Psihologija - Aktivni.si

8 stvari, ki jih nikoli ne smete reči zaposleni mami

Manja, 39 let, je na našo željo za Sodobno mamo napisala nekaj zlatih pravil, ki jih nikakor ne smete reči zaposleni mami.

Kako srečni pari ravnajo z denarjem

Ni teme, o kateri bi se katerikoli par prepiral pogosteje. Ni pa tudi teme, o kateri bi se pari pogovarjali redkeje. Čas je, da to spremenite. Ponujamo...

8 'prikritih' znakov, da je vaš partner depresiven

Če ne vemo, na kaj vse moramo biti pozorni, ne bomo opazili, da partner počasi drsi v depresijo. Morda pa spremembe celo opazimo, a si jih razlagamo...

Izpovedi bralcev: Očkovo skrivno življenje

Ko smo majhni, se nam zdi, da je očka Peter Klepec. In potem nekega dne spregledamo in se zavemo, da je le človek z vsemi svojimi napakami in...

5 napak, ki jih ljudje najpogosteje naredimo, ko se opravičujemo

Velikokrat mislimo, da lahko kakšno neprijetnost odpravimo s hitrim in enostavnim opravičilom. Kot da če rečemo 'oprosti', to avtomatično odstrani...

Moč bivšega partnerja: Kako prekiniti nepojasnjeno hrepenenje?

Veliko žensk pozna fenomen moči bivših partnerjev.

Kaj se zgodi, če prenehate z uporabo družbenih omrežij?

Brez družbenih omrežij si življenja skoraj ne predstavljamo več. Toda kaj se zgodi, če naredimo nepredstavljivo in se iz poplave informacij (vsaj...

Ali lahko odpustite?

Ključni pomen besede odpuščanje je 'pokriti, odvzeti, oprostiti in biti milosten'.

7 stvari, ki jih zreli moški nikoli ne naredijo

Zrelost vsekakor ni odvisna od starosti. Vsakdo dozori ob svojem času. Danes si bomo pogledali, kaj naredi moške zrele v očeh žensk.

Kako zgodaj lahko odkrijemo psihopata?

Že pri dvoletnikih so vidna odstopanja, zgodnje odkrivanje pa lahko pomaga pri oblikovanju zdrave osebnosti.

Presenetljiva dejstva: Kako se je najbolje spopasti z (nemogočim) najstnikom

Presenetljiva dejstva, pomembna spoznanja, strategije, ki pomagajo – in zakaj je dober znak, kadar gre vse svojo pot.

Imejmo se radi - sledimo svojim sanjam in ciljem

Imejmo se radi. Najprej sebe, potem pa še druge. Obratno ne gre.

Kako ustaviti obrekovanje z 1 stavkom

Navada obrekovanja drugih in širjenje nepreverjenih govoric običajno ne prinese nič dobrega. Ko se znajdete v situaciji, kjer nekdo želi obrekovati, lahko to preprečite z enim stavkom. 

29 stvari, ki bi jih radi povedali najstniškemu sinu

Najstniki so posebna bitja, simpatična, a tako naporna za skupno življenje. In predvsem jim je zelo težko kaj povedati, ker so tako pametni, da nikogar ne poslušajo. Morda jim daste lahko prebrati nekaj stvari, za katere bi radi, da bi jih vaš najstniški sin vedel.

10 najlepših modrosti naših babic

Babica ima za vsako temo pripravljen ustrezen pregovor. In njeni nasveti so še vedno tako zelo uporabni.

Telesna govorica vam lahko spremeni življenje!

Socialna psihologinja Amy Cuddy v spodaj priloženem duhovitem in zelo informativnem TED govoru predstavi življenjski trik, ki ne zahteva ne denarja ne posebne tehnologije.

Stvari, ki jih ljudje največkrat obžalujejo, da jih niso uresničili

Ni malo tistih, ki obžalujejo stvari, ki jih niso postorili, ko je za to še bil čas.  Zaradi katerih je ljudem najpogosteje žal?

Odnos do sebe je ključen

Ključno za vsak odnos v našem življenju je, kakšen imamo odnos do sebe. Kako dobro poznamo svoje želje in potrebe, kdo smo in kje so naše meje?

Kako premagati zimsko otožnost

Vse se vam zdi sivo in brez prihodnosti? Samo ležali bi in gledali televizijo? Ni vam do druženja in klepeta? Seveda nam vsem manjka malo več svetlobe, sonca in svežega zraka, a za svoj nasmeh in zalet lahko veliko naredite kar sami.

10 korakov – kam, ko se počutite osamljene?

Vsak od nas se je že kdaj počutil osamljenega in ve, da je osamljenost lahko zelo boleča. Kako si pomagati? Naj na začetku poudarimo, da ni nič narobe s tem, ko človek preživlja čas v družbi s samim seboj. Pravzaprav se je tega nujno naučiti. Če namreč sebi nismo dobra družba, bomo tako ali drugače začeli zapolnjevati praznino. Kdor se nauči imeti dobro, tudi ko v bližini ni nikogar, je svobodnejši. In vendar – občutek osamljenosti prej ali slej pride. Kako naprej?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri