Kako priti do cilja in ostati pri doseženem

Razmislite - kaj v vas je lahko ovira na poti do cilja?

Kako obvladati jezo?

Jeza kot močno čustvo je energija, ki lahko ruši vse pred seboj. Ko smo jezni, naredimo veliko hudega, česar se običajno ne da popraviti...

Ženska zavist

Pravijo, da je zavist neskončna in se hrani z ničevostjo in nevoščljivostjo. Vsak od nas je kdaj komu kaj zavidal, kaj bi zdaj bili fini in se...

Zakaj nekateri otroci pogosto lažejo in potvarjajo resnico

Nekateri se zlažejo bolj, drugi manj, da se le izognejo kakšnemu prepiru, zapletu in dodatnim nalogam. Kako pa je, kadar v družini laže otrok? Laže...

Preveč zaščitniški starši

Kdaj lahko starši rečemo, da nas skrbi za otroke, ker jih nadzorujemo in želimo vedeti vse: kje so, s kom so, kdaj se vrnejo, kaj delajo, a...

Kaj morajo sinovi slišati od očetov

Tokrat je pred nami nekaj nasvetov, kaj naj bi očetje sporočili svojim sinovom.

Ženske, ženske energije in sodelovanje

O tem, ali kriza družine sloni na ženski in zakaj se tako težko poklonimo druga drugi?

Obvladovanje jeze - prepoznajte sporožilce!

Kako lahko starš, oče ali mama, ki bi otroka najraje udaril, vrgel krožnik ob steno ali zaropotal s posodo, obvlada svojo jezo in bes?

Kako se odzivate na komplimente?

Naš odziv na kompliment je velikokrat odvisen od naše samozavesti in samospoštovanja. Pa tudi od tega, kakšno sliko si ustvarimo o sebi in drugih ljudeh, ki komplimente izrekajo, in od pripisovanja vzrokov za izrečene lepe besede drugega o nas.

Mame uničevalke

Mama je ena sama. Ona je tista, ki otroka rodi, ga neguje, skrbi za njegove potrebe, ga tolaži, ga nasmeji, mu izkazuje ljubečo pozornost. Materinska ljubezen naj bi bila neskončna in brezpogojna. In mame delamo z otroki približno tako, kot so naše mame z nami in kot so njihove mame z njimi in tako po ženski generacijski liniji nazaj.

Pozitivne afirmacije: Vsak poraz spremenite v uspeh!

Ena preprosta misel, ki vas lahko napolni z elanom za vztrajanje in vam da moč in voljo v smislu samozavesti in lepše samopodobe.

Kako komuniciramo – odrasli, bodimo otrokom zgled

Ali kakovostno preživljate čas z otroki? Zadnje čase veliko beremo in slišimo o tem, kakšni so današnji otroci, kako so nasilni in podobno. Redko pa se vprašamo, kako to, da je danes toliko tega.

Kaj izzove pasivno agresivnost?

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Kaj pa jo ponavdi izzove?

Zakaj je pomembna spontanost

Verjetno smo že kar pozabili, kaj spontanost sploh je. Vsak dan, vsako minutko imamo natančno in strogo sprogramirano.

Za srečno zvezo se izogibajte naslednjim gestam in držam

Kateri so pogosti napačni signali, ki jih z govorico telesa sporočamo partnerju med prepirom.

Kako graditi odnos do sebe?

Ženske smo čuteče bitje in v življenju nas vodijo čustva – če ženska ni v stiku s seboj, se ne čuti, ne ve, kaj potrebuje, in ne ve, kaj je zanjo dobro. Zato sprejema odločitve na podlagi mnenja drugih in stopa skozi življenje negotovo in neodločno.

Ko se starš ustraši lastnega otroka

Dogajajo se čudne stvari. Poslušam, kako se starši bojijo lastnega otroka in kako bodo vse naredili, da se njihovo dete ne bi razjezilo, da ne bi togotno tulilo in da ne bi zajokalo. Pa me skoraj hoče kap zadeti.

Naučite se reči NE

Lepo je, če ste pripravljeni pomagati, narediti veselje drugim in jim pomagati iz godlje. Človeka to nadvse osreči, lahko pa ga celo zelo onesreči. To se zgodi takrat, ko vidimo le potrebe drugih ljudi, izpred oči pa popolnoma izgubimo svoje želje. Vedeti morate, da ima vse svoje meje. Toda kako in kje jih postaviti?

Kako razdreti lastno cono udobja

Udobje pomeni, da je tako, kot je, čisto v redu, ne želimo se premakniti nikamor, da ne porušimo ljubega udobja. In razdreti lastno cono udobja je težko. Vendar ne nemogoče.

Umetnost opuščanja nedosegljivih ciljev - ključ do sreče

Ali človek res ne sme nikoli odnehati? Kdor dolgo vztraja, doseže svoj cilj! Aktualne študije kažejo, da ni tako – in da lahko preveč vztrajnosti celo povzroča bolezni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri