Odnosi, Seks - Aktivni.si

Zakaj srečni pari ne delijo svojega življenja na družbenih omrežjih?

Živimo v zanimivih časih, ko objave na profilih družbenih omrežji pogosto pomenijo več kot to, kar se dogaja v realnosti.

Odnosi: Zmaga za oba

Win–win se uporablja v poslovnem žargonu, pa sem to frazo prenesla še v svoje delovanje in svetovanje. Kaj to pravzaprav pomeni? Skozi komunikacijo...

Lekcije, ki se jih učimo skozi propadle odnose

Odnosi so najboljša učilnica, kjer se učimo o sebi in življenju. Skozi njih se klešemo in postajamo vedno bolj zreli, močni in zavedni samega sebe.

S kakšnim obnašanjem boste zagotovo odgnale moškega

Poznate kakšno zgodbo, ko se ženska na vse kriplje trudi, da bi dopovedala svojemu moškemu, kaj si želi, kaj od njega pričakuje, kaj zahteva in...

Večni izvor nesporazumov in slabe volje

Dame smo včasih kar posrečene, ko nekaj meljemo v možganih, a tega seveda ne povemo drugim, ki se jih naše mozganje tiče. Nekako imamo v glavi to...

Tega v odnosu nikoli ne počnite

Ste se kdaj opazovale v odnosu do svojega dragega? Ste se zalotile, da nekje globoko v sebi čutite potrebo, da mu dokažete, da znate, da ste bolj...

8 stvari, ki jih v odnosih ne smete tolerirati

Vsak si zasluži spoštovanje, sočutje in ljubezen. Če slednjega ni, premislite o smiselnosti odnosa.

Ko moški potisne zaljubljeno žensko proč od sebe

Čudna so pota ljubezni. Vedno znova se učim, kako nepredvidljivo ljudje reagiramo, ko pride do naših notranjih bolečin, bojev, dilem, ljubezenskih izzivov...

Kaj moške resnično zanima na prvem zmenku

O prvih zmenkih bi lahko posneli vsaj toliko grozljivk kot komedij. Gre za najbolj unikatno medčloveško interakcijo, kjer je obema udeleženima popolnoma jasno, kakšen je namen tega druženja, a se obenem oba pretvarjata, da je v bistvu prvi zmenek vse kaj drugega kot uvertura v potencialni seks.

Zakaj številnim moškim poroka ne diši?

Kar preseneti že na začetku, je vsekakor to, da med ključnimi razlogi ni tistega, ki se zdi najbolj očiten – ena partnerica do konca življenja.

8 ubijalcev libida in 8 preprostih ukrepov, kako ga spodbuditi

Današnji tempo uničuje vaše seksualno življenje. Uprite se toku, ki vas nosi - zmanjšana raven testosterona ima namreč poleg zanemarjanja posteljnih dejavnosti še druge posledice.

Kaj v resnici sporočate partnerju, ko ga ignorirate

Ko nekoga ignoriramo, se delamo, kot da ga ni. Kar je zelo pogosto v partnerstvu, kajne? No, pa tudi nekateri nezreli starši mislijo, da dobro vzgajajo svoje otroke, ko jih ignorirajo ob nečem, kar staršem ni po volji.

Bi morali partnerju zaupati vse pretekle ljubezenske in spolne izkušnje?

Živimo v času in družbi, ko za časa življenja zamenjamo več ljubezenskih partnerjev. Ni nič nenavadnega, da že mladi ljudje nekajkrat menjajo partnerje in partnerke, se zaljubijo pa odljubijo, pridobivajo različne partnerske in spolne izkušnje, iščejo tistega pravega ali tisto pravo, s katero bi oblikovali družinico.

Kako znova pridobiti partnerjevo zaupanje?

V življenju vsakega od nas pridejo trenutki, ko izgubimo tla pod nogami, ko nas ljudje razočarajo in ko enostavno ne moremo več zaupati. Marsikdo ne dovoli več, da bi kdo drugi prišel bližje.

Bosta čez deset let še skupaj?

Kronični stres ni le nezdrav – je tudi razlog za ločitve. Preverite, kako trdna ali pa ogrožena je vaša zveza.

10 stvari, ki jih niste vedeli o ženskah

Pa bi jih bilo dobro vedeti! Ženski in moški svet sta svetlobna leta narazen, zato smo se odločili, da vam ga malo približamo. 

Običajni vzorci, ki krhajo odnos

Kje se človek nauči, kaj je v razmerju prav in kaj narobe? Kaj ustvarja srečna in kaj vodi v nesrečna razmerja? Tu so trije vzorci, ki so bili med najbolj izpostavljenimi.

Zakaj se včasih bojimo ljubezni?

Zaljubiti se ni težko. Veliko težje se je potem ljubezni tudi predati. Ne glede na to, kako skrbno varujemo svoje življenje pred vstopi drugih ljudi, ljubezenski odnos na koncu odpre vsa vrata in razkrije vse nianse.

Se nasprotja res privlačijo?

Je trajnost sreče odvisna od tega, v čem smo si s partnerjem podobni in v čem ne? Poglejmo.

Naj bo partnerstvo pot, in ne cilj

Življenje je pot, ne cilj. Vsak od nas potuje po svoji poti življenja – eni hitreje, drugi počasneje, eni se veselijo vsak dan, drugi se jezijo in ne vidijo smisla, zakaj sploh hoditi po tej poti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri