Kako ukrotiti trmo pri otroku?

Otrok gre v svojem razvoju od približno četrtega do šestega leta skozi fazo trme. To fazo imenujem 'prva puberteta'. Prav v tem obdobju namreč otrok raziskuje meje, ki mu jih določajo starši, okolje, sorojenci, vrtec, saj se začenja zavedati, da ni več eno z mamo, temveč da je samostojna oseba.

Zakaj si ne upamo iti v novo zvezo

Ali si upamo iti v novo zvezo, ko še nismo v celoti preboleli prejšnje? Ko se nam v racionalno razmišljanje prikradejo dvom, dilema, ali bo uspelo...

Ali so otroci preobremenjeni

Nekje sem prebrala, da v šoli učijo tole: resnica je povezana z avtoriteto, inteligenca je sposobnost pomnjenja in ponavljanja, pravilno ponovljena snov...

Test: Znate postaviti meje?

Odgovorite na naslednjih pet vprašanj in se prepričajte, ali znate postavljati meje?

Kako misli vplivajo na čustva, telo, vedenje

Človeški možgani so najbolj zapleten sistem, kar jih poznamo. Pravi mali čudežni stroj, težak nekaj kilogramov, nič kaj lepega videza, a z zelo...

Zavist - razjeda ali motivator?

Saj veste, tisti občutek nekje v notranjosti trebušne votline, ko nekomu ne privoščimo in mu zavidamo, da ima. Karkoli pač, ljubljeno osebo, fit...

Moč volje je odziv telesa in uma

Volja je kot mišica in obstaja kar nekaj enostavnih metod, s pomočjo katerih jo lahko okrepimo.

Kako premagati strah pred uspehom

Strah je čustvo, ki nas opomni, da je pred nami neka nevarnost, in nas želi pred tem obvarovati tako, da nas 'odvleče' proč od povzročitelja strahu.

Kako prenehati z odlašanjem?

Zagotovo se vam je že zgodilo, da bi morali nekaj narediti, pa niste zbrali dovolj volje, da bi začeli?

Kako se ponovno najti in uresničiti cilje

Velike spremembe v življenju niso lahke, kajti navade in vsakodnevni tempo delujeta proti temu. Toda s tem, ko usmerimo pozornost nase, kakšni hočemo biti, nase v prihodnosti, se zna zgoditi, da boste presenečeni nad tem, kaj lahko dosežete.

5 preprostih miselnih vaj za boljši trening

Prebudite možgane in zmagajte s petimi preprostimi miselnimi vajami.

Kdo so to prave ženske?

Prava ženska je tista dama, ki izžareva svojo notranjo samozavest in obenem nežnost, ženskost. Tokrat nadaljujem z raziskovanjem, kaj naj bi bilo značilno za pravo žensko. 

Bolečina je tudi izjemno dober motivator

Bolečini se izogibamo, kajne? Človek naredi tako rekoč vse, da bi se ji izognil. Poznamo veliko vrst bolečin. Katera vam je prva šinila na misel? Fizična bolečina? Bolečina strtega srca?

Kako perfekcionizem matere vpliva na razvoj otroka in partnerstvo

Perfekcionisti s(m)o povsod. Na delovnem mestu, pri ukvarjanju s hobiji, izdelovanju različnih izdelkov, inovacij, pa tudi na starševskem področju.

Odnos do sebe je ključen

Ključno za vsak odnos v našem življenju je, kakšen imamo odnos do sebe. Kako dobro poznamo svoje želje in potrebe, kdo smo in kje so naše meje?

Ljubezen in spoštovanje

Ljubezen in spoštovanje sta izjemno pomembna. Za ljubezen velja stereotip, da se ti nekako 'zgodi', da si kot okužen z virusom, ki povzroča veliko razburkano morje čustev, zna pa nas tudi zelo boleti, zlasti takrat, ko ni vrnjeno ali je spreobrnjeno v kakršnakoli patološka stanja. In kje je tukaj spoštovanje?

Kako premagati zimsko otožnost

Vse se vam zdi sivo in brez prihodnosti? Samo ležali bi in gledali televizijo? Ni vam do druženja in klepeta? Seveda nam vsem manjka malo več svetlobe, sonca in svežega zraka, a za svoj nasmeh in zalet lahko veliko naredite kar sami.

Potrpeti ali z lastno aktivnostjo spreminjati svoje zmožnosti?

Vsak od nas mora kdaj v kakšni situaciji biti potrpežljiv. A kaj v resnici pomeni 'potrpeti'? Storiti nekaj, kar drugi od nas pričakujejo?

Kako motivirati mladež

Nekateri so prepričani, da so najstniki in odraščajoči ljudje razvajene riti, ki ponoči delajo kraval in jim za nič ni mar. Vse vržejo v en koš, ki je v resnici predsodek, lahko bi mu rekli stereotip.

Kako pogosto uporabljate besedici 'ne vem'?

Ste se kdaj zalotili, da kar naprej uporabljate besedici 'ne vem'? Ali da to besedno zvezo neprestano poslušate od svojih sogovornikov? No, če še niste, bodite v prihodnje pozornejši, pa boste verjetno ugotovili, da vam ni jasno, o čem je bilo govora v neki dani konverzaciji.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri