Podarjamo: Tekaška obutev Salomon Sense pro max

Raziskave kažejo, da iz leta v leto vse več Slovencev teče. Če si eden izmed njih, potem beri dalje, saj smo se odločili, da nekomu izmed vas...

Naj vsi tereni postanejo vaše igrišče

Bodite spontani, stopite iz vsakodnevne rutine, zavijte iz ustaljenih poti – odkrivajte nova igrišča, nove podlage, nove poti – zadihajte s polnimi pljuči...

Ste pripravljeni na 4. generacijo tekaških čevljev Salomon Speedcross?

Inovacije in izboljšave vas bodo prepričale na mehkih, blatnih in spolzkih podlagah!

Test tekaških copat 2016: Kateri klasični nevtralni in tekmovalni modeli so najbolj navdušili testno ekipo

Testno ekipo smo povprašali, kateri klasični nevtralni in tekmovalni modeli tekaških copat so jih najbolj navdušili. Poglejte si, kaj...

Test tekaških copat 2016: Kateri klasični stabilni in trail modeli so najbolj navdušili testno ekipo

Testno ekipo smo povprašali, kateri klasični stabilni in trail modeli tekaških copat so jih najbolj navdušili. Poglejte si, kaj pravijo.

FOTO: Testirali smo 38 parov tekaških copat! Poglejte si foto utrinke s testiranja.

Ekipa, Urban Praprotnik, Jasmina Kozina Praprotnik, Jerca Zajc Šušteršič, Klemen Udovič, Mateja Čelan in Rok Črepinšek, je testirala 37 parov...
None

To so novi tekaški copati v sezoni 2016

Na policah trgovin se vsako leto najde nekaj novih tekaških copat, s katerimi se proizvajalci še posebej radi pohvalijo, predvsem zaradi izpopolnjene tehnologije, ki naj bi tekaču omogočila še lahkotnejši tek. Na aktivni.si smo preverili, katere znamke in modeli so letos najbolj v trendu in jih najdete v Sloveniji v trgovinah Intersport.

Provokativni copati Adidas Tubular rušijo ustaljene zapovedi

Copati Adidas Tubular so s svojo nekonvencionalno silhueto namenjeni modnim zanesenjakom, ki se ne ozirajo na družbene norme in želijo sami krojiti svojo prihodnost.

Poiščite avanturo v svojem mestu z novim tekaškim copatom

CITYTRAIL™ predstavlja nenehno raziskovanje enkratnih in neponovljivih poti vsakega mesta. Betonsko mesto želimo pretvoriti v zanimiv poligon za tek, kjer smo ves čas na preži za novimi možnostmi za popestritev treninga - iščemo nove tekaške poti, različne podlage in zanimive lokacije, za katere še ne vemo da obstajajo.

Veliki test tekaških copat 2015

Tudi letos je tekaške copate pod drobnogled vzela izkušena ekipa – maratonec Primož Kobe, nekdanji atlet in novinar Peter Kastelic ter ultramaratonka Tadeja Krušec iz Zagreba.

Novi Suunto Ambit inštrumenti

Nova Suunto AMBIT družina predstavlja popoln paket za vsakogar, ki si želi kar največ kar lahko šport in z njim povezane pustolovščine ponudijo. Prvi pametni Bluetooth® inštrumenti so povezljivi z novo Suunto Movescount aplikacijo, urama Suunto Ambit3 Peak in Suunto Ambit3 Sport ter novim senzorjem za merjenje srčnega utripa.

Test tekaških copat 2015: Tekmovalne copate

Tukaj so predstavljene rekreativne tekmovalne copate, ki imajo še razmeroma veliko razmerje peta–prsti. Debelina pene je manjša, zato so trše in odzivnejše. Življenjska doba teh copat je manjša. Copate odsvetujemo težjim tekačem (M nad 90 kg, Ž nad 75 kg). Prav tako ti copati niso primerni za vsakodnevni trening, zato priporočamo, da ima tekač še najmanj en copat iz kategorije bolj blaženih nevtralnih oz. stabilnih copatov.

Test tekaških copat 2015: Stabilne copate

V ta razred spadajo tekaške copate, ki imajo na notranji strani pod stopalnim lokom nekoliko trši podplat, ki usmerja stopalo navzven. Izbirajo naj jih tekači, ki imajo pri teku zmerno in izrazitejše nagibanje gležnja navznoter (pronacijo). Večina teh copat je dobro blaženih in se uporabljajo za trening.

Test tekaških copat 2015: Minimalistične copate

Tekaške copate, ki jih uvršamo v ta razred, imajo v nasprotju s klasičnimi in stabilnejšimi modeli manjšo debelino podplata in zmanjšani naklonu peta-prsti. Te copate so lažje od klasičnih, zato jih lahko uporabljamo tudi kot tekmovalne. Vse večja ponudba takšnih tekaških copatov je odziv na povečevanje zavedanja pomena izpopolnjene tehnike teka. Priporočamo, da ima tekač poleg minimalističnih copat še copate z več blaženja (nevtralne oz. stabilne).

Test tekaških copat 2015: Nevtralne copate

Nevtralne tekaške copate so najpogostejše trening copate. Večina teh je dobro blaženih. Primerne so za tiste s klasičnim stopalnim lokom, tiste, ki stopalo zvračajo navzven v supinacijo, in tiste, ki se jim gleženj zmerno ali malo nagiba v pronacijo (ko je pronacija izrazitejša, je bolje izbrati stabilnejše tekaške copate).

Test tekaških copat 2015: Trail copate

Tekaške copate za razgibane in manj urejene poti so trše in imajo robustnejši podplat, ki ponuja boljši oprijem. Debelina pene je večja, zato so pogosteje tudi manj stabilne.

SALOMON S-LAB KOLEKCIJA

Izdelki Salomonove specializirane tekmovalne linije S-LAB so namensko izdelani tekmovalni produkti, ki nastanejo na podlagi tekmovalcev v Salomonovi ekipi. So rezultat dolgoletnih raziskav in razvoja inovativnih produktov namenjenih najzahtevnejšim tekačem, ki se zavedajo da lahko vsak gram odloča o zmagi ali porazu.

Adidas Ultra BOOST™ – najboljši tekaški copat vseh časov

Adidas predstavlja najnovejše tekaške copate adidas Ultra BOOST™, ki omogočajo največji povratek energije doslej.
None

9 daril, ki jih nikakor ne smete kupiti tekaču

Mark Remy, tekač, ki je pretekel že 23 maratonov (med njimi 6 bostonskih), avtor knjige 'The Runner's Field Manual', bloger ter glavni in odgovorni urednik ameriškega Runner's World je (na zabaven način) predstavil, česa nikakor ne smete kupiti tekaču za darilo.

Odlična tekaška pripomočka: Suunto ambit3 sport in ambit3 peak

Številnim tekačem brez Suuntove ure več živeti ni. Da bi bila izbira še lažja, za koga pa pač težja, vam je na voljo tretja generacija Suuntovega paradnega konja, modrozobi ambit3, in to v dveh različicah: ambit3 sport (od 400 do 500 evrov) in ambit3 peak (od 500 do 600 evrov).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri