Zakaj in kako pride do pomanjkanja apetita po seksu

Seksualni terapevti in svetovalci lahko potrdijo: najhitreje rastoči seksualni problem je ravno v pomanjkanju spolne želje oz. situacija, v kateri se eden izmed partnerjev začne spolno 'izmikati', ker izgubi spolni interes.

Zakaj zaljubljenosti ne smemo enačiti z ljubeznijo

Zaljubljenost naj bi vodila naprej v ljubezen, odnos, partnerstvo. Pa se to res zgodi?

Žene pač niso mame!

Zadnje čase postajam pozorna na sindrom žena in partneric, ki za može in partnerje 'igrajo' njihove nadomestne mame. V to nevarno in nezdravo igro...

Kaj ima seks skupnega z ljubeznijo?

Ljubezen je nemogoče izmeriti, brez merjenja pa ni znanosti. Kadar beseda nanese na ljubezen, smo vsi v mraku, pravi Alfred Kinsey, eden izmed očetov...

Najpogostejši vzrok za težave v spalnici

Dober odnos ni nekaj, kar prikličemo kot taksi, in pride ter nas pelje, nam je lepo in potem izgine, dokler spet ne tlesknemo s prsti.

Zakaj pozabljamo na čustva

Si tudi vi v iskanju sanjskega partnerja pogosto zastavite previsoke zahteve in pozabite na čustva?

Ljubezen je odločitev

Vse v našem življenju je posledica takšnih in drugačnih odločitev. Se vam ne zdi? Odločamo se na vseh področjih svojega bivanja, torej se odločamo...

Zdrav način življenja - zdravi odnosi?

Danes je vse več ljudi, ki živijo zdravo. Ukvarjajo se s športom in pazijo na uravnoteženo prehrano – čim več svežega sadja in zelenjave, manj maščob...

Imejmo se radi - sledimo svojim sanjam in ciljem

Imejmo se radi. Najprej sebe, potem pa še druge. Obratno ne gre.

Starš otroku ni prijatelj!

Nimam miru, dokler ne napišem nekaj napotkov nam, staršem, glede tega, kar vse pogosteje slišim: "Trudim se biti prijatelj sinu, ki ima pet let."

Prijateljstvo po ločitvi?

Je prijateljstvo po ločitvi in razhodu ljubezenske zveze možno? Je priporočljivo? In zakaj bi zdaj sploh bila prijatelja, če nista zmogla biti partnerja?

Komunikacija v zrelih letih

Zrela leta so obdobje, ko se delovni aktivni ciklus posameznika počasi zaključi. Pridejo leta, ko je upokojitev pred vrati ali pa smo že upokojeni, smo dedki in babice, uživamo sadove minulega dela ter se imamo naposled fino, ko nam ni treba kar naprej hiteti, biti venomer na preži in lahko dremuckamo malo dlje, saj se nam nikamor ne mudi.

Učite se sprejemati sebe

Smiselno se je zazreti vase, v svoje življenje in se vprašati, ali sem res ženska? Ženska v pravem pomenu besede, ne le na papirju.

Kako negujemo partnerski odnos

Saj vem, vsi mislimo, da je to enostavno. Pravzaprav o tem sploh ne razmišljamo, zgolj živimo.

Vpliv pomanjkanja pozornosti v zakonu

Tokrat bomo razmišljali o tem, zakaj enemu od partnerjev v zakonu primanjkuje pozornosti in kako takšno vedenje vpliva na zakonsko situacijo.

Znaki čustvene zlorabe

Čedalje več posameznikov je, ki so vpleteni, zapleteni in omreženi v izjemno boleče subtilne zanke čustvene zlorabe.

50 žgečkljivih igric za poživitev spolnega življenja

Telesna intimnost v odnosu je nekaj, kar daje razmerju vitalnost in energijo. A zaradi prehitrega tempa in pomanjkanja časa ta magični intimni svet dveh ostaja prepogosto samo želja.

Pomembno se je naučiti zrelo prevzemati odgovornost

Z besedo odgovornost pogosto opletajo politiki pa ekonomisti pa gospodarstveniki, očitno pa je, da niso zapopadli resnične vsebine in pomena te – pri njih očitno precenjene – besede.

20 korakov do popolne zveze

Ali veste, kako negovati in utrjevati svojo partnersko in ljubezensko zvezo?

Kako gresta ljubezen in strah skupaj?

Ljubezen ni zgolj pojem, je tudi ali predvsem dejanje. Za ljubezen se odločimo. Strah pa je čustvo, ki nas v naših dejanjih lahko zelo uspešno blokira. Veliko ljudi je strah ljubezni. Pa ne samo ljubezni do druge osebe, strah jih je tudi samih sebe.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri