Naučite se reči NE

Lepo je, če ste pripravljeni pomagati, narediti veselje drugim in jim pomagati iz godlje. Človeka to nadvse osreči, lahko pa ga celo zelo onesreči. To se zgodi takrat, ko vidimo le potrebe drugih ljudi, izpred oči pa popolnoma izgubimo svoje želje. Vedeti morate, da ima vse svoje meje. Toda kako in kje jih postaviti?

Kako razdreti lastno cono udobja

Udobje pomeni, da je tako, kot je, čisto v redu, ne želimo se premakniti nikamor, da ne porušimo ljubega udobja. In razdreti lastno cono udobja...

Umetnost opuščanja nedosegljivih ciljev - ključ do sreče

Ali človek res ne sme nikoli odnehati? Kdor dolgo vztraja, doseže svoj cilj! Aktualne študije kažejo, da ni tako – in da lahko preveč vztrajnosti celo povzroča...

Kako pogosto uporabljate besedici 'ne vem'?

Ste se kdaj zalotili, da kar naprej uporabljate besedici 'ne vem'? Ali da to besedno zvezo neprestano poslušate od svojih sogovornikov? No, če...

Predali - tisti del nas, v katerem 'skrivamo' doživetja, bolečine in izkušnje

Predali... Mislim na naše notranje predale, na tiste delčke nas samih, v katerih se skriva naša esenca. Tisto, kar smo v življenju že doživeli, se...

Zavezništvo same s seboj

Kdo bi moral biti sebi najpomembnejši? Teoretično, seveda, ti sam. V realnem življenju pa ni tako, kajne?

Kako s psihološkimi triki priti v formo?

Predstavljamo šest trikov Briana Wansinka, profesorja na univerzi v Cornellu, ki se ukvarja z navadami prehranjevanja Američanov in triki marketinga...

8 učinkovitih alternativ za spopadanje z jezo

Razumljivo je, da se v nas včasih nabere veliko jeze. Toda s psihološ­kega vidika vas to ne bo pripeljalo prav nikamor. Niti v tistem danem...

Razlogi in rezultati - katerih imate več?

Razlogi in rezultati se namreč izključujejo.

Kako ukrotiti trmo pri otroku?

Otrok gre v svojem razvoju od približno četrtega do šestega leta skozi fazo trme. To fazo imenujem 'prva puberteta'. Prav v tem obdobju namreč otrok raziskuje meje, ki mu jih določajo starši, okolje, sorojenci, vrtec, saj se začenja zavedati, da ni več eno z mamo, temveč da je samostojna oseba.

Zakaj si ne upamo iti v novo zvezo

Ali si upamo iti v novo zvezo, ko še nismo v celoti preboleli prejšnje? Ko se nam v racionalno razmišljanje prikradejo dvom, dilema, ali bo uspelo, strah pred neuspehom in morebitno bolečino, želje in pričakovanja po izpolnitvi, vedno pa je prisotno tudi tveganje.

Ali so otroci preobremenjeni

Nekje sem prebrala, da v šoli učijo tole: resnica je povezana z avtoriteto, inteligenca je sposobnost pomnjenja in ponavljanja, pravilno ponovljena snov je nagrajena, tisti, ki se temu ne prilagodijo, so kaznovani, končni rezultat pa je socialni in intelektualni konformizem.

Test: Znate postaviti meje?

Odgovorite na naslednjih pet vprašanj in se prepričajte, ali znate postavljati meje?

Kako misli vplivajo na čustva, telo, vedenje

Človeški možgani so najbolj zapleten sistem, kar jih poznamo. Pravi mali čudežni stroj, težak nekaj kilogramov, nič kaj lepega videza, a z zelo preciznim delovanjem.

Zavist - razjeda ali motivator?

Saj veste, tisti občutek nekje v notranjosti trebušne votline, ko nekomu ne privoščimo in mu zavidamo, da ima. Karkoli pač, ljubljeno osebo, fit telo, potovanje na Karibe ali nekaj, česar mi nimamo, nekdo drugi pa ima oziroma si lahko privošči.

Moč volje je odziv telesa in uma

Volja je kot mišica in obstaja kar nekaj enostavnih metod, s pomočjo katerih jo lahko okrepimo.

Kako premagati strah pred uspehom

Strah je čustvo, ki nas opomni, da je pred nami neka nevarnost, in nas želi pred tem obvarovati tako, da nas 'odvleče' proč od povzročitelja strahu.

Kako prenehati z odlašanjem?

Zagotovo se vam je že zgodilo, da bi morali nekaj narediti, pa niste zbrali dovolj volje, da bi začeli?

Kako se ponovno najti in uresničiti cilje

Velike spremembe v življenju niso lahke, kajti navade in vsakodnevni tempo delujeta proti temu. Toda s tem, ko usmerimo pozornost nase, kakšni hočemo biti, nase v prihodnosti, se zna zgoditi, da boste presenečeni nad tem, kaj lahko dosežete.

5 preprostih miselnih vaj za boljši trening

Prebudite možgane in zmagajte s petimi preprostimi miselnimi vajami.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri