Ženski vidik: Dopust in odnosi

Ko pride julij naše delovne funkcije in sposobnosti počasi odpovedujejo, možgančki pa se kar sami ženejo na plažo. Zalotimo se, kako sanjarimo – v službi in doma – in si zatrjujemo, da je že skrajni čas, da gremo na dopust in si povrnemo delovno moč in voljo.

Kaj vam pomeni beseda hvaležnost?

Ali vas kdaj obide misel, kako srečni in hvaležni ste nekomu ali za nekaj?

Ali se res učite iz svojih napak?

Ja, obstajajo tudi napake, ki jih enostavno moramo narediti. Skozi svoje napake se največ naučimo. Vsaj tako pravijo tudi starejši ljudje. Jim...

Kako pomagati mladostnikom, ki iščejo svojo (uporniško) pot

Naši mladi upi, naša najstniška mladina ... za njo zna marsikateri odrasel človek poreči, da kako je divja, nevzgojena in razvajena. Kdo pa je odraščajoče...

Katere napake delate?

Kaj lahko poveste o svojih napakah, ki ste jih naredili v življenju?

Zakaj kritika boli tudi takrat, ko je dobronamerna?

Zakaj je ljudje preprosto ne sprejmejo kot nekaj, iz česar se lahko učijo ali z njo celo izboljšajo sami sebe? Ali pa vsaj kot iskren poskus pomoči?

Pasti perfekcionizma

V življenju se vsak želi dokazati. Toda nekaj drugega je, če smo zato stalno pod pritiskom.

Posledice trde vzgoje

O vzgoji, ki temelji na udarcih, kaznovanju za vsako figo in na neupoštevanju osebnostnih značilnosti posameznega otroka.

Se znate opravičiti?

Pogledate osebo, ki ji je opravičilo namenjeno, v oči in izrečete besedice, kot so na primer: "Oprosti, tole je bilo pa grdo od mene", "Žal mi je, da sem zamudila" ali "Se opravičujem za napako, jo bom takoj popravila"? Gre? Zmorete?

Tišina med staršema

Kot najbrž že veste, poznamo dve vrsti tišine in smo ju že vsi doživeli. Tišino, ki je prijetna in mirna, ter tišino, ki je zelo neprijetna in polna stisk, v katerih tičijo jeza, strah, sram in žalost. Ta se zažre v vse navzoče, v našem primeru družinske člane, in ustvarja zelo nelagodno in napeto vzdušje.

Kaj izzove pasivno agresivnost?

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Kaj pa jo ponavdi izzove?

S pogledom lahko povemo vse

Ste že kdaj doživeli 'tisti' pogled? Ko ti nehote postane vroče, obraz ti prelije rdečica in začneš težko dihati? Ko se stopiš. In hočeš še takšnih pogledov.

Zaslepljenost v zvezi

Danes razmišljamo o zaslepljenosti, predvsem tisti nori zaljubljenosti, ki prepreči, da bi videli realno sliko in bolj realistično podobo partnerja.

Zvestoba ali raje svoboda?

Pravijo, da ko se samček in samička laboda ali štorklje spoznata, vse življenje ostaneta skupaj. Ko eden pogine, ostane drugi sam oziroma od žalosti zelo hitro pogine tudi on. Noče živeti brez svoje 'boljše' polovice. Sta pač zvesta drug drugemu.

Molk težav ne odpravi, le okrepi jih

Pogovor je srce vsakega odnosa. Problem lahko sicer pozabimo ali se pretvarjamo, kot da ga nikoli ni bilo, vendar bo potem naš odnos krhkejši in v njem se ne bomo več počutili varne.

Potrpeti ali z lastno aktivnostjo spreminjati svoje zmožnosti?

Vsak od nas mora kdaj v kakšni situaciji biti potrpežljiv. A kaj v resnici pomeni 'potrpeti'? Storiti nekaj, kar drugi od nas pričakujejo?

O pomenu in osnovah psihične priprave športnikov

Vsaka tekma predstavlja športniku visoko stresno situacijo, s katero se mora čim bolje spoprijeti, če želi na tekmi pokazati vse svoje sposobnosti. Vendar pa pogosto mladega športnika na začetku kariere, ne trener ne straši niso sposobni opremiti s primernimi vzvodi za soočanje z izzivi tekmovanj.

V življenju je treba sprejemati kompromise

Včasih se mi zdi, da smo ljudje postali nekakšni roboti. Sprogramirano imamo celotno življenje in vsako odstopanje nas potolče, potre in podre.

Samopomilovanje

Kot že sama beseda pove, se posamezniki pred reševanjem težav radi zatečemo v samopomilovanje. Smilimo se sami sebi in se pomilujemo, kako nam je hudo in kako nesrečni smo. Pa smo res?

Sobivanje dojenčka in psa

Veliko parov z dojenčki se sooča z vprašanjem: "Zdaj imamo doma dojenčka, kaj naj naredimo z mačko ali s psom, ki je že od prej pri hiši?" Verjetno to vprašanje bolj velja za pse kot druge ljubljenčke, saj so ti v celoti odvisni od gospodarja in njegove pozornosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri