Kako negujemo partnerski odnos

Saj vem, vsi mislimo, da je to enostavno. Pravzaprav o tem sploh ne razmišljamo, zgolj živimo.

Vpliv pomanjkanja pozornosti v zakonu

Tokrat bomo razmišljali o tem, zakaj enemu od partnerjev v zakonu primanjkuje pozornosti in kako takšno vedenje vpliva na zakonsko situacijo.

Znaki čustvene zlorabe

Čedalje več posameznikov je, ki so vpleteni, zapleteni in omreženi v izjemno boleče subtilne zanke čustvene zlorabe.

50 žgečkljivih igric za poživitev spolnega življenja

Telesna intimnost v odnosu je nekaj, kar daje razmerju vitalnost in energijo. A...

Zakaj zaljubljenosti ne smemo enačiti z ljubeznijo

Zaljubljenost naj bi vodila naprej v ljubezen, odnos, partnerstvo. Pa se to res zgodi?

Pomembno se je naučiti zrelo prevzemati odgovornost

Z besedo odgovornost pogosto opletajo politiki pa ekonomisti pa gospodarstveniki, očitno pa je, da niso zapopadli resnične vsebine in pomena...

20 korakov do popolne zveze

Ali veste, kako negovati in utrjevati svojo partnersko in ljubezensko zvezo?

Kako gresta ljubezen in strah skupaj?

Ljubezen ni zgolj pojem, je tudi ali predvsem dejanje. Za ljubezen se odločimo. Strah pa je čustvo, ki nas v naših dejanjih lahko zelo...

Ko zveza temelji na manipulaciji

Številna partnerska razmerja žal temeljijo na čustveni manipulaciji. In v takšno nezdravo zvezo dostikrat vstopata dva profila ljudi.

Kako znova pridobiti partnerjevo zaupanje?

V življenju vsakega od nas pridejo trenutki, ko izgubimo tla pod nogami, ko nas ljudje razočarajo in ko enostavno ne moremo več zaupati. Marsikdo ne dovoli več, da bi kdo drugi prišel bližje.

Kaj ima seks skupnega z ljubeznijo?

Ljubezen je nemogoče izmeriti, brez merjenja pa ni znanosti. Kadar beseda nanese na ljubezen, smo vsi v mraku, pravi Alfred Kinsey, eden izmed očetov moderne seksologije.

So si samski sami krivi?

Najprej priznajmo, da obstaja kar nekaj dobrih razlogov, da je človek samski. Morda se pač ne želimo osredotočiti na načrtovanje družine in partnerski odnos, imamo za sabo ločitev ali pa bi radi bolje spoznali sami sebe.

Postavljanje mej v partnerstvu

Posamezniki, ki so v zvezi, prevečkrat pozabljajo na dejstvo, da partner ni samoumeven. Ob njem ni le zato, da mu dela družbo. Skupaj tvorita zdravo osnovno celico, ki temelji na spoštovanju, ljubezni, skupnih interesih, spolni privlačnosti, in kjer se oba držita pravil vedenja in komuniciranja. A kje je tu meja?

Vzorci v partnerstvu: Zavrnitev, ki boli

Zakaj tako boli, ko on/ona to stori, in zakaj manj boli, če to stori kdo drug?

Kdo so to pravi moški?

Kosmati, polni testosterona ali pobriti metroseksualci? So to mogoče tisti moški, ki pogledajo za vsako kiklo, ali tisti, ki sramežljivo povejo dami, da je nekaj posebnega?

Zdrav način življenja - zdravi odnosi?

Danes je vse več ljudi, ki živijo zdravo. Ukvarjajo se s športom in pazijo na uravnoteženo prehrano – čim več svežega sadja in zelenjave, manj maščob ter dovolj tekočine. Kaj pa odnos do sebe in drugih – je zdrav?

Vzorci v partnerstvu: Čustveno zapuščanje

Strah pred tem, da bomo ostali sami in 'zapuščeni', je eden izmed največjih strahov, ki ga doživlja veliko ljudi. Zaradi tega ostajamo v odnosih, ki nam pravzaprav škodujejo.

Usoda in vzorci v partnerstvu

Kaj vam je usojeno in ali sami ustvarjate svojo usodo? Večno vprašanje.

Ko partnerja po prevari ostaneta skupaj

Med najbolj travmatične dogodke v intimnem partnerskem življenju spada prevara oziroma trenutek, ko prevarana oseba izve zanjo, pa naj to odkrije sama ali ji pove partner, sosed, sodelavec oziroma prijatelj.

Kako preživeti 9 nesrečnih zakonskih faz

Ameriška strokovnjakinja za partnerske odnose Susan Shapiro v svoji knjigi govori, kako gredo poročene ženske, ki si ustvarijo družino, čez devet različnih, turbulentnih faz. Odkrivamo vam, katere so in kako jih preživeti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri