Koncentracija in vaje za uspešno premagovanje stresnih situacij

Nekaj koristnih napotkov za urjenje koncentracije in odličnega spomina ter vaje, s katerimi lahko tako otroci kot odrasli zaobidemo stres in uspešno kljubujemo stresnim situacijam.

Soočanje s samim seboj

Običajno se ljudje srečujejo s svojo okolico – družino, sorodniki, prijatelji, sodelavci, sosedi. Marsikaj vemo o njih in včasih si vzamemo pravico, da...

Kako prepoznati, da nekdo nad vami izvaja psihično nasilje?

Psihično nasilje smo že vsi kdaj doživeli, a ker ga je velikokrat težko prepoznati, se tega niti ne zavedamo.

Kako graditi odnos do sebe?

Ženske smo čuteče bitje in v življenju nas vodijo čustva – če ženska ni v stiku s seboj, se ne čuti, ne ve, kaj potrebuje, in ne ve, kaj je zanjo dobro...

Odgovornost v partnerstvu

Preveč parov pozabi, da posamezna člana partnerstva nosita vsak svojo odgovornost za uspeh zveze, ki ni in ne more biti uspešna, če se jo...

Družinsko nasilje

Za zidovi slovenskih družin se zločini in nasilje dogajajo vsakodnevno in po vsej Sloveniji. So se in se še bodo.

Kaj izzove pasivno agresivnost?

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Kaj pa jo ponavdi izzove?

Se znate opravičiti?

Pogledate osebo, ki ji je opravičilo namenjeno, v oči in izrečete besedice, kot so na primer: "Oprosti, tole je bilo pa grdo od mene", "Žal mi...

Nasveti, ki jih radi dajemo drugim, sami pa jih nikoli ne upoštevamo

Vsi smo v sebi ljubiteljski terapevti, zdi se nam, da lahko s svojim pogledom in nasveti pomagamo drugim in da lahko na določene stvari z drugega zornega kota pogledamo drugače. Najbolj zabavno pri vsem tem pa je, da nasvetov, ki jih tako radi damo drugim, sami sploh ne upoštevamo. Zbrali smo nekaj najbolj znanih.

Zakaj se starši in njihovi odrasli otroci ne razumejo?

Velikokrat starajoči se starši svojim odraslim otrokom, ki se neradi vračajo domov, potožijo: Nič te ni k meni. Zakaj ne prideš? Kdaj bo prišla?

Ali razmišljate o partnerju kot o lastnini?

Ste se kdaj zalotili, da menite oziroma ste prepričani, da je vaš partner vaša lastnina?

Ohranimo otroka v sebi

Vedno bolj razmišljam o tem, kje odrasli ljudje najdemo ideje za ustvarjanje umetnin, pisanih besed, računalniških programov in vsega, kar zahteva kreativnost.

Zakaj nas je strah uspeha?

Če uspeti pomeni uresničiti svoje želje in cilje, zakaj bi se kdo bal uspeha? Mar ni to samo po sebi nelogično?

Ženska zavist

Pravijo, da je zavist neskončna in se hrani z ničevostjo in nevoščljivostjo. Vsak od nas je kdaj komu kaj zavidal, kaj bi zdaj bili fini in se sprenevedali! Verjetno pa ni daleč od resnice, da je ženska zavist tisti čir na želodcu, ki neprenehoma tli.

Ženski vidik: Dopust in odnosi

Ko pride julij naše delovne funkcije in sposobnosti počasi odpovedujejo, možgančki pa se kar sami ženejo na plažo. Zalotimo se, kako sanjarimo – v službi in doma – in si zatrjujemo, da je že skrajni čas, da gremo na dopust in si povrnemo delovno moč in voljo.

Kaj vam pomeni beseda hvaležnost?

Ali vas kdaj obide misel, kako srečni in hvaležni ste nekomu ali za nekaj?

Ali se res učite iz svojih napak?

Ja, obstajajo tudi napake, ki jih enostavno moramo narediti. Skozi svoje napake se največ naučimo. Vsaj tako pravijo tudi starejši ljudje. Jim lahko verjamemo?

Kako pomagati mladostnikom, ki iščejo svojo (uporniško) pot

Naši mladi upi, naša najstniška mladina ... za njo zna marsikateri odrasel človek poreči, da kako je divja, nevzgojena in razvajena. Kdo pa je odraščajoče otroke naredil razvajene in egocentrične, take, ki mislijo, da se ves svet vrti okoli njih?

Katere napake delate?

Kaj lahko poveste o svojih napakah, ki ste jih naredili v življenju?

Zakaj kritika boli tudi takrat, ko je dobronamerna?

Zakaj je ljudje preprosto ne sprejmejo kot nekaj, iz česar se lahko učijo ali z njo celo izboljšajo sami sebe? Ali pa vsaj kot iskren poskus pomoči?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri