Kako motivirati mladež

Nekateri so prepričani, da so najstniki in odraščajoči ljudje razvajene riti, ki ponoči delajo kraval in jim za nič ni mar. Vse vržejo v en koš, ki je v resnici predsodek, lahko bi mu rekli stereotip.

Kako pogosto uporabljate besedici 'ne vem'?

Ste se kdaj zalotili, da kar naprej uporabljate besedici 'ne vem'? Ali da to besedno zvezo neprestano poslušate od svojih sogovornikov? No, če...

Koncentracija in vaje za uspešno premagovanje stresnih situacij

Nekaj koristnih napotkov za urjenje koncentracije in odličnega spomina ter vaje, s katerimi lahko tako otroci kot odrasli zaobidemo stres in...

Kako poiskati notranje ravnovesje

Ženske smo v zadnjih nekaj desetletjih postale sodobne amaconke, ki sicer še nosimo obe dojki, a delujemo in se odločamo čedalje pogosteje po...

Ali obstaja razlika med 'odpustiti' in 'oprostiti'?

Kakšna je razlika med pojmoma odpustiti in oprostiti? Nekaj časa nisem vedela niti sama, nato pa sem začela o tem bolj poglobljeno razmišljati.

Hujšajte s čustvi

Ne hrana, vaša čustva so odločilna pri hujšanju. Tako pravijo številni psihologi in strokovnjaki.

Kako s psihološkimi triki priti v formo?

Predstavljamo šest trikov Briana Wansinka, profesorja na univerzi v Cornellu, ki se ukvarja z navadami prehranjevanja Američanov in triki marketinga...

Kako prenehati z odlašanjem?

Zagotovo se vam je že zgodilo, da bi morali nekaj narediti, pa niste zbrali dovolj volje, da bi začeli?

Čustveno hranjenje - zakaj in kako prenehati?

Poznate tisti občutek, ko ne jeste takrat, ko ste lačni, ali občutek krivde, ko se prenajedate z neprimerno hrano ob neprimernem času?

Samopodoba otrok in vloga staršev

Samopodoba otrok ... Kaj je samopodoba, kako se razvije, kdo jo ustvarja, ali se jo da izboljšati, če je slaba, in ali je to sploh možno?

Ne izgubite se v množici pritiskov in mnenj drugih ljudi

Zadnjič se pogovarjam z meni zelo drago osebo, pa me vpraša, ali se zavedam, kako naporna znam biti, ko kar direktno ljudem povem svoje mnenje.
Vpliv čusten na naše zdravje

Kako čustva vplivajo na zdravje

Če dlje časa ostanemo pod vplivom negativnih čustev, kot so žalost, bes, pomanjkanje ljubezni, volje, želje in življenjskih ciljev, potem se hitro zgodi, da se vsa ta negativna energija odraža na našem zdravju.

Ali se res učite iz svojih napak?

Ja, obstajajo tudi napake, ki jih enostavno moramo narediti. Skozi svoje napake se največ naučimo. Vsaj tako pravijo tudi starejši ljudje. Jim lahko verjamemo?

Puberteta - kdaj in kako ukrepati?

Nova spoznanja, presenetljiva dejstva in namigi v pomoč – zakaj so včasih najstniške laži tudi povsem v redu in kako puberteto, pravi starševski izziv, obvladati.
Depresija: Ko žalost preraste v nekaj več

Depresija - ko žalost preraste v nekaj več

Na svetu ni človeka, ki od časa do časa ne bi bil žalosten ali melanholičen. Žalost je namreč povsem normalen in običajen človeški odziv na težje življenjske preizkušnje, kot so izguba bližnjega, ločitev od partnerja, izguba službe in podobno.

Moč volje je odziv telesa in uma

Volja je kot mišica in obstaja kar nekaj enostavnih metod, s pomočjo katerih jo lahko okrepimo.

Prilagajanje v hiši več generacij

Odrasli otroci, ki v hiši živijo skupaj s svojimi starši, velikokrat potarnajo o domačih razmerah. Vse bremeni ista težava: kako složno sobivati, kako ubrati pot dobre komunikacije, počutja, sprejemanja navad različnih generacij, da se ne bodo ustvarjali konflikti in zamere. Tako so vsi odrasli v hiši postavljeni pred velik izziv.

Krivda - občutek, ki velikokrat usmerja naše odločitve

Krivda je naš vsakodnevni spremljevalec, vendar se je velikokrat sploh ne zavedamo. Tako se v najslabšem primeru zgodi, da nas zasužnji in da se počutimo krive tudi na tistih področjih, za katera nismo odgovorni, ki se nas ne tičejo.

Notranje zadovoljstvo in notranji mir - je to le privid in farsa?

Vsi se skrivamo za fasadami, pročelji in zunanjim videzom. Na zunaj se vse blešči in je lepo za videti, urejeno do zadnje bilke in rožice. Vsak las ima svoje mesto in obleka naredi človeka. Kaj pa se skriva za temi našimi fasadami in pročelji?

Kako moški vidijo ljubezen?

Zakaj moški zelo čudno in debelo gledajo na 'babje' zadeve? Zakaj naj bi bili tako zelo različni v dojemanju intimnih, osebnih in čustvenih področij?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri