pred tem, da bomo ostali sami in 'zapuščeni', je eden izmed največjih strahov, ki ga doživlja veliko ljudi. Zaradi tega ostajamo v odnosih, ki...

Usoda in vzorci v partnerstvu

Kaj vam je usojeno in ali sami ustvarjate svojo usodo? Večno vprašanje.

Ko partnerja po prevari ostaneta skupaj

Med najbolj travmatične dogodke v intimnem partnerskem življenju spada prevara oziroma trenutek, ko prevarana oseba izve zanjo, pa naj to odkrije sama ali ji pove partner, sosed, sodelavec oziroma prijatelj.

Kako preživeti 9 nesrečnih zakonskih faz

Ameriška strokovnjakinja za partnerske odnose Susan Shapiro v svoji knjigi govori, kako gredo poročene ženske, ki si ustvarijo družino, čez devet različnih, turbulentnih faz. Odkrivamo vam, katere so in kako jih preživeti.

6 znakov, da ste se zapletli v čustveno razmerje

Od 'preizkušanja terena' do zamišljanja o prihodnosti z nekom, ki ni vaš partner ... Se morda le niste preveč čustveno navezali na nekoga?

5 največjih napak, ki uničujejo strast

Seksologi so sistematizirali in analizirali 5 največjih napak, ki jih partnerja pogosto naredita v dolgoletnih zvezah in ki nemalokrat povzročajo ohlajene odnose ter seksualno nezadovoljstvo ali pa povsem ugasnjene strasti.

Prava ljubezen, zdrava spolnost

Hiter tempo in pomanjkanje časa jemljeta dih jemajoči dotik med njim in njo. Podzavest se ukvarja s problemi, išče napake. Po nekaj letih ... romantika mine. Kako v takšnem odnosu spet najti tiste vrste dotik, ki je opojen zaradi globine čustev in medsebojnega spoštovanja?

Pomanjkanje komunikacije v odnosu lahko privede do usodnih odločitev

Medtem, ko je generacije naših staršev probleme v odnosu običajno reševala brez usodnih korakov, pa se naša generacija vse pogosteje sooča s konfliktnimi situacijami v svojem partnerskem odnosu, kar dolgoročno privede do ločitve. Pa je ta pot tudi prava pot? Dejstvo je, da zaradi preobremenjenosti vse manj.

Kako ravnati, ko se dobri prijatelji slabo odločijo?

Vedel sem, da se bo Miha poročil z žensko, ki ni primerna zanj. Bi mu moral to tudi povedati?

Pripombe in ugotovitve - si jih vzamete k srcu?

Pripombe ali ugotovitve drugih ljudi o nas si velikokrat zelo vzamemo k srcu. To sicer ni nič narobe, saj so nam lahko v veliko pomoč.

Ko moški postane copata

Kakšna bi bila definicija moškega, ki ga označujejo z besedo 'copata'? Verjetno ima pomensko vsaka od nas svojo teorijo ali idejo, kakšen moški to je.

Kako imeti redni in boljši seks s partnerjem

Se dogaja - včasih bi, pa ne moreš, včasih pa niti ne želiš. Zato je že to, da si sploh želite imeti seksualno življenje, odlična novica. Kako pa lahko vse skupaj še izboljšate?

Dotiki - univerzalni jezik ljubezni in pripadnosti

Kaj povzroča dotik? Mravljince po koži, rdečico, poželenje, ljubečo pripadnost, željo po več.

Zakaj kljub bolečinam in ločitvi ne moreta drug brez drugega

Kar nekaj parov gre narazen, a se čez nekaj časa znova združi v partnersko zvezo. Ste med njimi? Tisti, ki ste, ali znate odgovoriti, kakšen je bil razlog, da ste želeli znova biti s človekom, ki je že bil vaša boljša polovica, pa se zveza ni obnesla?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri