Psihologija - Aktivni.si

Urejen odnos omogoča spočetje

Vem, naslov je malce skrivnosten. Je resničen, vsaj kakor opažam pri svojem svetovalnem delu. Danes bom razmišljala o tem, kako pomembno je urediti partnerski odnos, da se lahko nato paru pridruži tudi majceno bitje. Ne verjamete?

Povprečno je čisto v redu

Povprečje ima zelo slab sloves. Pa vendar ni treba, da je vedno vse izjemno, posebno, popolno, ekskluzivno ali edinstveno. Če ni nič od tega, še...

29 stvari, ki bi jih radi povedali najstniškemu sinu

Najstniki so posebna bitja, simpatična, a tako naporna za skupno življenje. In predvsem jim je zelo težko kaj povedati, ker so tako pametni, da...

Stvari, ki vam jih ne bo povedal nihče o tem, kako je vzgajati najstniško hčerko

Mame dobijo kup napotkov od različnih strokovnjakov in 'strokovnjakov', kako negovati dojenčka, malčka, nihče pa ne pove, kako se obnašati v...

Kako pozabiti bolečo preteklost?

"Bo že bolje," pogosto slišimo ali pa si to rečemo kar sami. Namig, ki je načeloma dober. Seveda je še bolje, če znamo preteklost pustiti za...

Ali veste, kdo so vaši pravi prijatelji?

Kdo je vaš pravi prijatelj? Če bi vam postavili to vprašanje, bi verjetno poznali odgovor v nekaj sekundah. Prepričani, da menda ja veste...

Kariera ali družina?

Poznam nekaj mladih in visoko izobraženih žensk, ki so pred kratkim postale mamice.

Stavki, ki se jim v zvezi raje izognite

Ko se je treba dogovoriti, rešiti ali razjasniti težavo, ženske dobro vemo, kaj je treba storiti – treba se je usesti in se pogovoriti. Tudi o tem, kako bosta vzgajala otroke po ločitvi, o težavah v službi ali pa o želji po več nežnosti. In kakšen je odgovor moških?

5 skrivnosti ženstvenosti

Ženstvenosti se ne da doseči s treniranjem ali je zgraditi. To je stanje, ki se živi in v katerem se uživa.
None

Juliana Buhring: Njena dolga pot nazaj na svet

Odraščala je v okrutni sekti. Pri 23 letih je Juliani Buhring (danes 35) uspelo pobegniti. Toda šele kot ekstremni športni kolesarki ji je uspelo pobegniti pred čustvenimi mukami.

Krivda - občutek, ki velikokrat usmerja naše odločitve

Krivda je naš vsakodnevni spremljevalec, vendar se je velikokrat sploh ne zavedamo. Tako se v najslabšem primeru zgodi, da nas zasužnji in da se počutimo krive tudi na tistih področjih, za katera nismo odgovorni, ki se nas ne tičejo.

V zvezi je treba negovati tudi svojo osebnost

Mnogo se jih v zvezi kar nekako izgubi, potrebe in želje pa postavijo na stranski tir. A vedno pridemo do točke, ko moramo izreči 'zdravi' ne.

Kako veste, da ste ujeti v toksično prijateljstvo

Včasih se niti ne zavedamo, da imamo v življenju ob sebi toksičnega prijatelja. Morda zato, ker to osebo poznamo že toliko let, da njene čudaške pristope k druženju razumemo kot nekaj popolnoma samoumevnega. Zato pustimo več, kot bi smeli.

Kako razdirajoča je v resnici lahko izdaja

Izdamo lahko prav vsi, in to prav vsakogar, ker res nima smisla, da bi se delali fine. Je v človeški naravi, da poskrbimo najprej za svoje ugodje in dobrobit, nato pa za druge. Vendar se danes vprašajmo, zakaj prav izdaja tako zelo boli?

Znaki, da je na delu vaš ego (in ne srce)

Ko delujete iz ega, počnete nekaj zato, ker bi se radi dokazali, ker si v resnici ne zaupate in ne delujete iz ljubezni. Ego je produkt uma, ne srca. Zato ne prinaša nič dobrega, saj vas oddaljuje od resnice in vas samih. Če ga premagate, postane življenje neverjetno lažje.

Kako pripraviti otroka na to, da bo v prometu samostojen?

Ne pozabite! Otroci promet dojemajo drugače kot odrasli. V video posnetku si oglejte, kako otroka postopoma uvajati v promet.

Zakaj ste verjetno bolj uspešni, kot mislite

V eni od bolj priljubljenih (in nekoliko precenjenih, če sem čisto iskren) kavarnic v središču Ljubljane mi je dolgoletna prijateljica razkrila svoj daljnosežni načrt. Razkrila ga je ponosno, kot domislico brez napak, vodotesen izris njenih naslednjih desetih ali dvajsetih let. Začela je takole ...

Kako povedati otroku, da ima oči novo partnerico?

Ali da je mami našla novega partnerja? Ja, ko se starši ločijo, dobijo status samske osebe, se pravi, da so ponovno na trgu simpatij in morebitnih novih zvez.

Navidezno neškodljive navade, ki vam uničujejo prihodnost

Se v resnici zavedate vpliva, ki jih imajo na vaše življenje navade? Preverite 6 najpogostejših, ki vam uničujejo prihodnost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri