Vzorci v partnerstvu: Čustveno zapuščanje

Strah pred tem, da bomo ostali sami in 'zapuščeni', je eden izmed največjih strahov, ki ga doživlja veliko ljudi. Zaradi tega ostajamo v odnosih, ki nam pravzaprav škodujejo.

Usoda in vzorci v partnerstvu

Kaj vam je usojeno in ali sami ustvarjate svojo usodo? Večno vprašanje.

Ko partnerja po prevari ostaneta skupaj

Med najbolj travmatične dogodke v intimnem partnerskem življenju spada prevara oziroma trenutek, ko prevarana oseba izve zanjo, pa naj...

Kako preživeti 9 nesrečnih zakonskih faz

Ameriška strokovnjakinja za partnerske odnose Susan Shapiro v svoji knjigi govori, kako gredo poročene ženske, ki si ustvarijo družino, čez devet...

6 znakov, da ste se zapletli v čustveno razmerje

Od 'preizkušanja terena' do zamišljanja o prihodnosti z nekom, ki ni vaš partner ... Se morda le niste preveč čustveno navezali na nekoga?

5 največjih napak, ki uničujejo strast

Seksologi so sistematizirali in analizirali 5 največjih napak, ki jih partnerja pogosto naredita v dolgoletnih zvezah in ki nemalokrat povzročajo...

Prava ljubezen, zdrava spolnost

Hiter tempo in pomanjkanje časa jemljeta dih jemajoči dotik med njim in njo. Podzavest se ukvarja s problemi, išče napake. Po nekaj letih ... romantika...

So si samski sami krivi?

Najprej priznajmo, da obstaja kar nekaj dobrih razlogov, da je človek samski. Morda se pač ne želimo osredotočiti na načrtovanje družine in partnerski...

Pomanjkanje komunikacije v odnosu lahko privede do usodnih odločitev

Medtem, ko je generacije naših staršev probleme v odnosu običajno reševala brez usodnih korakov, pa se naša generacija vse pogosteje sooča s konfliktnimi situacijami v svojem partnerskem odnosu, kar dolgoročno privede do ločitve. Pa je ta pot tudi prava pot? Dejstvo je, da zaradi preobremenjenosti vse manj.

Kako ravnati, ko se dobri prijatelji slabo odločijo?

Vedel sem, da se bo Miha poročil z žensko, ki ni primerna zanj. Bi mu moral to tudi povedati?

Pripombe in ugotovitve - si jih vzamete k srcu?

Pripombe ali ugotovitve drugih ljudi o nas si velikokrat zelo vzamemo k srcu. To sicer ni nič narobe, saj so nam lahko v veliko pomoč.

Ko moški postane copata

Kakšna bi bila definicija moškega, ki ga označujejo z besedo 'copata'? Verjetno ima pomensko vsaka od nas svojo teorijo ali idejo, kakšen moški to je.

Kako imeti redni in boljši seks s partnerjem

Se dogaja - včasih bi, pa ne moreš, včasih pa niti ne želiš. Zato je že to, da si sploh želite imeti seksualno življenje, odlična novica. Kako pa lahko vse skupaj še izboljšate?

Dotiki - univerzalni jezik ljubezni in pripadnosti

Kaj povzroča dotik? Mravljince po koži, rdečico, poželenje, ljubečo pripadnost, željo po več.

Zakaj kljub bolečinam in ločitvi ne moreta drug brez drugega

Kar nekaj parov gre narazen, a se čez nekaj časa znova združi v partnersko zvezo. Ste med njimi? Tisti, ki ste, ali znate odgovoriti, kakšen je bil razlog, da ste želeli znova biti s človekom, ki je že bil vaša boljša polovica, pa se zveza ni obnesla?

6 nasvetov za harmoničen dopust

Poletje, sonce, plaža in ena sama sreča? Prelepe urice v dvoje? Nobenih neviht na področju partnerskih odnosov? Končno čas zase? Samo sproščanje in veselje?

Zakaj pozabljamo na čustava

Si tudi vi v iskanju sanjskega partnerja pogosto zastavite previsoke zahteve in pozabite na čustva?

Spolnost in zavrnitev za kazen

Spolnost je področje, ki že več tisoč let vzbuja kontroverzne občutke in poglede. Nekateri za nič na svetu ne bi spregovorili o svojih težavah na področju spolnosti, medtem ko drugim to ni problem in znajo razkriti marsikaj pikantnega.

Zdrav način življenja - zdravi odnosi?

Danes je vse več ljudi, ki živijo zdravo. Ukvarjajo se s športom in pazijo na uravnoteženo prehrano – čim več svežega sadja in zelenjave, manj maščob ter dovolj tekočine. Kaj pa odnos do sebe in drugih – je zdrav?

Sovražniki zdravega spolnega življenja

Prvi sovražnik zdravega spolnega življenja v dolgoročni zvezi je dolgčas. V tipični zvezi kemija, na žalost, izgine - partnerja sta si blizu, vendar se ljubita vedno redkeje. Pomembnejše postanejo stvari, kot so skupni projekti in cilji, kariera, otroci in hišna opravila.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri