Notranje zadovoljstvo in notranji mir - je to le privid in farsa?

Vsi se skrivamo za fasadami, pročelji in zunanjim videzom. Na zunaj se vse blešči in je lepo za videti, urejeno do zadnje bilke in rožice. Vsak las ima svoje mesto in obleka naredi človeka. Kaj pa se skriva za temi našimi fasadami in pročelji?

Kako moški vidijo ljubezen?

Zakaj moški zelo čudno in debelo gledajo na 'babje' zadeve? Zakaj naj bi bili tako zelo različni v dojemanju intimnih, osebnih in čustvenih področij?

Kako sprejemati dobre odločitve?

Naj se preselim ali ne? Naj zamenjam službo? Naj se poročim? Pri tovrstnih vprašanjih imamo včasih občutek, da se je nemogoče odločiti. Že samo...

Patološki narcisi

Narcisi so vase zagledani posamezniki, ki so prepričani, da se ves svet vrti okoli njih. Razvajeni, egoistični, brez upoštevanja avtoritet in spoštovanja...

Umetnost opuščanja nedosegljivih ciljev - ključ do sreče

Ali človek res ne sme nikoli odnehati? Kdor dolgo vztraja, doseže svoj cilj! Aktualne študije kažejo, da ni tako – in da lahko preveč vztrajnosti celo povzroča...

Prevzemite odgovornost za svoja dejanja!

Bodite proaktivni! Prevzemite odgovornost za svoja dejanja, predvidevajte situacije in odločajte o svojih dejavnostih, dajajte pobudo in posledično...
None

Najpomembnejši simboli sanj

Nočne slike so kot poslikana pisma naše podzavesti. Nekaj naslednjih pomenov sanj vam bo pomagalo razvozlati njihovo poslanstvo.
None

10 nasvetov dalajlame za pot do sreče

Dalajlama, duhovni vodja Tibetancev, ima najbolj prijazen nasmeh na svetu. Njegovo ime pomeni ocean modrosti in zaradi te modrosti ga častijo milijoni ljudi po vsem svetu. Dalajlama med drugim pravi, da imajo vsi ljudje pravico biti srečni, uči pa tudi, kako živeti izpolnjeno življenje – v dobro skupnosti.

Znebite se negativnih misli, če želite izgubiti odvečne kilograme

Kadar kar ne moremo shujšati, je velikokrat krivo tudi naše nezavedno razmišljanje, da smo debeli in da nikoli ne bo drugače. K temu so tekom let prispevali tudi naši starši, okolica, učitelji, prijatelji ... Znebite se teh negativnih misli in jih spremenite v pozitivne.

Za srečno zvezo se izogibajte naslednjim gestam in držam

Kateri so pogosti napačni signali, ki jih z govorico telesa sporočamo partnerju med prepirom.
None

Psihologija športa: Trening telesa in uma

Medtem ko profesionalni športniki danes ne trenirajo več le svojega telesa, temveč tudi svoj um, se tudi vse več rekreativcev zaveda, da šele celostni trening zagotavlja zares dobre rezultate. Vedno pa ni bilo tako. Še pred slabim desetletjem se je zdelo, da pomoč športnih psihologov iščejo le ‘športniki s težavami’. Na zadnjih olimpijskih igrah pa je bilo končno mogoče opaziti znaten porast tudi zelo uspešnih atletov, ki so bili zainteresirani za sodelovanje s športnimi psihologi.

Zakaj je tako lepo biti zvest

Kolikokrat ste slišale moške razlagati, da je skok čez plot že iz pradavnine stvar čiste biologije? Ženske naj bi iskale najboljše gene, moški pa so programirani tako, da jih trosijo čim širše.

Na komu leži odgovornost za uspeh ali poraz partnerskih zvez

Moški potrebuje mnogo impulzov bolečine, dejstev in strahu, da spregleda, kako je tudi sam prispeval k temu, da je njegova partnerska zveza ogrožena in da bo ravnokar zadnji vlak morebitne sprave odpeljal.

Otrok brez postavljenih mej ni varen in ni srečen otrok

Seveda nisem prva, ki je ugotovila, kakšne vse posledice ima realna slika razvajenih otrok. Pa tudi sama priznam, da sem kriva za to, da je tudi moja hči na trenutke in občasno razvajena dama.

Ekstrovertiranost vs. introvertiranost - moč tihih v svetu glasnih

Ekstrovertiranost in introvertiranost sta dve lastnosti, po katerih zagotovo ne bi smeli soditi ljudi. A med ljudmi nekako vlada mišljenje, da je bolje biti ekstrovertiran kot pa introvertiran. No, resnica je povsem drugačna.

Navade - ali ovirajo naš napredek in osebnostni razvoj?

O navadah je bilo že veliko napisanega, vsaj zdelo se mi je tako. Vendar ugotavljam, da nas pri resnih in poglavitnih odločitvah v življenju velikokrat premagajo navade in zaradi tega se ne premaknemo, da bi lahko naredili kakšno spremembo.

Moč volje je odziv telesa in uma

Volja je kot mišica in obstaja kar nekaj enostavnih metod, s pomočjo katerih jo lahko okrepimo.

Učinkovito učenje

Obstaja veliko tehnik in trikov, ki pripomorejo k temu, da učenje ni le sedenje pred knjigami in 'tlačenja' vsebin v naše možgančke. Prav večurno sedenje namreč ne zagotavlja uspešnega pomnjenja, če je to neučinkovito.

Vaš uspeh je povezan s čustveno inteligenco

Čustveno inteligentna oseba je v kritičnih življenjskih situacijah sposobna svoja čustva in razpoloženje obvladati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri