Dobro počutje - Aktivni.si

Je neodgovorno, da poročena ženska potuje sama?

Sledi zapis ženske, ki je bila v zvezi 11 let in od nekdaj rada potovala – sama. Nato sta se z možem poročila, kar je sprožilo val ogorčenja in nestrinjanj s tem, da še vedno potuje po svetu sama.

Foto: Jasna noč in prvi sneg na Zajamnikih

Letos so se visoke temperature zavlekle v oktober, dokler niso snežinke skoraj čez noč pobelile naše vrhove. Katja in Iža, avstralska ovčarka, sta...
None

Alenka Štefanič Splichal: "S preobrazbo sebe lahko preobrazimo svet."

Povezovanje, ustvarjanje zaupnosti in prenos znanja in modrosti iz roda v rod so ženskam položeni v zibelko. Danes se lahko po vse to in še več...

Prvi prijatelji vašega malčka

Z gotovostjo lahko trdimo, da je igra otrokovo življenje. Ta spontana in ustvarjalna dejavnost se namreč zgodi iz otrokove potrebe in želje po...

3 znaki, da ste neverjetna oseba

Čas je, da se zavemo svoje vrednosti. 

Foto: Jesenski Dolomiti

Dolomiti v sosednji Italiji so priljubljena počitniška točka tako pozimi kot poleti. Kako pa izgledajo v jesenskih dneh? Predvsem bolj mirno, saj...

Je res tako slabo?

Danes bomo razmislili o tem, ali imamo srečo. Ljudje radi tarnamo, se smilimo sami sebi... Pa nam je res tako slabo? Preverite... 

45 nasvetov za uporabo kisa

Moč belega kisa je neverjetna. Uporaben je za čiščenje, svetlenje, uničevanje bakterij... Je naraven in poceni, varen za vaše roke in...

Slovenske pripovedke: Kako je nastalo Rabeljsko jezero?

Poznate Rabeljsko jezero v bližini Trbiža? Če se spustite čez prelaz Predel, boste zagledali to ledeniško jezero, ki nosi poučno zgodbo v slovenski mitologiji. 

Trenutki sreče

Kaj je sreča? Kako naj bomo srečni? Kako ostati srečni s seboj? Z drobnimi strategijami in namigi za vsak dan boste poskrbeli za vsakodnevne trenutke sreče v svojem življenju! In s tem tudi za več zdravja.

Kdo je zares bogat in kdo reven?

Poučna zgodba, ki vas bo spomnila, kaj je v življenju zares pomembno. 
None

Čebulnice: Sadite zdaj za pisano pomlad

Jeseni je znova čas za sajenje čebulnic. Ne zahtevajo veliko nege, vendar je treba najti pravo rastišče zanje in dobro pripraviti tla.

Foto: Nacionalni park Durmitor

Predstavljamo največji nacionalni park v Črni gori, ki očara z neokrnjeno naravo, jezeri in gorami ter ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Znaki, da imate zares radi svojega psa

Vsi lastniki psov, preverite svojo ljubezen do svojih štirinožnih prijateljev. Koliko točk ste obkljukali?

Čisto vsak lahko vrtička!

Povsem jasno je, da je najbolj zdrava hrana tista, ki jo pridelamo z lastnimi rokami. Le tako lahko resnično vemo, na kakšen način je bila pridelana in od kod je prišla.

Tim Kevin Ravnjak in Maruša Mišmaš ne moreta brez nje

Si ena izmed tistih študentk, ki pravi, da je študij pomemben, vendar ga vedno rada začiniš s potovanji, kjer odkrivaš nove kulture in spoznavaš dobre ljudi?

Jeza je zaviralec napredka

V večini primerov jeza ne odraža moči, ampak šibkost. Ne zaupamo si, ne počutimo se varne in krivdo za neuspehe iščemo v drugih. Pogum in samozavest lahko krepimo tudi drugače, jezo pa sproščamo skozi telesno aktivnost.

Unikatna slovenska sol oplemenitena z zelišči

Skozi zgodovino je bila sol tako dragocena dobrina, da so se zaradi nje celo bíle vojne. Med drugim je bil eden od povodov za francosko revolucijo je bil visok davek na sol, ki ga je naložil Ludvik XVI. V projektu Štartaj Slovenija je svoj prostor dobila tudi Barba sol, oplemenitena z zelišči.

Napotki za dneve, ko vam gre vse narobe

Ste slabe volje? Tudi to se včasih zgodi. Upoštevajte napotke znanih ljudi, kako si pomagati v takšnih dneh.

Pekoče - slastna zasvojenost!

Le kdo si ne želi biti zadovoljen, čim bolj srečen? In kaj ima pri vsem tem Gorki Chili? Spoznajte družinico svežih čili omak različnih stopenj pikantnosti, ki prepriča tudi prave poznavalce. Rok Iglar in Igor Tavčar, ki sta ga ustvarila, sta med drugim projekta Štartaj Slovenija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri