7 razlogov, zakaj je plavanje tako koristno za vaše zdravje

Plavanje je odlčna rekreacija. Zakaj? Je oblika vadbe, ki je dostopna ljudem skoraj vseh starosti in ponuja tako fizično kot tudi psihično ugodje...

Bi se pomerili na rekreativni plavalni tekmi? To soboto bo v Ljubljani nočna tekma 'Swim To Live'!

Tekmovanje za rekreativne plavalce to soboto na Kopališču Kodeljevo v Ljubljani. Štartnina znaša pet evrov.
None

Johnny Weissmuller - legenda plavanja in slavni filmski Tarzan

Johnny, po rodu banatski Nemec iz Švabske, se je rodil v predmestju Temišvara takratne Avstro-Ogrske države, danes Romunije. Ko je bil...

Trening v bazenu: Kravl - kaj je pomembno in kako vadimo

Znati plavati ne pomeni samo, da se držimo na vodni gladini ali da se počasi gibljemo v neki smeri.

Plavanje - čudovita poletna aktivnost, ki krepi celo telo

Če še niste, pa vaše misli najbrž že hitijo k dopustu ob morju. Kar pomeni, da se boste imeli že kmalu priložnost pognati v vodo, se v njej čudovito...

Vabljeni na plavalno tekmovanje v bazenu

V soboto, 5. marca, bo v Tivoliju potekalo izredno zanimivo plavalno tekmovanje. Z bogatimi nagradami in dobrodelno noto. Vabljeni. Prijave se...

Princ in princesa šprinta 2016: Pridite in se pomerite v plavalnem tekmovanju!

Pripravite kopalke! Športno društvo Riba v soboto, 5. marca 2016, pripravlja plavalno tekmovanje v bazenu Tivoli v Ljubljani.

Kako se izogniti poškodbam pri plavanju?

V malokaterem športu napačna tehnika tako hitro vodi do poškodb zaradi preobremenitve, kot se to zgodi pri prostem stilu plavanja. Kako se torej varno lotiti resnega plavanja, ki je odlična aerobna vadba in velik porabnik kalorij?

Ponovno zaživelo ljubljansko kopališče Kolezija

Najstarejše ljubljansko kopališče Kolezija vnovič odpira vrata. Na voljo je več bazenov, savna in športno rekreacijske površine.

Kdaj otroka navajati na vodne aktivnosti?

Strokovnjakinjo na področju fizioterapije in razvojno-nevrološke obravnave dojenčkov in otrok Špelo Gorenc Jazbec smo povprašali, pri kateri starosti je priporočljivo začeti otroka navajati na vodne aktivnosti in kako je z uporabo rokavčkov, napihljivih obročev in drugih pripomočkov.

Plavanje za zdrave sklepe

Plavanje deluje na telo zelo dobrodejno. Je sijajen šport za vzdrževanje kondicije, dobro pa dene tudi sklepom, krepi srce in obrambne mehanizme.

Nagradna igra: Osvojite super počitnice v Atlantisu

Nadobudnim malčkom in sebi privoščite nepozabne počitnice, polne zabave, druženja, vodnih dogodivščin in brezskrbnosti.

Zakaj je dobra vodna telovadba?

Če niste ljubitelj snežnih strmin in vam primanjkuje motivacije za gibanje v mrzlih dneh, obiščite najbližji bazen.
None

Darko Đurić: Plavalec, junak in fant, ki ga lahko samo občudujemo

Darko Đurić, 24-letni plavalec, junak, ki se je z letošnjega svetovnega prvenstva invalidov v Montrealu vrnil kot dvakratni svetovni prvak in podprvak, je fant, ki ga lahko samo občuduješ.

Darko Đurić: Zgled vsem mladim športnikom in dvakrat svetovni prvak

Darko, ki bo prihodnji teden dopolnil 24 let, se je rodil z izjemno redko gensko napako, brez nog in leve roke, a trdno odločen, da mu to ne bo preprečilo sanj. Danes je zgled vsem mladim športnikom, saj je premagal fizične ovire in dvakrat postal svetovni prvak.

Alen Kobilica: Korak za korakom izpolnjuje svoje cilje

Alen Kobilica je presrečen, ker se mu je uspelo uvrstiti v slovensko plavalno reprezentanco, ki ta teden v Montrealu zastopa našo državo na plavalnem svetovnem prvenstvu Mednarodnega paraolimpijskega komiteja. Tako korak za korakom izpolnjuje svoje cilje, ki si jih je postavil, odkar se spopada z največjim življenjskim izzivom - slepoto.

10 pravil za zdravo in varno kopanje

Pred skokom v vodo le upoštevajte nekaj naslednjih pravil.

Deset pravil varnega kopanja

Nesreča ne počiva niti v vodi, zato morajo pravila kopanja vsekakor upoštevati tudi izkušeni plavalci.

Učenje plavanja in trening rekreativnega plavalca

Dr. Kapus plavanje definira: kot: "Serija gibov, s pomočjo katerih se gibamo v želeni smeri". Pa vendar gibanje v vodi ni samo to. Plavanje je ena od športnih disciplin, v kateri plavalec rezultatu podreja celo svoje življenje, rekreativec pa ga želi 'le' obogatiti.
Osnovni cilj plavanja je zmanjšati upor vode in čim lažje drseti skoznjo.

Plavanje - nasveti za uspešen trening

Zakaj je plavanje tako samosvoj šport? Pri teku pritiskate s telesom na trdo podlago, pri plavanju pa se »potiskate«, »vlečete« skozi tekočino, ki vam ponuja velik odpor. Ker je voda gostejša od zraka, se napake v tehniki maščujejo z nepotrebno izgubo moči. Napake se sicer na kratkih razdaljah ne občutijo, na daljših pa se izrazijo z večjo porabo moči in kisika.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri