Kaj vam pomeni beseda hvaležnost?

Ali vas kdaj obide misel, kako srečni in hvaležni ste nekomu ali za nekaj?

Nad temi besedami Tine Maze se boste še kako zamislili

Tina Maze je v svojem zadnjem blogu izpostavila izjemno zanimiv vidik, ki se tiče vseh nas, ne le vrhunskih smučarjev.

Zakaj vsaka družina nujno potrebuje dogovore in pravila

Zelo pogosto opažam, da družine nimate opredeljenih pravil, oziroma sama jih imenujem 'družinski dogovori'. Kaj to sploh je?

Zakaj je fizično nasilje tako uničujoče za samopodobo otroka?

Saj ni res, pa je! Poslušam izpoved katerega od staršev, ki ne zna in ne zmore krotiti svojega naraščaja, pa ga prebuta, z glavo ga tolče ob...

Navidezno neškodljive navade, ki vam uničujejo prihodnost

Se v resnici zavedate vpliva, ki jih imajo na vaše življenje navade? Preverite 6 najpogostejših, ki vam uničujejo prihodnost.

Prepoznajte čustveno nasilen odnos

V vsaki zvezi kdaj pa kdaj 'zaškriplje'. So dnevi polni smeha, radosti, razumevanja, in so dnevi, ko se že zaradi malenkosti razvname prepir. Če...

Kako povedati otroku, da ima oči novo partnerico?

Ali da je mami našla novega partnerja? Ja, ko se starši ločijo, dobijo status samske osebe, se pravi, da so ponovno na trgu simpatij in morebitnih novih...

Prvi vtis: Ti dve lastnosti sta ključni!

Veste, kateri sta ključni lastnosti, po katerih vas sodijo tisti, ki vas vidijo prvič? To zanimivo informacijo je objavila profesorica s Harvarda, Amy...

Strupeni sodelavci - kako se soočiti, kako se zaščititi?

V vsakem podjetju obstajajo strupeni sodelavci. Kaj počnejo? Predvsem pa, kako naj se prizadeta oseba zaščiti pred temi zastrupljevalci?

V zvezi je treba negovati tudi svojo osebnost

Ko posameznika postaneta par, običajno na osnovi zaljubljenosti ali prijateljstva, prepogosto pozabita na to, da morata poleg nove zveze negovati tudi vsak svojo osebnost še naprej. Mnogo se jih v zvezi kar nekako izgubi, potrebe in želje pa postavijo na stranski tir. A vedno pridemo do točke, ko moramo izreči 'zdravi' ne.

Razlogi in rezultati - katerih imate več?

Razlogi in rezultati se namreč izključujejo.

Pot okrevanja iz ran lastnega otroštva

V poznamo kakšno mamo ali očeta, ki je svoje otroke fizično, čustveno zanemarjal ali zlorabljal; ne glede na nasvete drugih. Celo strokovnjakov. Morda je to sodelavka, prijateljica, sosed? Kakšna dota je to za njihove otroke, ki bodo nekoč sami starši?

5 iztočnic, kako premagati odlašanje

Nikoli ne prelagaj na jutri tistega, kar lahko preložiš na pojutrišnjem je nekoč menda izrekel slavni ameriški pisatelj Mark Twain. Nam staršem pa navadno ne gre ravno na smeh ob tem stavku.

Zakaj ljudje ostajajo samski?

''Da ... sem samska in ti moraš biti prekleto čudovit, da to spremeniš.'' Koliko drobne, a vsemogoče resnice je v teh nekaj besedah?

Kako premagati zimsko otožnost

Vse se vam zdi sivo in brez prihodnosti? Samo ležali bi in gledali televizijo? Ni vam do druženja in klepeta? Seveda nam vsem manjka malo več svetlobe, sonca in svežega zraka, a za svoj nasmeh in zalet lahko veliko naredite kar sami.

Kako razdirajoča je v resnici lahko izdaja

Izdamo lahko prav vsi, in to prav vsakogar, ker res nima smisla, da bi se delali fine. Je v človeški naravi, da poskrbimo najprej za svoje ugodje in dobrobit, nato pa za druge. Vendar se danes vprašajmo, zakaj prav izdaja tako zelo boli?

Kako ukrotiti trmo pri otroku?

Otrok gre v svojem razvoju od približno četrtega do šestega leta skozi fazo trme. To fazo imenujem 'prva puberteta'. Prav v tem obdobju namreč otrok raziskuje meje, ki mu jih določajo starši, okolje, sorojenci, vrtec, saj se začenja zavedati, da ni več eno z mamo, temveč da je samostojna oseba.

Ali zaradi očetov izbiramo napačne moške?

Če ženska v otroštvu ne vzpostavi dobrega odnosa s svojim očetom, obstaja velika verjetnost, da bo imela vse življenje težave z moškimi. No, ali lahko ženska sama prekine začaran krog?

Test: Znate postaviti meje?

Odgovorite na naslednjih pet vprašanj in se prepričajte, ali znate postavljati meje?

Prezir in nespoštovanje do lastne mame

Marsikatera ženska ali punca doživlja, da se z mamo ne razumeta in si nista naklonjeni, ne čutita sprejetosti, ampak jezo, celo prezir in krivdo, pod katerimi se skrivata žalost in strah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri