Zdrav način življenja - zdravi odnosi?

Danes je vse več ljudi, ki živijo zdravo. Ukvarjajo se s športom in pazijo na uravnoteženo prehrano – čim več svežega sadja in zelenjave, manj maščob ter dovolj tekočine. Kaj pa odnos do sebe in drugih – je zdrav?

Imejmo se radi - sledimo svojim sanjam in ciljem

Imejmo se radi. Najprej sebe, potem pa še druge. Obratno ne gre.

Starš otroku ni prijatelj!

Nimam miru, dokler ne napišem nekaj napotkov nam, staršem, glede tega, kar vse pogosteje slišim: "Trudim se biti prijatelj sinu, ki ima pet let."

Prijateljstvo po ločitvi?

Je prijateljstvo po ločitvi in razhodu ljubezenske zveze možno? Je priporočljivo? In zakaj bi zdaj sploh bila prijatelja, če nista zmogla biti...

Komunikacija v zrelih letih

Zrela leta so obdobje, ko se delovni aktivni ciklus posameznika počasi zaključi. Pridejo leta, ko je upokojitev pred vrati ali pa smo že upokojeni, smo...

Učite se sprejemati sebe

Smiselno se je zazreti vase, v svoje življenje in se vprašati, ali sem res ženska? Ženska v pravem pomenu besede, ne le na papirju.

Kako negujemo partnerski odnos

Saj vem, vsi mislimo, da je to enostavno. Pravzaprav o tem sploh ne razmišljamo, zgolj živimo.

Vpliv pomanjkanja pozornosti v zakonu

Tokrat bomo razmišljali o tem, zakaj enemu od partnerjev v zakonu primanjkuje pozornosti in kako takšno vedenje vpliva na zakonsko situacijo.

Znaki čustvene zlorabe

Čedalje več posameznikov je, ki so vpleteni, zapleteni in omreženi v izjemno boleče subtilne zanke čustvene zlorabe.

50 žgečkljivih igric za poživitev spolnega življenja

Telesna intimnost v odnosu je nekaj, kar daje razmerju vitalnost in energijo. A zaradi prehitrega tempa in pomanjkanja časa ta magični intimni svet dveh ostaja prepogosto samo želja.

Zakaj zaljubljenosti ne smemo enačiti z ljubeznijo

Zaljubljenost naj bi vodila naprej v ljubezen, odnos, partnerstvo. Pa se to res zgodi?

Pomembno se je naučiti zrelo prevzemati odgovornost

Z besedo odgovornost pogosto opletajo politiki pa ekonomisti pa gospodarstveniki, očitno pa je, da niso zapopadli resnične vsebine in pomena te – pri njih očitno precenjene – besede.

20 korakov do popolne zveze

Ali veste, kako negovati in utrjevati svojo partnersko in ljubezensko zvezo?

Kako gresta ljubezen in strah skupaj?

Ljubezen ni zgolj pojem, je tudi ali predvsem dejanje. Za ljubezen se odločimo. Strah pa je čustvo, ki nas v naših dejanjih lahko zelo uspešno blokira. Veliko ljudi je strah ljubezni. Pa ne samo ljubezni do druge osebe, strah jih je tudi samih sebe.

Ko zveza temelji na manipulaciji

Številna partnerska razmerja žal temeljijo na čustveni manipulaciji. In v takšno nezdravo zvezo dostikrat vstopata dva profila ljudi.

Kako znova pridobiti partnerjevo zaupanje?

V življenju vsakega od nas pridejo trenutki, ko izgubimo tla pod nogami, ko nas ljudje razočarajo in ko enostavno ne moremo več zaupati. Marsikdo ne dovoli več, da bi kdo drugi prišel bližje.

Kaj ima seks skupnega z ljubeznijo?

Ljubezen je nemogoče izmeriti, brez merjenja pa ni znanosti. Kadar beseda nanese na ljubezen, smo vsi v mraku, pravi Alfred Kinsey, eden izmed očetov moderne seksologije.

So si samski sami krivi?

Najprej priznajmo, da obstaja kar nekaj dobrih razlogov, da je človek samski. Morda se pač ne želimo osredotočiti na načrtovanje družine in partnerski odnos, imamo za sabo ločitev ali pa bi radi bolje spoznali sami sebe.

Postavljanje mej v partnerstvu

Posamezniki, ki so v zvezi, prevečkrat pozabljajo na dejstvo, da partner ni samoumeven. Ob njem ni le zato, da mu dela družbo. Skupaj tvorita zdravo osnovno celico, ki temelji na spoštovanju, ljubezni, skupnih interesih, spolni privlačnosti, in kjer se oba držita pravil vedenja in komuniciranja. A kje je tu meja?

Vzorci v partnerstvu: Zavrnitev, ki boli

Zakaj tako boli, ko on/ona to stori, in zakaj manj boli, če to stori kdo drug?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri