(Pre)poznate čustveno nasilje?

In bolečino čustvenega nasilja? Ali je to sploh mogoče, da nas čustva bolijo, ko pa so že nekatera čustva sestavljena iz bolj ali manj bolečih občutenj, ki so lastna vsakomur od nas v doživljanju življenja. Kajti življenje včasih tudi boli. Pa vendar, ali je nasilno?

Vaš uspeh je povezan tudi s čustveno inteligenco - tako jo razvijete

Čustveno inteligentna oseba je v kritičnih življenjskih situacijah sposobna svoja čustva in razpoloženje obvladati.

3 najpomembnejši nasveti za starše

Včeraj še tako ljubki in mili – danes pa nesramni in razdražljivi. Najstniki v puberteti, ki starše na vsakem koraku spravljajo v jezo. Ja, puberteta – predvsem...

Kaj je pravo prijateljstvo

Za prava prijateljstva bi lahko rekli, da velja zakon privlačnosti. Drug drugega izberemo zaradi tega, kar smo, kako razmišljamo, delujemo in...

10 znakov, da ste obsedeni z zdravjem

Obsedenost z zdravjem ima tudi svoje slabe strani. Naštevamo 10 znakov, da morda malo (ali močno) pretiravate v skrbi za zdravo življenje.

Otroci in manipulacija: Zelo malo nepozornosti je potrebne, pa se naredi ogromna škoda

V zadnjem času pogosto slišim zgodbe žensk, da so sicer poročene oziroma imajo partnerje in z njimi otroke, a da jih ne vidijo pogosto. Debelo gledam...

6 težav, ki vam bodo še kako znane, če ste do sebe prestrogi

Pomislite, ali vam je poznan naslednji scenarij.

VIDEO: Ljudje so ocenili drug drugega od 1 do 10 in rezultat je res ganljiv

V ganljivem družbenem eksperimentu so ljudi prosili, da ocenijo svojo uspešnost. Nato so prosili še njihove najdražje, da jih ocenijo. Rezultati so...

Atlasov sindrom - ko so lastne potrebe postavljene na zadnje mesto

Atlas je bil polbog v grški mitologiji. Bil je eden od titanov in ker je sodeloval v uporu proti Zevsu, je moral za kazen nositi nebeško gorovje na svojih ramenih. 

Raziskava: So virtualne interakcije prav tako dobre kot osebne?

Ste naklonjeni osebnim interakcijam ali prisegate na virtualno? Preverite, kaj so odkrili raziskovalci. Odgovor vas zna presenetiti.

Stavki, ki naj jih otroci slišijo pogosteje

Preverite, kaj naj naši otroci pogosteje slišijo od nas, da bodo mnogo bolj umirjeno reagirali na naše želje in tudi zahteve. Svetuje svetovalka za partnerski odnos in vzgojo otrok Melita Kuhar. 

Je še mogoče rešiti odnos, ko začne ljubezen ugašati?

Odljubiti se. Zanimiva besedna zveza, kajne? Da se človek odljubi. Neha ljubiti, ni več zaljubljen in želi ven iz partnerske zveze. Kdaj pa človek ve, da ni več v ljubezni?

Razkrivamo znake, ki so običajni indikatorji, da vam oseba laže

Kako dobro lažete? Če trdite, da niste med najboljšimi lažnivci, potem to le pomeni, da nimate dovolj treninga.

Kako zdravo vzgojiti sina v odgovornega moškega

Kakšen postopek ali kakšna procedura bi bila najprimernejša, da bi mame iz svojih dragih sinov vzgojile zrele in odgovorne moške, ki bi znali sodelovati in komunicirati s svojimi partnericami?

Kako veste, da ste ujeti v toksično prijateljstvo

Včasih se niti ne zavedamo, da imamo v življenju ob sebi toksičnega prijatelja. Morda zato, ker to osebo poznamo že toliko let, da njene čudaške pristope k druženju razumemo kot nekaj popolnoma samoumevnega. Zato pustimo več, kot bi smeli.

Znaki depresije pri mladih - bi jih prepoznali?

Depresija ni le bolezen odraslih, ampak za njo zbolevajo tudi mladi – mladostniki in otroci. Prepoznajte znake pravočasno.

Kako ravnati, če se znajdete v krempljih čustvenega izsiljevalca

Ljudi, ki nam 'očitajo', vzbujajo občutke krivde, grozijo z odtegovanjem ljubezni, srečamo prav povsod. V službi, v prijateljskem krogu, v partnerstvu in seveda tudi v lastni družini. Z nami želijo manipulirati in nas za vsako ceno pripraviti do tega, da naredimo nekaj, kar želijo. Kako 'ravnati' z njimi?

8 zlatih pravil vzgoje

Starši se pogosto znajdemo v konfliktu z otroki, pri čemer imamo pogosto občutek, da imamo nasproti ne le enakovrednega, ampak celo močnejšega nasprotnika.

Starost - soočanje z minljivostjo?

Ali je to zgolj fiziološko pešanje življenjskih sokov in moči telesa, uma in duha? Ali gre mogoče za tisto življenjsko obdobje, ko se posameznik sooča s svojo minljivostjo, je tista faza, ko dela obračun in inventuro življenja ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri