Zdrava prehrana - Aktivni.si

5 domačih superživil za boljše zdravje, več energije in odpornosti (z recepti)

Jemo ananas, stresamo kurkumo, ribamo ingver, kar je seveda vse krasno in zdravo, a v resnici je tudi na naših poljih in travnikih kup zdravih rastlin...

7 razlogov, zakaj jesti več citrusov

Ljubki, lepo obarvani citrusni sadeži prinašajo žarek sonca v zimskih dneh. Toda citrusi niso le prijetnega vonja in lepi na pogled – zelo dobri so...
None

RECEPTI: 4 vitaminski zmešančki za zajtrk

4 vitaminski zmešančki bodo poskrbeli za paket vitaminov in mineralov, ki jih prav zdaj naše telo najbolj potrebuje. Če si za zajtrk kljub...

Izjemne zdravilne lastnosti popra

V tradicionalni medicini Daljnega vzhoda se črni poper uporablja kot zdravilo za želodčne težave ter zdravljenje različnih vnetij. Zdaj strokovnjaki...

5 živil, ki jih morate vedno imeti doma

Ker so hitro pripravljena, nekatera teknejo surova in kuhana, zaužili boste precej manj sladkorja, dolgo nasitijo ... Ja, splača se hladilnik in...

Ingver - za vitke trebuhe in boljšo odpornost telesa

Čeprav lekarne in zdravniki ponujajo neskončno vrsto zdravil in pripomočkov za (skoraj) prav vsako tegobo, ki nas lahko doleti, se ljudje vedno...

13 okusnih načinov uporabe avokada pri pripravi zdravih obrokov

Avokado lahko dodamo številnih receptom in s tem obrok obogatimo z zdravimi maščobami, vlakninami in beljakovinami. Tukaj predstavljamo 13 zanimivih načinov uporabe avokada.

Zakaj je to hrano najbolje uživati v opisanih kombinacijah?

Kombinacije hranil, ki sestavljajo naše kosilo, večerjo ali večerni napitek, so pogosto koristnejše in še bolje učinkujejo od posameznih sestavin.

Z zelenjavo do boljšega delovanja možganov?

Karotenoidi so rastlinski pigmenti, zaradi katerih so povrtnine obarvane. Delujejo kot močni antioksidanti in zanje velja, da izboljšujejo vid, najnovejše raziskave pa dokazujejo, da pozitivno vplivajo tudi na kognitivne procese.

Koliko vitamina C se izgubi pri kuhanju in spiranju

Ker naš organizem ni sposoben sintetizirati svoj lastni vitamin C, moram za dovoljšen vnos poskrbeti z zdravo prehrano. Preverimo, koliko ga v resnici zaužijemo z živili, ki smo jih toplotno obdelali.

Zakaj si brusnice zaslužijo posebno mesto v vaši kuhinji

Brusnice niso čudovite samo kot živa meja, ampak so tudi zelo zdravilne. Naštevamo nekaj razlogov, zakaj si te male rdeče jagode zaslužijo posebno mesto v vaši kuhinji.

Kisla repa čisti organizem

Dandanes veliko slišimo o raznih očiščevalnih dietah, ki jih naši predniki niso poznali. Saj jih tudi niso potrebovali – z vsakodnevnim uživanjem kisle repe so temeljito čistili organizem in krepili zdravje.

Zdravo prehranjevanje med prazniki

Bliža se december in z njim t. i. praznične skušnjave.

Zakaj je zjutraj dobro piti čaj iz mandarinine lupine

V teh dneh se ga bo vaš želodček še posebej razveselil. Preverite, zakaj.

Ste vedeli, da spada čili med najživila za dober imunski sistem?

Učinkovit imunski sistem pa je najboljše varovalo pred 'vsiljivci', ki ogrožajo telo.
None

3 živila za zimo

Tudi v teh hladnih dneh lahko posežete po svežih in zdravih živilih: nekatere vrste zelenjave so celo najbolše prav pozimi. Preverite, s katerimi bomo tokrat krepili imunski sistem.

Odlične ideje za pripravo kakovostnega zajtrka na hitro

Zajtrk naj bo najpomembnejši obrok v dnevu. Energijo, ki jo zaužijemo z njim, bomo potrebovali in porabili čez dan. Prav tako brez jutranjega obroka možgani niso sposobni koncentracije in poglobljenega razmišljanja. To velja za vas in vaše najmlajše.

S kakšno hrano do več energije?

Kako do več energije? Se tudi vi sprašujete? To vprašanje je obenem naslov knjige, ki jo je napisala dr. Sarah Brewer. In v enem od poglavij priročnika, ki se ukvarja s tem, kako zvišati raven energije, piše o energiji v hrani.

Jagode goji: Čudežne jagode kustovnice

V osrednji Aziji veljajo jagode goji že dolgo za ključ do zdravja in dolgega življenja. A vam ponje ni treba tako daleč. Rastlino lahko vzgajate tudi na lastnem vrtu ali balkonu. 
Granatno jabolko

Granatno jabolko: Rubinasto rdeč zaklad

S sokom iz granatnih jabolk naj bi si že faraoni blažili neugodne bolezenske znake sladkorne bolezni, astme in arterioskleroze.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri