6 razlogov, zakaj bi morali otroci preživeti več časa v naravi

Zbrali smo nekaj razlogov, zakaj bi moral vsak otrok vsaj nekaj časa v dnevu preživeti v naravnem okolju, se igrati, raziskovati in se tudi umazati, saj je to nenazadnje del njihove/naše primarne narave.

Zakaj ste verjetno bolj uspešni, kot mislite

V eni od bolj priljubljenih (in nekoliko precenjenih, če sem čisto iskren) kavarnic v središču Ljubljane mi je dolgoletna prijateljica razkrila svoj...

10 tipov žensk, ki nam gredo na živce

Vse imamo drobne napake in posebnosti. Zaradi njih smo vendar tudi privlačne. Vendar pa nekatere predstavnice ženskega spola pretiravajo. Poznate...

Otroci in manipulacija: Zelo malo nepozornosti je potrebne, pa se naredi ogromna škoda

V zadnjem času pogosto slišim zgodbe žensk, da so sicer poročene oziroma imajo partnerje in z njimi otroke, a da jih ne vidijo pogosto. Debelo gledam...

Nepopravljiv in celo ponosen na to?

Tu je nekaj nasvetov, kako se spopasti s tem.

Kako lahko starši koristimo otrokom

Da ne bom vedno pisala o tem, kako naj starši zdravo vzgajamo potomce, bom tokrat malce obrnila besede in se povprašala, kako lahko koristimo otrokom.

Pet stvari, ki se jih zavemo po 30. letu

Nekaj se vendarle spremeni, ko izstopiš iz norih dvajsetih let življenja, iz obdobja, ko je vitalen mladostnik še prepričan, da je nesmrten, da...

Kako veste, da ste ujeti v toksično prijateljstvo

Včasih se niti ne zavedamo, da imamo v življenju ob sebi toksičnega prijatelja. Morda zato, ker to osebo poznamo že toliko let, da njene čudaške pristope...

6 najboljših retoričnih namigov

Kaj reči, ko nas sogovorinik pošteno razjezi?

Zakaj moški v resnici varajo?

Čeprav ste takšnih in drugačnih raziskav najbrž že siti, je nekatere vredno vsaj preleteti. Zakaj moški varajo, je vprašanje, ki bega ženske in moške.
None

10 nenavadnih dejstev o vsakdanjih rečeh, ki dejansko držijo

Zelo verjetno je, da še ne veste naslednjih stvari o povsem vsakdanjih rečeh. 

4 namigi za posebno privlačnost

Kaj naredi človeka še posebej privlačnega? Preizkusite naslednje namige. 

10 skrivnosti srečnega zakona

Srečno partnersko življenje lahko dosežete na več načinov. Majhne stvari lahko pomagajo vzdrževati mir in harmonijo, medtem ko lahko velike odločitve škodijo domačemu razpoloženju.

Je nezaupanje res znamenje šibkosti?

Zakaj je zaupanje tako pomembno? Kako zelo škodi vsak nadzor? In zakaj je kljub vsemu občasno treba na stvari pogledati pobliže?

Rezanje popkovine s strani staršev

Mogoče se sliši nenavadno, a je čisto preprosto. No, naj bi bilo, pa v resnici nikoli ni.

10 znakov, da ste obsedeni z zdravjem

Obsedenost z zdravjem ima tudi svoje slabe strani. Naštevamo 10 znakov, da morda malo (ali močno) pretiravate v skrbi za zdravo življenje.

Pripravite otroka k poslušanju, ne da bi povzdignili glas

Noben starš nima namena kričati na otroke. Ampak prej ko slej vsakemu odnese "pokrov" in začne nenadzorovano kričati, po navadi ob najmanj primernem času. A preden vzdignete glas ...

Zakaj kritika boli tudi takrat, ko je dobronamerna?

Zakaj je ljudje preprosto ne sprejmejo kot nekaj, iz česar se lahko učijo ali z njo celo izboljšajo sami sebe? Ali pa vsaj kot iskren poskus pomoči?

Zakaj ni vedno dobro pretiravati pri vztrajanju

Roko na srce – tudi vi težko zaupate drugim in ste preponosni, da bi jih prosili za pomoč?

Jeza ima veliko obrazov - ste kdaj pomislili, od kod sploh izvira vaše ravnanje z jezo?

V knjigi o čustvih sem prebrala, da je za jezo potrebne precej modrosti; če jo ustrezno doživimo, pa tudi ustvarja modrost. Modrost zato, ker se moramo z njo naučiti pravilno ravnati. Ste že kdaj pomislili, od kod sploh izvira naše ravnanje z jezo?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri