Psihologija - Aktivni.si

Kaj storiti, ko se drugi ljudje vmešavajo v partnerski odnos in vzgojo

Ste tudi vi med tistimi pari, ko se vaša mami vmešava v vajin partnerski odnos in vzgojo vajinih otrok? Ko se njegova mama, se pravi vaša tašča, meša v čisto vse, kar naredite, rečete, prinesete ali odnesete?

Stvari, ki jih ne smemo izreči prijateljici ali prijatelju, ki se je ravnokar razšel s partnerjem

Ločitev oziroma konec ljubezenske zveze, zlasti če je trajala več let, desetletij, je ena najtežjih in najbolj stresnih življenjskih preizkušenj. Ko...

Moč hvaležnosti

Zaradi drobnih pozornosti se ljudje počutimo bolj povezane in razumljene. A kako pravzaprav hvaležnost deluje?

Samsko življenje - prednost ali slabost?

Še pred nekaj leti so tisti, ki so bili samski, veljali za čudake. O njih se je šepetalo, da morajo biti res nemogoči za skupno življenje, ker...

Kaj vse zavohajo psi?

Že veste, kaj vse s svojim smrčkom zaznajo vaši štirinožni prijatelji in kako zelo oster je pasji voh? Ob navedenih dejstvih boste mnogi presenečeni!

4 namigi za dober vtis na prvem zmenku

Tokrat smo raziskali, kako lahko ženske naredite dober prvi vtis na moškega. A tudi moški lahko uporabite katero izmed teh iztočnic.

Danes je Dan brez nakupov

Buy Nothing Day (BND) ali Dan brez nakupov, letos bo nastopil v petek, 25. 11., je dan protesta proti prekomernemu potrošništvu.

Resnice, ki jih moramo sprejeti, da bomo srečnejši

Nekega večera med spremljanjem skorajda užitne televizijske serije se je nekomu zdelo popolnoma smiselno, da glavnega igralca prekine sredi stavka...

Kako dobro razporediti svoj čas?

Dobra organizacija časa in razporejanje delovnih obveznosti prinašata manj stresa ter večjo svobodo pri izbiri, kadar si želimo vzeti še trenutek za sprostitev.

Česa ne bi smeli početi, ko smo slabo razpoloženi?

Imate slab dan in vam nič ne gre od rok? Potem nikar ne počnite naslednjih stvari, saj ustvarjanje v negativnih emocijah ne prinese nič dobrega. 

Kako za vikend čim manj misliti na službo

Včasih se zgodi, da se nam službene obveznosti nakopičijo in delamo tudi za vikend. Ali pa smo v petek pisarno zapustili, ne da bi vse odkljukali s svojega 'to do' seznama. Tu je nekaj nasvetov, kako postoriti več in nato za vikend čim manj misliti na službene reči.

Pomanjkanje empatije: Zakaj nekateri ne znajo ali ne zmorejo izražati empatije do drugih?

Center za empatijo se nahaja v čelnem režnju možganov oziroma so tam tako imenovani zrcalni nevroni, s pomočjo katerih se posameznik lahko poveže z drugimi.

Stavki, ki se jim v zvezi raje izognite

Ko se je treba dogovoriti, rešiti ali razjasniti težavo, ženske dobro vemo, kaj je treba storiti – treba se je usesti in se pogovoriti. Tudi o tem, kako bosta vzgajala otroke po ločitvi, o težavah v službi ali pa o želji po več nežnosti. In kakšen je odgovor moških?

Kaj pa, če se osredotočimo na stvari, ki delujejo?

Kaj se zgodi, če pozabite na lastne šibke točke in se osredotočite na stvari, ki delujejo?

Moški, ženske, zmenkarije: kdaj in kako reči ne

Nikomur od nas ni vseeno, kadar nas kdo jemlje za samoumevnega ali nas sploh ne upošteva, ne spoštuje. Boli nas in počutimo se ničvredne, oboje skupaj pa v naše življenje kaj kmalu prikliče temačne misli in obup. Pravkar opisano v svetu zmenkarij niti ni tako redek pojav in takšne reči doletijo moške in ženske. V naslednjem sestavku se bomo spraševali, ali sploh razumemo pomen besedne zveze: posledica slabega ravnanja.

Kako se znebiti strahu pred ločitvijo?

In zakaj ljudje, tudi srečno poročeni, pravzaprav razmišljajo o ločitvi?

Kaj vaš prijateljski krog izdaja o vaši osebnosti

Lahko imamo velik krog prijateljev, lahko manjši, toda z njimi gojimo intenzivne stike. Dejstvo je, da naš prijateljski krog veliko izdaja o naši osebnosti.
Depresija: Ko žalost preraste v nekaj več

Depresija - ko žalost preraste v nekaj več

Na svetu ni človeka, ki od časa do časa ne bi bil žalosten ali melanholičen. Žalost je namreč povsem normalen in običajen človeški odziv na težje življenjske preizkušnje, kot so izguba bližnjega, ločitev od partnerja, izguba službe in podobno.

Nevarne pasti samopomilovanja

Danes ni težko najti razloga za razočaranje nad samim seboj. Od vsakega posameznika se pričakuje le najboljše na vseh področjih, sploh zdaj, ko je zasebnost postala tako javna in se zato hitro lahko ujamemo v spiralo primerjav, pa čeprav se v bistvu vedno primerjamo z destilacijo najlepšega iz življenja drugih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri