10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Brezplačna delavnica za nosečke: Energetska nosečnost

Brezplačna delavnica za nosečke: Energetska nosečnost (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2014

Ženska doživlja med nosečnostjo in v materinstvu globoke in temeljne transformacije – telesne, čustvene in mentalne, ki so s strani okolice pogosto neopažene. Na delavnici boste spoznavale prav te transformacije in se naučile, kako se soočati z izzivi nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja.

Na podlagi orodja, ki ga je razvila babica Elizabeth Davis (med drugim avtorica knjige Orgasmic Birth – Orgazmični porod), bomo ugotovili, kateremu osnovnemu tipu spadamo:

  • fizičnemu,
  • čustvenemu ali
  • mentalnemu.

S pomočjo tega orodja bomo nato spoznavale, kako se na nosečnost, porod in materinstvo odzivajo posebni tipi in kakšna je najustreznejša priprava za vsakega od njih.

Spremembe v nosečnosti

Spremembe v nosečnosti so včasih bolj intenzivne, včasih pa komaj opazne. V vsakem primeru zahtevajo od nas prilagajanje našega urnika, rutine, pa tudi čustvenega in mentalnega odziva nanje.

Ko iščemo novo ravnovesje in vnašamo v svoje življenje nove navade, miselne vzorce ali dejavnosti, se razvijamo kot oseba, pa tudi pripravljamo se na materinstvo, ki bo od nas zahtevalo prav te vrline - sposobnost prilagajanja svoje rutine, dejavnosti, miselnih vzorcev in čustvenih odzivov.

Kako se na spremembe v nosečnosti odzove fizični, mentalni ali čustveni tip? Kakšna priprava ali prilagoditve so najustreznejše za posamezen tip?

Porod

Spoznale bomo, kako se različni tipi odzivajo na proces poroda in katere faze ali pa kateri aspekti poroda določenemu tipu predstavljajo večji izziv.

Učile se bomo, kako se ustrezno pripraviti na izziv poroda na svojemu osnovnemu tipu najugodnejši način.

Materinstvo

Naš odziv na materinstvo bo podoben kot naš odziv na nosečnost in porod. Ko se zavestno soočamo s spremembami med nosečnostjo in porodom in se pripravljamo v skladu s potrebami svojega tipa, storimo veliko tudi za blažji in bolj radosten prehod v materinstvo.

Na delavnici se boste naučile veliko praktičnih orodij za soočanje z izzivi nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja. Poleg tega pa z ozaveščanjem sprememb, ki jih prinašajo nosečnost, porod in materinstvo, počastimo tudi svojo novo vlogo.

Ženska doživlja med nosečnostjo in v materinstvu globoke in temeljne transformacije – telesne, čustvene in mentalne, ki so s strani okolice pogosto neopažene. Zato lahko mnogim ženskam te spremembe predstavljajo neprijetnost.

Vendar je proces, ki se vrši v vas čudežen, mogočen! Ustvarjate novo življenje in pripravljate se na nepojmljivo, brezpogojno in globoko ljubezen do svojega otroka, ki vas bo za vedno zaznamovala.

Vsekakor vloga, ki zasluži vse spoštovanje!

Delavnica bo potekala:

  • 14. junija 2014 ob 10.00
  • na Šlosarjevi 4, Ljubljana – Dravlje

Prijave: ana.drevensek@gmail.com ali 068 16 41 60 (mobitel)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri