Gurmanski skok v poletje - sardine v pekaču

8. 6. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gurmanski skok v poletje - sardine v pekaču (foto: Arhiv revije Liza)
Arhiv revije Liza

Poletje je čas, ko nam še bolj kot sicer zadišijo ribe.

Sardine so zdrave in dostopne, poleg tega pa zelo okusne. Predstavljamo vam recept za sardine v pekaču.

Potrebujete:

  • 800 g sardin
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • 2 žlici peteršilja
  • 50 g drobtin
  • sol, poper
  • 3 žlice svežega limoninega soka
  • 2 jajci
  • 2 dl mleka

Priprava:

Sardinam odstranimo glavo, drobovino in hrbtenico. Oplaknemo jih pod tekočo vodo ter osušimo na papirnatih brisačah. Pekač namastimo z maslom in pečico segrejemo na 180 stopinj. V posodi zmešamo sesekljan česen, sesekljan peteršilj, drobtine, sol in poper. Sardine zlagamo v pekač in vsako plast potresemo z mešanico drobtin, pokapljamo z limoninim sokom in obložimo s kosmiči masla. To ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. V skodelici zmešamo jajca z mlekom in mešanico prelijemo čez sardine. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek