Praznik teka, ženske solidarnosti in dobre zabave že to soboto

Ljubljanski park Tivoli bo v soboto 25. maja odet v koralno rdečo barvo. Tekačice iz cele Slovenije se bodo podale na 5 in 10 kilometrsko progo in pri tem darovale svoje tekaške korake za višji cilj s sodelovanjem v dm iniciativi Združimo korake. 14. dm tek bo spremljal glasbeni nastop Čukov in raperja Challe Salleta. Organizatorji k spodbujanju tekačic in zabavi z glasbenim programom brezplačno vabijo vse navijače.

16 dobrih razlogov, zakaj morate dati teku (še eno) priložnost

Tudi vi verjamete, da morate biti rojeni za tek, če želite biti tekač? Za vas imamo nekaj dobrih razlogov, zakaj preizkusiti oziroma se znova podati…

Našli smo top tekaške copate za vse, ki imate širša stopala

Tekači smo vseh oblik in velikosti. Prav tako naša stopala, ki nas podpirajo kilometre in kilometre. Zato je pomembno, da si vzamemo čas in najdemo…

Začnite s tekaško vadbo in pridite na 8. Triglav tek

8. Triglav tek je odlična priložnost, da se vsi željni teka preizkusite na polmaratonu, deset-kilometrski tekaški progi, družinskem ali poslovnem teku…

Odprte so prijave na 8. Triglav tek

Tradicionalni Triglav tek bo 7. septembra znova prevetril protokolarni park Brdo pri Kranju. Rekreativni tekači vseh generacij lahko svojo udeležbo…

8 razlogov, zakaj izbrati tek po brezpotjih

Tek je idealna telesna vadba. Tudi zaradi raznovrstnosti.

15 nasvetov za tekače

Pa začnimo. Tek je primarno gibanje, kar NE pomeni...

Največja napaka, ki jo lahko naredite pri nakupu tekaške obutve (in se ji boste zdaj izognili!)

S tekom je zares preprosto začeti. Oblečeš udobna športna oblačila, obuješ tekaške copate in se odpraviš ven. Seveda vas bo marsikdo prepričeval, kaj vse še potrebujete za tek …

39. Maraton treh src

V soboto, 18. maja, bodo Radenci ponovno utripali v ritmu Maratona treh src.

TO so najboljši tekaški copati leta 2019

Tek vam lahko spremeni življenje – le en 60-minutni tek naj bi naše življenje podaljšal za sedem ur, pravi raziskava. Ustrezna tekaška obutev pa je tista, ki bo spremenila vašo tekaško izkušnjo in predvsem poskrbela, da bo ta ostala prijetna.

Wings for Life World Run: 120.000 zmagovalcev za dober namen

V nedeljo, 5. maja 2019, ob natanko 13h po lokalnem času, je ves svet že šesto leto zapored tekel za tiste, ki tega ne morejo. Na štirih lokacijah po Sloveniji je bilo s prijavninami in donacijami zbranih 19.000 EUR za iskanje zdravila za poškodbo hrbtenjače. Paralizirani David Mzee je s samostojno hojo čez startno črto na dogodku v Švici svetu dokazal, da upanje obstaja.

Kako izbrati ustrezno tekaško obutev glede na pretečeno razdaljo in pogostost teka

Tek je lep, ko v njem uživamo, ko nas nič ne boli in sta razdalja ter hitrost v skladu z našimi zmožnostmi. Žal ogromno tekačev in tekačic predčasno neha teči zaradi takšne ali drugačne poškodbe. Najpomembnejša predpogoja, da se nam to ne zgodi, sta dobra tehnika teka in pravilna izbira tekaške obutve.

Za navdih: pesmi 84 letne maratonke - deklice, ki se ni pustila postarati

Poznate jo. Zagotovo ste jo videli na startni črti mnogih maratonov, kako poskakuje in spodbuja sotekače. To je Kazimira, ki pri svojih 84 letih ni prestara za šport. Ta spremlja njen vsak dan, kar je prikazala tudi v svojih pesmih.

Tekaške poti po Sloveniji

Malo smo pokukali po različnih forumih in po lastnih izkušnjah naredili izbor nekaj lepih tekaških poti – od kratkih do dolgih ter od ravninskih do bolj hribovitih.

Vaja, ki bi jo morali vključiti tekači, ki želite izboljšati hitrost

Trening tekača ni le tek. Vključevati mora tudi vaje za moč.

Wings for Life World Run: še dober teden dni nas loči do globalnega teka

V nedeljo, 5 maja 2019, ob natanko 13. uri, se bo Slovenija že šesto leto zapored pridružila globalnemu gibanju v iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače - teku Wings for Life World Run.

Najboljši tekaški copati za začetnike (ki jih svetujejo trenerji in tekači)

Vrhunski trenerji in tekači so pod drobnogled vzeli 35 parov tekaških copatov ter med njimi izbrali tiste, ki so primerni tudi za začetnike.

13 povsem nenavadnih načinov, na katere tek vpliva na vaše telo

Vemo, kaj trening povzroči našim nogam, pljučem in srcu. Verjetno ste seznanjeni tudi s kakšnim manj privlačnim učinkom teka na telo. Prepoznate tudi katerega od naslednjih?

Motivacija za dni, ko vam na treningu ne gre najbolje: Zgodba o deklici, ki se ni hotela postarati

Na treningih vam zadnje čase ne gre najbolje, bliža se tekmovanje in niste več tako prepričani, da bi se ga sploh udeležili. Bi morali odnehati, ker določena športna aktivnost ni za vas? Nikakor, bi rekla Kazimira - gospa v 85. letu starosti, ki zase pravi, da se počuti zelo mladostno.  

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri