Video: Zdrava in aktivna nosečnost

Nosečnost bodoči mamici prinaša veliko novih izkušenj in sprememb, a večini je skupna radost, ki jih spremlja že med nosečnostjo, zagotovo pa je občutek, ko novorojeno dete leži na prsih mamice neverjeten in se ga z besedami le težko opiše.

Svetovni teden doul 2014

Materinstvo je privilegij v osebnih preobrazbah ženske in velik ter odločen korak v življenju. Porod jo nepovratno spremeni. Lahko je najmočnejši trenutek...

Masažna ploščica za trebušček brez strij

Čas je za lepotičenje najlepših nosečniških trebuščkov.

Imate občutek, da vaš otrok premalo spi?

Vabljeni na predavanje in pogovor o spanju in uspavanju dojenčkov ter malčkov.

Kako vpliva pomanjkanje ljubeče odrasle osebe na razvoj možganov?

Kdaj se začne razvoj in kako lahko ženska prispeva k optimalnemu razvoju možganov otroka med nosečnostjo in po njej?

Kakšna naj bo (telo)vadba takoj po porodu

Ogromno strokovnjakov porod za žensko enači z naporom enakim maratonskemu teku. Zaradi dolžine in intenzivnosti napora, potrebuje telo nekaj časa...

Kaj je hipermeza?

Hipermeza je stanje, ki doleti en odstotek žensk v prvih treh mesecih nosečnosti, pomeni pa hudo slabost, veliko hujšo od običajne jutranje nosečniške...

Stres je največja ovira pri dojenju

Dojenje je v današnjem času velika težava za številne matere. Največji sovražnik dojenja pa je zagotovo stres. Nova situacija, v kateri se...

Začimbe, ki se jim med nosečnostjo moramo odpovedati

Med nosečnostjo se je potrebno izogibati določenim začimbam, saj nekatere med njimi stimulirajo mišice maternice, pospešujejo menstruacijo ali pa imajo toksično delovanje na plod.

Negi popka pri novorojenčku moramo posvetiti posebno pozornost

Ko se fizična vez med mamo in otročičkom prekine je potrebna posebna nega in skrb. Posebno pozornost moramo posvetiti tudi negi popka, saj je to zelo izpostavljeno mesto za okužbo.

Dojenčki ne poznajo sladkih in slanih okusov

Kje se skriva težava čedalje bolj debele mladine in katera je tista napaka, ki jo starši najpogosteje delajo pri svojih otrocih glede prehranjevanja? O tem, pa tudi o nastajanju novega priročnika Zdrava prehrana za nosečke smo se pogovarjali z Urško Pavčnik, strokovnjakinjo na področu prehranjevanja.
Nikoli ne poskušajte izpustiti obroka, da bi se manj zredili. Seveda velja tudi obratno. Mit o nosečnici, ki mora jesti za dva, je popolnoma zastarel.

Kako odvečni kilogrami škodijo dojenčku?

Zdravniki že dolgo vedo, da prevelika teža pomeni tveganje med nosečnostjo in tudi pri porodu, novejše raziskave pa so pokazale, da je tveganje prisotno že pri ženskah, ki imajo le nekaj kilogramov preveč. Seznam možnih komplikacij zaradi prevelike teže: visok pritisk oz. hipertonija, otekline, beljakovine v urinu, sladkorna bolezen… več je tudi carskih rezov in poporodnih zapletov.

Nasveti za noseče tekačice

Še ne tako dolgo nazaj je bil tek nosečnicam odsvetovan, oziroma skoraj kakršnakoli oblika telesne aktivnosti, ko smo že pri tem. Veljalo je namreč prepričanje, da je zaradi takšnega početja zarodek v nevarnost zaradi upočasnjenega pritoka krvi in kisika do maternice.

Uporabni nasveti za nego otroka

Mlade mamice so pogosto kar malce zmedene ob vseh informacijah, s katerimi jih o dojenčku zasipava okolica. Zato je naš prvi nasvet – sledite svojemu občutku in upoštevajte le nekaj najbolj osnovnih pravil.
Alenka Vindiš

Alenka Vindiš Brozovič: "Vse več nas želi roditi bolj naravno"

Nekdanja miss Slovenije Alenka Vindiš Brozovič se je po svojem lepotnem mandatu hitro posvetila delu z otroki in družini. Kot mamica dveh sinov je zaživela umirjeno. V njenem življenju pa je v zadnjem času še Beli nagelj, akcija, ki so jo podprle tudi številne druge znane Slovenke.

Misterij ženska - poklon ženskam ob materinskem dnevu

Rojevanje, ki je človeku nujno in nagonsko, je ostalo nespremenjeno vse od začetkov človeštva. A nosečnost v življenje v današnjem svetu, poplavljenem z informacijami o rojevanju otrok, poleg sreče prinese tudi dobro mero skrbi.

Porod po naravni poti

Žensko telo je nekaj najlepšega, kar je ustvarila narava. Je tako veličastno, da lahko svet obogati z novim življenjem. A ga po nepotrebnem bremenimo s strahom, da se bo pri porodu zapletlo in s strahom pred bolečino.

Nega kože v nosečnosti in po porodu

Sprememb na telesu med nosečnostjo je veliko in večino od teh čuti samo nosečnica, navzven se vidi samo rastoči trebušček. Med bolj opaznimi spremembami navzen pa so tudi spremembe na koži. 
Mamica v dvorani

Klub Breza predstavlja vadbo za nosečnice in mamice z dojenčkom

Savna klub Breza že lep čas ni več le klub za sprostitev vendar tudi klub z zanimivimi vodenimi vadbami za vse okuse. Obiskovalcem je na voljo klasična vadba joge in pilatesa ter vadba za zdravo hrbtenico, kjer je poudarek na nadzorovanem gibanju za krepitev mišic trupa, ki podpirajo pravilno telesno držo in razbremenjujejo telo.

Ali vaš otrok dovolj spi?

Starši imajo morda neprestano občutek, da njihovi otroci premalo spijo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljno uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri