Zakaj se tašča in snaha včasih težko sporazumeta?

Poznate kako sitno taščo in njenega sina, ki je kljub soprogi in lastni družini še vedno ostal 'mamin sinček'?

Kako obvladati jezo?

Jeza kot močno čustvo je energija, ki lahko ruši vse pred seboj. Ko smo jezni, naredimo veliko hudega, česar se običajno ne da popraviti...

Odnos do sebe je ključen

Ključno za vsak odnos v našem življenju je, kakšen imamo odnos do sebe. Kako dobro poznamo svoje želje in potrebe, kdo smo in kje so...

Trma - kdaj škodi in kdaj je zaželena

Ko slišimo besedo trma, jo hitro povežemo z otroško trmo pri otroku, starem med dvema in petimi leti, ko ta želi izraziti svoje nagone in želje...

Kako graditi odnos do sebe?

Ženske smo čuteče bitje in v življenju nas vodijo čustva – če ženska ni v stiku s seboj, se ne čuti, ne ve, kaj potrebuje, in ne ve, kaj je zanjo dobro...

Kaj je pravo prijateljstvo

Za prava prijateljstva bi lahko rekli, da velja zakon privlačnosti. Drug drugega izberemo zaradi tega, kar smo, kako razmišljamo, delujemo in...

Postavljanje prioritet

Zahteve današnjega časa nas silijo, da tako rekoč brezglavo živimo in drvimo iz dneva v dan, da se pehamo za dobrinami in se kar naprej pritožujemo ali...

Hipohondrija - bolezenski strah pred boleznimi

Patološki strah pred boleznijo so že Grki uvrščali med duševne motnje, danes pa se zdi, da hipohondrije ne obravnavamo dovolj resno.

Dileme v novi zvezi

Ali si upamo iti v novo zvezo, ko še nismo v celoti preboleli prejšnje? Ko se nam v racionalno razmišljanje prikradejo dvom, dilema, ali bo uspelo, strah pred neuspehom in morebitno bolečino, želje in pričakovanja po izpolnitvi, vedno pa je prisotno tudi tveganje.

Preveč zaščitniški starši

Kdaj lahko starši rečemo, da nas skrbi za otroke, ker jih nadzorujemo in želimo vedeti vse: kje so, s kom so, kdaj se vrnejo, kaj delajo, a da je to v mejah normale in pričakovane ljubeče skrbi? In kje se začnejo pretirana skrb, nadzor in omejevanje otroka pri raziskovanju zunanjega sveta?

Zakaj nas je strah uspeha?

Če uspeti pomeni uresničiti svoje želje in cilje, zakaj bi se kdo bal uspeha? Mar ni to samo po sebi nelogično?

Kaj izzove pasivno agresivnost?

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Kaj pa jo ponavdi izzove?

Komunikacija v partnerskem odnosu

Včasih komunikacija v partnerskem odnosu ni najbolj prijetna – za nobenega. Pa vendar se večina ljudi najde in prepozna v katerem načinu pogovarjanja, zlasti v "ti sporočilih" in nalaganju krivde.

Kako se razvijata empatija in čustvena inteligenca

Za empatijo strokovnjaki pravijo, da se je naučimo. Kako pa se razvija čustvena inteligenca?

Zaslepljenost v zvezi

Danes razmišljamo o zaslepljenosti, predvsem tisti nori zaljubljenosti, ki prepreči, da bi videli realno sliko in bolj realistično podobo partnerja.

Vpliv izražanja ljubečih čustev

Ali naš narod res ne zna izražati ljubezni? Ali je res tako prekleto težko lastnega desetletnega sina objeti? In šestnajstletnici na lička pripopati enega cmoka, preden odide v šolo? In jima kdaj pa kdaj zašepetati ali pa zakričati na glas: "RAD/-A TE IMAM"?

Ljubezen in spoštovanje

Ljubezen in spoštovanje sta izjemno pomembna. Za ljubezen velja stereotip, da se ti nekako 'zgodi', da si kot okužen z virusom, ki povzroča veliko razburkano morje čustev, zna pa nas tudi zelo boleti, zlasti takrat, ko ni vrnjeno ali je spreobrnjeno v kakršnakoli patološka stanja. In kje je tukaj spoštovanje?

Molk težav ne odpravi, le okrepi jih

Pogovor je srce vsakega odnosa. Problem lahko sicer pozabimo ali se pretvarjamo, kot da ga nikoli ni bilo, vendar bo potem naš odnos krhkejši in v njem se ne bomo več počutili varne.

Cona udobja - zakaj je tako nevarna?

Na kaj najprej pomislite, ko preberete naslov? Da nič ne boli, da je vse tako, kot mora biti? Udobje pomeni, da je tako, kot je, čisto v redu, ne želimo se premakniti nikamor, da ne porušimo ljubega udobja.

Prezir in nespoštovanje do lastne mame

Marsikatera ženska ali punca doživlja, da se z mamo ne razumeta in si nista naklonjeni, ne čutita sprejetosti, ampak jezo, celo prezir in krivdo, pod katerimi se skrivata žalost in strah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri