Začnite s tekaško vadbo in pridite na 8. Triglav tek

8. Triglav tek je odlična priložnost, da se vsi željni teka preizkusite na polmaratonu, deset-kilometrski tekaški progi, družinskem ali poslovnem teku. S prijavo na tek pa se lahko udeležite tudi brezplačnih priprav na tek. Nekaj nasvetov, kako začeti teči, boste našli v prispevku.

Odprte so prijave na 8. Triglav tek

Tradicionalni Triglav tek bo 7. septembra znova prevetril protokolarni park Brdo pri Kranju. Rekreativni tekači vseh generacij lahko svojo udeležbo…

8 razlogov, zakaj izbrati tek po brezpotjih

Tek je idealna telesna vadba. Tudi zaradi raznovrstnosti.

15 nasvetov za tekače

Pa začnimo. Tek je primarno gibanje, kar NE pomeni...

Največja napaka, ki jo lahko naredite pri nakupu tekaške obutve (in se ji boste zdaj izognili!)

S tekom je zares preprosto začeti. Oblečeš udobna športna oblačila, obuješ tekaške copate in se odpraviš ven. Seveda vas bo marsikdo prepričeval, kaj…

39. Maraton treh src

V soboto, 18. maja, bodo Radenci ponovno utripali v ritmu Maratona treh src.

TO so najboljši tekaški copati leta 2019

Tek vam lahko spremeni življenje – le en 60-minutni tek naj bi naše življenje podaljšal za sedem ur, pravi raziskava. Ustrezna tekaška obutev pa je…

Wings for Life World Run: 120.000 zmagovalcev za dober namen

V nedeljo, 5. maja 2019, ob natanko 13h po lokalnem času, je ves svet že šesto leto zapored tekel za tiste, ki tega ne morejo. Na štirih lokacijah po Sloveniji je bilo s prijavninami in donacijami zbranih 19.000 EUR za iskanje zdravila za poškodbo hrbtenjače. Paralizirani David Mzee je s samostojno hojo čez startno črto na dogodku v Švici svetu dokazal, da upanje obstaja.

Kako izbrati ustrezno tekaško obutev glede na pretečeno razdaljo in pogostost teka

Tek je lep, ko v njem uživamo, ko nas nič ne boli in sta razdalja ter hitrost v skladu z našimi zmožnostmi. Žal ogromno tekačev in tekačic predčasno neha teči zaradi takšne ali drugačne poškodbe. Najpomembnejša predpogoja, da se nam to ne zgodi, sta dobra tehnika teka in pravilna izbira tekaške obutve.

Za navdih: pesmi 84 letne maratonke - deklice, ki se ni pustila postarati

Poznate jo. Zagotovo ste jo videli na startni črti mnogih maratonov, kako poskakuje in spodbuja sotekače. To je Kazimira, ki pri svojih 84 letih ni prestara za šport. Ta spremlja njen vsak dan, kar je prikazala tudi v svojih pesmih.

Tekaške poti po Sloveniji

Malo smo pokukali po različnih forumih in po lastnih izkušnjah naredili izbor nekaj lepih tekaških poti – od kratkih do dolgih ter od ravninskih do bolj hribovitih.

Vaja, ki bi jo morali vključiti tekači, ki želite izboljšati hitrost

Trening tekača ni le tek. Vključevati mora tudi vaje za moč.

Wings for Life World Run: še dober teden dni nas loči do globalnega teka

V nedeljo, 5 maja 2019, ob natanko 13. uri, se bo Slovenija že šesto leto zapored pridružila globalnemu gibanju v iskanju zdravila za poškodbo hrbtenjače - teku Wings for Life World Run.

Najboljši tekaški copati za začetnike (ki jih svetujejo trenerji in tekači)

Vrhunski trenerji in tekači so pod drobnogled vzeli 35 parov tekaških copatov ter med njimi izbrali tiste, ki so primerni tudi za začetnike.

13 povsem nenavadnih načinov, na katere tek vpliva na vaše telo

Vemo, kaj trening povzroči našim nogam, pljučem in srcu. Verjetno ste seznanjeni tudi s kakšnim manj privlačnim učinkom teka na telo. Prepoznate tudi katerega od naslednjih?

Motivacija za dni, ko vam na treningu ne gre najbolje: Zgodba o deklici, ki se ni hotela postarati

Na treningih vam zadnje čase ne gre najbolje, bliža se tekmovanje in niste več tako prepričani, da bi se ga sploh udeležili. Bi morali odnehati, ker določena športna aktivnost ni za vas? Nikakor, bi rekla Kazimira - gospa v 85. letu starosti, ki zase pravi, da se počuti zelo mladostno.  

Zakaj lažje tečete zjutraj in zakaj tako težko zvečer – oziroma obratno?

Ste škrjanček, sova ali kolibri? Od tega naj bi bilo namreč odvisno tudi to, kdaj vam tek in telovadba na sploh najbolj ustreza. 

Prihaja največji tekaški dogodek, namenjen ženskam! #dmtek

V soboto, 25. maja 2019, je na vrsti 14. dm tek za ženske. Zadnjo soboto v maju bodo Letno telovadišče Ilirija ob parku Tivoli preplavile tekačice iz vse Slovenije. Poleg aktivnega življenjskega sloga dm s prireditvijo spodbuja tudi druženje in zabavo ob glasbenem in spremljevalnem programu.

1, 2, 3, GREMO!: 500 tekačev na Istrskem maratonu teklo za dober namen

Projekt 1, 2, 3, GREMO! je na Obali združil 500 tekačev. Svojo tekaško formo so preizkusili na najlepši slovenski tekaški trasi in s kilometri, pretečenimi v okviru projekta, zbrali 1.497,6 € za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Na HOFER rekreativni tek so se podali skupaj z osebnim trenerjem Janom Kovačičem in motivatorjem Markom Potrčem, na cilju pa jih je pričakala še tretja ambasadorka, nutricistka Mojca Cepuš, ki je v kotičku 1, 2, 3, GREMO! skrbela za nasvete o zdravih obrokih.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri