Ali obstaja sanjski moški?

In če menite, da obstaja, kakšen bi bil vaš? Bi bil visok? Črnolas ali svetlolas? Modre, zelene ali rjave očke? Mišičast ali je sprejemljiv tudi trebušček? Kakšen pa naj bi bil kot osebnost? Pogumen, samozavesten, zaščitniški?

8 zlatih pravil vzgoje

Starši se pogosto znajdemo v konfliktu z otroki, pri čemer imamo pogosto občutek, da imamo nasproti ne le enakovrednega, ampak celo močnejšega nasprotnika.

Ali obstaja razlika med 'odpustiti' in 'oprostiti'?

Kakšna je razlika med pojmoma odpustiti in oprostiti? Nekaj časa nisem vedela niti sama, nato pa sem začela o tem bolj poglobljeno razmišljati.

Krivda - občutek, ki velikokrat usmerja naše odločitve

Krivda je naš vsakodnevni spremljevalec, vendar se je velikokrat sploh ne zavedamo. Tako se v najslabšem primeru zgodi, da nas zasužnji...

Postali ste samski – kako naprej?

S partnerjem sta šla narazen. Odvisno od tega, kaj je bil razlog za razhod, so vaši občutki lahko žalost, jeza ali pa morda olajšanje. Kakorkoli, v...

Rezanje popkovine s strani staršev

Mogoče se sliši nenavadno, a je čisto preprosto. No, naj bi bilo, pa v resnici nikoli ni.

Prijateljstvo med spoloma

O večni problematiki in dilemi, ali je možno prijateljstvo med moškim in žensko.

Kako premagati strah pred uspehom

Strah je čustvo, ki nas opomni, da je pred nami neka nevarnost, in nas želi pred tem obvarovati tako, da nas 'odvleče' proč od povzročitelja strahu.

Atlasov sindrom - ko so lastne potrebe postavljene na zadnje mesto

Atlas je bil polbog v grški mitologiji. Bil je eden od titanov in ker je sodeloval v uporu proti Zevsu, je moral za kazen nositi nebeško gorovje na svojih ramenih. 

Zakaj je stavek 'Ti si katastrofa!' tako uničujoč?

To je bil stavek mame, ki ga je v jezni maniri namenila svoji približno deset do dvanajst let stari hčerki. Me je tako pogrel, da sem v hipu hotela kar pristopiti k tej mami in jo ošteti, da se na žalost verjetno ne zaveda, kakšno ogromno poškodbo je s tem naredila v srčku svojega otroka.

Za srečno zvezo se izogibajte naslednjim gestam in držam

Kateri so pogosti napačni signali, ki jih z govorico telesa sporočamo partnerju med prepirom.

Kako prepoznamo lažnivca?

Ste se danes že zlagali?

Vas je strah staranja?

Trdno verjamem, da z življenjskimi izkušnjami nabiramo modrost. In z vsakim dnem smo starejši, pa recimo tudi modrejši.

Se pred reševanjem težav radi zatečete v samopomilovanje

Kot že sama beseda pove, se posamezniki pred reševanjem težav radi zatečemo v samopomilovanje. Smilimo se sami sebi in se pomilujemo, kako nam je hudo in kako nesrečni smo. Pa smo res?

Kaj je starševstvo nove dobe

Tu ne gre za permisivno vzgojo, kjer se otroku ne postavljajo meje, niti ne gre za represivno vzgojo, kjer se otrokov potencial zatira.

Ali razmišljate o partnerju kot o lastnini?

Ste se kdaj zalotili, da menite oziroma ste prepričani, da je vaš partner vaša lastnina?

Skrivna zaslepljenost v zvezi

Danes razmišljamo o zaslepljenosti, predvsem tisti nori zaljubljenosti, ki prepreči, da bi videli realno sliko in bolj realistično podobo partnerja.

Zakaj kritika boli tudi takrat, ko je dobronamerna?

Zakaj je ljudje preprosto ne sprejmejo kot nekaj, iz česar se lahko učijo ali z njo celo izboljšajo sami sebe? Ali pa vsaj kot iskren poskus pomoči?

S pogledom lahko povemo vse

Ste že kdaj doživeli 'tisti' pogled? Ko ti nehote postane vroče, obraz ti prelije rdečica in začneš težko dihati? Ko se stopiš. In hočeš še takšnih pogledov.

Kdo so to prave ženske?

Prava ženska je tista dama, ki izžareva svojo notranjo samozavest in obenem nežnost, ženskost. Tokrat raziskujemo, kaj naj bi bilo značilno za pravo žensko. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri