Kako graditi odnos do sebe?

Ženske smo čuteče bitje in v življenju nas vodijo čustva – če ženska ni v stiku s seboj, se ne čuti, ne ve, kaj potrebuje, in ne ve, kaj je zanjo dobro. Zato sprejema odločitve na podlagi mnenja drugih in stopa skozi življenje negotovo in neodločno.

Odgovornost v partnerstvu

Preveč parov pozabi, da posamezna člana partnerstva nosita vsak svojo odgovornost za uspeh zveze, ki ni in ne more biti uspešna, če se jo...

Družinsko nasilje

Za zidovi slovenskih družin se zločini in nasilje dogajajo vsakodnevno in po vsej Sloveniji. So se in se še bodo.

Kaj izzove pasivno agresivnost?

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Kaj pa jo ponavdi izzove?

Se znate opravičiti?

Pogledate osebo, ki ji je opravičilo namenjeno, v oči in izrečete besedice, kot so na primer: "Oprosti, tole je bilo pa grdo od mene", "Žal mi...

Nasveti, ki jih radi dajemo drugim, sami pa jih nikoli ne upoštevamo

Vsi smo v sebi ljubiteljski terapevti, zdi se nam, da lahko s svojim pogledom in nasveti pomagamo drugim in da lahko na določene stvari z drugega...

Zakaj se starši in njihovi odrasli otroci ne razumejo?

Velikokrat starajoči se starši svojim odraslim otrokom, ki se neradi vračajo domov, potožijo: Nič te ni k meni. Zakaj ne prideš? Kdaj bo prišla?

Ali razmišljate o partnerju kot o lastnini?

Ste se kdaj zalotili, da menite oziroma ste prepričani, da je vaš partner vaša lastnina?

Ohranimo otroka v sebi

Vedno bolj razmišljam o tem, kje odrasli ljudje najdemo ideje za ustvarjanje umetnin, pisanih besed, računalniških programov in vsega, kar zahteva kreativnost.

Zakaj nas je strah uspeha?

Če uspeti pomeni uresničiti svoje želje in cilje, zakaj bi se kdo bal uspeha? Mar ni to samo po sebi nelogično?

Ženska zavist

Pravijo, da je zavist neskončna in se hrani z ničevostjo in nevoščljivostjo. Vsak od nas je kdaj komu kaj zavidal, kaj bi zdaj bili fini in se sprenevedali! Verjetno pa ni daleč od resnice, da je ženska zavist tisti čir na želodcu, ki neprenehoma tli.

Ženski vidik: Dopust in odnosi

Ko pride julij naše delovne funkcije in sposobnosti počasi odpovedujejo, možgančki pa se kar sami ženejo na plažo. Zalotimo se, kako sanjarimo – v službi in doma – in si zatrjujemo, da je že skrajni čas, da gremo na dopust in si povrnemo delovno moč in voljo.

Kaj vam pomeni beseda hvaležnost?

Ali vas kdaj obide misel, kako srečni in hvaležni ste nekomu ali za nekaj?

Ali se res učite iz svojih napak?

Ja, obstajajo tudi napake, ki jih enostavno moramo narediti. Skozi svoje napake se največ naučimo. Vsaj tako pravijo tudi starejši ljudje. Jim lahko verjamemo?

Kako pomagati mladostnikom, ki iščejo svojo (uporniško) pot

Naši mladi upi, naša najstniška mladina ... za njo zna marsikateri odrasel človek poreči, da kako je divja, nevzgojena in razvajena. Kdo pa je odraščajoče otroke naredil razvajene in egocentrične, take, ki mislijo, da se ves svet vrti okoli njih?

Katere napake delate?

Kaj lahko poveste o svojih napakah, ki ste jih naredili v življenju?

Zakaj kritika boli tudi takrat, ko je dobronamerna?

Zakaj je ljudje preprosto ne sprejmejo kot nekaj, iz česar se lahko učijo ali z njo celo izboljšajo sami sebe? Ali pa vsaj kot iskren poskus pomoči?

Pasti perfekcionizma

V življenju se vsak želi dokazati. Toda nekaj drugega je, če smo zato stalno pod pritiskom.

Posledice trde vzgoje

O vzgoji, ki temelji na udarcih, kaznovanju za vsako figo in na neupoštevanju osebnostnih značilnosti posameznega otroka.

Tišina med staršema

Kot najbrž že veste, poznamo dve vrsti tišine in smo ju že vsi doživeli. Tišino, ki je prijetna in mirna, ter tišino, ki je zelo neprijetna in polna stisk, v katerih tičijo jeza, strah, sram in žalost. Ta se zažre v vse navzoče, v našem primeru družinske člane, in ustvarja zelo nelagodno in napeto vzdušje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri