Stavki, ki naj jih otroci slišijo pogosteje

Preverite, kaj naj naši otroci pogosteje slišijo od nas, da bodo mnogo bolj umirjeno reagirali na naše želje in tudi zahteve. Svetuje svetovalka za partnerski odnos in vzgojo otrok Melita Kuhar. 

Je še mogoče rešiti odnos, ko začne ljubezen ugašati?

Odljubiti se. Zanimiva besedna zveza, kajne? Da se človek odljubi. Neha ljubiti, ni več zaljubljen in želi ven iz partnerske zveze. Kdaj pa človek...

Razkrivamo znake, ki so običajni indikatorji, da vam oseba laže

Kako dobro lažete? Če trdite, da niste med najboljšimi lažnivci, potem to le pomeni, da nimate dovolj treninga.

Kako zdravo vzgojiti sina v odgovornega moškega

Kakšen postopek ali kakšna procedura bi bila najprimernejša, da bi mame iz svojih dragih sinov vzgojile zrele in odgovorne moške, ki bi znali sodelovati...

Kako veste, da ste ujeti v toksično prijateljstvo

Včasih se niti ne zavedamo, da imamo v življenju ob sebi toksičnega prijatelja. Morda zato, ker to osebo poznamo že toliko let, da njene čudaške pristope...

Znaki depresije pri mladih - bi jih prepoznali?

Depresija ni le bolezen odraslih, ampak za njo zbolevajo tudi mladi – mladostniki in otroci. Prepoznajte znake pravočasno.

Kako ravnati, če se znajdete v krempljih čustvenega izsiljevalca

Ljudi, ki nam 'očitajo', vzbujajo občutke krivde, grozijo z odtegovanjem ljubezni, srečamo prav povsod. V službi, v prijateljskem krogu, v partnerstvu...

8 zlatih pravil vzgoje

Starši se pogosto znajdemo v konfliktu z otroki, pri čemer imamo pogosto občutek, da imamo nasproti ne le enakovrednega, ampak celo močnejšega nasprotnika.

Starost - soočanje z minljivostjo?

Ali je to zgolj fiziološko pešanje življenjskih sokov in moči telesa, uma in duha? Ali gre mogoče za tisto življenjsko obdobje, ko se posameznik sooča s svojo minljivostjo, je tista faza, ko dela obračun in inventuro življenja ...

11 poti, da boste našli stik z vsakim

Vam ne ustreza okolica, nikakor ne najdete stika s sodelavci? Verjemite, niste osamljeni, zadnje čase se večina ljudi v službi ne počuti najboljše. A kako najti sodelavce in ljudi, s katerimi bi se lahko takoj povezali? Za vas imamo nekaj odličnih nasvetov, ki vam bodo takoj pomagali.

O pasivni agresivnosti v zvezi in na delovnem mestu

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Jo prepoznate in se ji znate postaviti po robu? In kaj jo sploh izzove?

Kaj morajo sinovi slišati od očetov

Tokrat je pred nami nekaj nasvetov, kaj naj bi očetje sporočili svojim sinovom.

Ovire na naši poti do sreče in uspeha

Biti odrasla oseba pomeni imeti kopico odgovornosti, a je obenem tudi priložnost, da si krojimo svoj vsakdanjik točno tako, kot nam najbolj ustreza.

Samospoštovanje je temelj za kakovostno življenje

Stojim na prehodu za pešce in čakam na zeleno luč. Na drugi strani ceste opazim, da se v enem od blokov odprejo vhodna vrata in iz bloka pogleda gospod.

Ali znate svojemu otroku reči odločni in samozavestni NE?

Berem in poslušam različne zgodbe, ko starši povsem vzgojno odpovejo pred svojo mularijo.

Kako priti do cilja in ostati pri doseženem

Razmislite - kaj v vas je lahko ovira na poti do cilja?

Kako sem se spoznal z anksioznostjo (in se z njo naučil živeti)

Bilo je neke vroče avgustovske noči. Pregreto mesto je buhtelo v težki sopari, čakajoč na vsaj utrinek osvežilnega vetrca. Takrat se je zgodilo prvič.

SREČA = realnost – pričakovanja

Ste kdaj razmišljali, kaj sploh sreča je? Je to nov 'zglancan' avto pred hišo? Ali je to čoln ob vikendu na morju? Ali je to umirjena službica? Ali je to uspeh vašega otroka, ko pred polno dvorano staršev in otrok recitira Zdravljico?

Ko ženska zasluži več

Moški in ženske smo enakopravni. No, tako nekako naj bi veljalo v naših geografskih širinah in dolžinah. Statistično imajo moški še vedno bolje plačane službe in zelo majhen delež žensk zaseda sedež v nadzornih svetih slovenskih podjetij.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri