Na komu leži odgovornost za uspeh ali poraz partnerskih zvez

Moški potrebuje mnogo impulzov bolečine, dejstev in strahu, da spregleda, kako je tudi sam prispeval k temu, da je njegova partnerska zveza ogrožena in da bo ravnokar zadnji vlak morebitne sprave odpeljal.

Otrok brez postavljenih mej ni varen in ni srečen otrok

Seveda nisem prva, ki je ugotovila, kakšne vse posledice ima realna slika razvajenih otrok. Pa tudi sama priznam, da sem kriva za to, da je tudi...

Ekstrovertiranost vs. introvertiranost - moč tihih v svetu glasnih

Ekstrovertiranost in introvertiranost sta dve lastnosti, po katerih zagotovo ne bi smeli soditi ljudi. A med ljudmi nekako vlada mišljenje, da...

Navade - ali ovirajo naš napredek in osebnostni razvoj?

O navadah je bilo že veliko napisanega, vsaj zdelo se mi je tako. Vendar ugotavljam, da nas pri resnih in poglavitnih odločitvah v življenju velikokrat...

Moč volje je odziv telesa in uma

Volja je kot mišica in obstaja kar nekaj enostavnih metod, s pomočjo katerih jo lahko okrepimo.

Učinkovito učenje

Obstaja veliko tehnik in trikov, ki pripomorejo k temu, da učenje ni le sedenje pred knjigami in 'tlačenja' vsebin v naše možgančke. Prav večurno...

Vaš uspeh je povezan s čustveno inteligenco

Čustveno inteligentna oseba je v kritičnih življenjskih situacijah sposobna svoja čustva in razpoloženje obvladati.

Vpliv misli na čustva, telo, vedenje

Človeški možgani so najbolj zapleten sistem, kar jih poznamo. Pravi mali čudežni stroj, težak nekaj kilogramov, nič kaj lepega videza, a z zelo...

Kako sprejemati dobre odločitve?

Naj se preselim ali ne? Naj zamenjam službo? Naj se poročim? Pri tovrstnih vprašanjih imamo včasih občutek, da se je nemogoče odločiti. Že samo misel, da gre za odločitve, ki lahko popolnoma spremenijo naše življenje, nas kar malo ustavi.

Koncentracija in vaje za uspešno premagovanje stresnih situacij

Nekaj koristnih napotkov za urjenje koncentracije in odličnega spomina ter vaje, s katerimi lahko tako otroci kot odrasli zaobidemo stres in uspešno kljubujemo stresnim situacijam.

Soočanje s samim seboj

Običajno se ljudje srečujejo s svojo okolico – družino, sorodniki, prijatelji, sodelavci, sosedi. Marsikaj vemo o njih in včasih si vzamemo pravico, da komentiramo. A bolj ko se ukvarjamo z drugimi, bolj se oddaljujemo od sebe. S seboj se običajno srečamo in soočamo, kadar smo v hudi stiski.

Kako prepoznati, da nekdo nad vami izvaja psihično nasilje?

Psihično nasilje smo že vsi kdaj doživeli, a ker ga je velikokrat težko prepoznati, se tega niti ne zavedamo.

Kako graditi odnos do sebe?

Ženske smo čuteče bitje in v življenju nas vodijo čustva – če ženska ni v stiku s seboj, se ne čuti, ne ve, kaj potrebuje, in ne ve, kaj je zanjo dobro. Zato sprejema odločitve na podlagi mnenja drugih in stopa skozi življenje negotovo in neodločno.

Odgovornost v partnerstvu

Preveč parov pozabi, da posamezna člana partnerstva nosita vsak svojo odgovornost za uspeh zveze, ki ni in ne more biti uspešna, če se jo prepusti inerciji ob misli 'bo že kako'.

Družinsko nasilje

Za zidovi slovenskih družin se zločini in nasilje dogajajo vsakodnevno in po vsej Sloveniji. So se in se še bodo.

Kaj izzove pasivno agresivnost?

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Kaj pa jo ponavdi izzove?

Se znate opravičiti?

Pogledate osebo, ki ji je opravičilo namenjeno, v oči in izrečete besedice, kot so na primer: "Oprosti, tole je bilo pa grdo od mene", "Žal mi je, da sem zamudila" ali "Se opravičujem za napako, jo bom takoj popravila"? Gre? Zmorete?

Nasveti, ki jih radi dajemo drugim, sami pa jih nikoli ne upoštevamo

Vsi smo v sebi ljubiteljski terapevti, zdi se nam, da lahko s svojim pogledom in nasveti pomagamo drugim in da lahko na določene stvari z drugega zornega kota pogledamo drugače. Najbolj zabavno pri vsem tem pa je, da nasvetov, ki jih tako radi damo drugim, sami sploh ne upoštevamo. Zbrali smo nekaj najbolj znanih.

Zakaj se starši in njihovi odrasli otroci ne razumejo?

Velikokrat starajoči se starši svojim odraslim otrokom, ki se neradi vračajo domov, potožijo: Nič te ni k meni. Zakaj ne prideš? Kdaj bo prišla?

Ali razmišljate o partnerju kot o lastnini?

Ste se kdaj zalotili, da menite oziroma ste prepričani, da je vaš partner vaša lastnina?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri