Imate občutek, da drugi od vas zahtevajo preveč?

Posojate prijateljem denar, a ko ga potrebujete zase, ga nimate dovolj? Večkrat stojite v vrsti na pošti ali v trgovini in se kdo preprosto postavi pred vas? Ste neprestano nezadovoljni, se ne cenite dovolj, ker vsi od vas dobijo vse, a vi vedno ostanete brez vsega?

6 psiholoških trikov, ki pomagajo do boljših rezultatov

Predstavljamo šest trikov Briana Wansinka, profesorja na univerzi v Cornellu, ki se ukvarja z navadami prehranjevanja Američanov in triki marketinga...

Zakaj tako pogosto sledimo napačnim sanjam

Velike spremembe v življenju niso lahke, kajti navade in vsakodnevni tempo delujeta proti temu. Toda s tem, ko usmerimo pozornost nase, kakšni hočemo...

Najbolj navdihujoči citati športnih legend

Te izjave športnih legend, kot so Pele, Michael Jordan in drugi, so se z zlatimi črkami zapisale v zgodovino. Naj vam bodo v navdih.

Ali resnično vemo, kaj je samozavest?

Vedeti, kdo si in kaj si želiš ter tudi živeti tako. Suvereno in pogumno stopati skozi življenje. Zaupati, da bo vse v redu, da si se prav odločil...

5 namigov za več poguma in zaupanja vase

V življenju se vsak želi dokazati. Toda nekaj drugega je, če smo zato stalno pod pritiskom.

Naučite se reči NE

Lepo je, če ste pripravljeni pomagati, narediti veselje drugim in jim pomagati iz godlje. Človeka to nadvse osreči, lahko pa ga celo zelo onesreči...

O odgovornosti v partnerstvu in tem, kaj se skriva pod površino

Preveč parov pozabi, da posamezna člana partnerstva nosita vsak svojo odgovornost za uspeh zveze, ki ni in ne more biti uspešna, če se jo...

Pripombe in ugotovitve - si jih vzamete k srcu?

Pripombe ali ugotovitve drugih ljudi o nas si velikokrat zelo vzamemo k srcu. To sicer ni nič narobe, saj so nam lahko v veliko pomoč.

Zakaj lažemo

Laži so naše pogoste spremljevalke. Pravijo, da se dnevno nekajkrat zlažemo čisto na rahlo.

Ločitev in otroci, ki so vmes

Pogosta so vprašanja, kako naprej po ločitvi, o skrbništvu nad otrokom, preživnini in času, ki naj bi ga otrok preživel pri drugemu staršu. Zato tokrat nekaj več o tej zelo pogosti in pereči tematiki.

Zakaj se tašča in snaha včasih težko sporazumeta?

Poznate kako sitno taščo in njenega sina, ki je kljub soprogi in lastni družini še vedno ostal 'mamin sinček'?

Kako priti do cilja in ostati pri doseženem

Razmislite - kaj v vas je lahko ovira na poti do cilja?

Kako obvladati jezo?

Jeza kot močno čustvo je energija, ki lahko ruši vse pred seboj. Ko smo jezni, naredimo veliko hudega, česar se običajno ne da popraviti, ko se ohladimo in nam je žal. Je prepozno, saj je škoda že narejena.

Ženska zavist

Pravijo, da je zavist neskončna in se hrani z ničevostjo in nevoščljivostjo. Vsak od nas je kdaj komu kaj zavidal, kaj bi zdaj bili fini in se sprenevedali! Verjetno pa ni daleč od resnice, da je ženska zavist tisti čir na želodcu, ki neprenehoma tli.

Zakaj nekateri otroci pogosto lažejo in potvarjajo resnico

Nekateri se zlažejo bolj, drugi manj, da se le izognejo kakšnemu prepiru, zapletu in dodatnim nalogam. Kako pa je, kadar v družini laže otrok? Laže zaradi enakih ali podobnih posledic kot odrasli?

Preveč zaščitniški starši

Kdaj lahko starši rečemo, da nas skrbi za otroke, ker jih nadzorujemo in želimo vedeti vse: kje so, s kom so, kdaj se vrnejo, kaj delajo, a da je to v mejah normale in pričakovane ljubeče skrbi? In kje se začnejo pretirana skrb, nadzor in omejevanje otroka pri raziskovanju zunanjega sveta?

Kaj morajo sinovi slišati od očetov

Tokrat je pred nami nekaj nasvetov, kaj naj bi očetje sporočili svojim sinovom.

Ženske, ženske energije in sodelovanje

O tem, ali kriza družine sloni na ženski in zakaj se tako težko poklonimo druga drugi?

Obvladovanje jeze - prepoznajte sporožilce!

Kako lahko starš, oče ali mama, ki bi otroka najraje udaril, vrgel krožnik ob steno ali zaropotal s posodo, obvlada svojo jezo in bes?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri