Mame uničevalke

Mama je ena sama. Ona je tista, ki otroka rodi, ga neguje, skrbi za njegove potrebe, ga tolaži, ga nasmeji, mu izkazuje ljubečo pozornost. Materinska ljubezen naj bi bila neskončna in brezpogojna. In mame delamo z otroki približno tako, kot so naše mame z nami in kot so njihove mame z njimi in tako po ženski generacijski liniji nazaj.

Pozitivne afirmacije: Vsak poraz spremenite v uspeh!

Ena preprosta misel, ki vas lahko napolni z elanom za vztrajanje in vam da moč in voljo v smislu samozavesti in lepše samopodobe.

Kako komuniciramo – odrasli, bodimo otrokom zgled

Ali kakovostno preživljate čas z otroki? Zadnje čase veliko beremo in slišimo o tem, kakšni so današnji otroci, kako so nasilni in podobno. Redko...

Kaj izzove pasivno agresivnost?

Vsi smo se že kdaj srečali s pasivno agresivnostjo, pa je verjetno nismo prepoznali. Kaj pa jo ponavdi izzove?

Zakaj je pomembna spontanost

Verjetno smo že kar pozabili, kaj spontanost sploh je. Vsak dan, vsako minutko imamo natančno in strogo sprogramirano.

Za srečno zvezo se izogibajte naslednjim gestam in držam

Kateri so pogosti napačni signali, ki jih z govorico telesa sporočamo partnerju med prepirom.

Kako graditi odnos do sebe?

Ženske smo čuteče bitje in v življenju nas vodijo čustva – če ženska ni v stiku s seboj, se ne čuti, ne ve, kaj potrebuje, in ne ve, kaj je zanjo dobro...

Ko se starš ustraši lastnega otroka

Dogajajo se čudne stvari. Poslušam, kako se starši bojijo lastnega otroka in kako bodo vse naredili, da se njihovo dete ne bi razjezilo, da ne...

Naučite se reči NE

Lepo je, če ste pripravljeni pomagati, narediti veselje drugim in jim pomagati iz godlje. Človeka to nadvse osreči, lahko pa ga celo zelo onesreči. To se zgodi takrat, ko vidimo le potrebe drugih ljudi, izpred oči pa popolnoma izgubimo svoje želje. Vedeti morate, da ima vse svoje meje. Toda kako in kje jih postaviti?

Kako razdreti lastno cono udobja

Udobje pomeni, da je tako, kot je, čisto v redu, ne želimo se premakniti nikamor, da ne porušimo ljubega udobja. In razdreti lastno cono udobja je težko. Vendar ne nemogoče.

Umetnost opuščanja nedosegljivih ciljev - ključ do sreče

Ali človek res ne sme nikoli odnehati? Kdor dolgo vztraja, doseže svoj cilj! Aktualne študije kažejo, da ni tako – in da lahko preveč vztrajnosti celo povzroča bolezni.

Kako pogosto uporabljate besedici 'ne vem'?

Ste se kdaj zalotili, da kar naprej uporabljate besedici 'ne vem'? Ali da to besedno zvezo neprestano poslušate od svojih sogovornikov? No, če še niste, bodite v prihodnje pozornejši, pa boste verjetno ugotovili, da vam ni jasno, o čem je bilo govora v neki dani konverzaciji.

Predali - tisti del nas, v katerem 'skrivamo' doživetja, bolečine in izkušnje

Predali... Mislim na naše notranje predale, na tiste delčke nas samih, v katerih se skriva naša esenca. Tisto, kar smo v življenju že doživeli, se naučili, pridobili skozi manj ali bolj boleče in težke preizkušnje in izkušnje, ki nas vodijo naprej. V predale tlačimo jezo, frustracije, aspiracije, želje, pogum, strah in druge občutke, ki se vrtinčijo v nas.

Zavezništvo same s seboj

Kdo bi moral biti sebi najpomembnejši? Teoretično, seveda, ti sam. V realnem življenju pa ni tako, kajne?

Kako s psihološkimi triki priti v formo?

Predstavljamo šest trikov Briana Wansinka, profesorja na univerzi v Cornellu, ki se ukvarja z navadami prehranjevanja Američanov in triki marketinga prehrambne industrije. Najela ga je tudi Bela hiša, da bi spremenil smernice v dieti Američanov.

8 učinkovitih alternativ za spopadanje z jezo

Razumljivo je, da se v nas včasih nabere veliko jeze. Toda s psihološ­kega vidika vas to ne bo pripeljalo prav nikamor. Niti v tistem danem trenutku niti pozneje.

Razlogi in rezultati - katerih imate več?

Razlogi in rezultati se namreč izključujejo.

Kako ukrotiti trmo pri otroku?

Otrok gre v svojem razvoju od približno četrtega do šestega leta skozi fazo trme. To fazo imenujem 'prva puberteta'. Prav v tem obdobju namreč otrok raziskuje meje, ki mu jih določajo starši, okolje, sorojenci, vrtec, saj se začenja zavedati, da ni več eno z mamo, temveč da je samostojna oseba.

Zakaj si ne upamo iti v novo zvezo

Ali si upamo iti v novo zvezo, ko še nismo v celoti preboleli prejšnje? Ko se nam v racionalno razmišljanje prikradejo dvom, dilema, ali bo uspelo, strah pred neuspehom in morebitno bolečino, želje in pričakovanja po izpolnitvi, vedno pa je prisotno tudi tveganje.

Ali so otroci preobremenjeni

Nekje sem prebrala, da v šoli učijo tole: resnica je povezana z avtoriteto, inteligenca je sposobnost pomnjenja in ponavljanja, pravilno ponovljena snov je nagrajena, tisti, ki se temu ne prilagodijo, so kaznovani, končni rezultat pa je socialni in intelektualni konformizem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri