Zdravje - Aktivni.si

To morate preveriti, ko kupujete vodo v plastenki!

Voda v plastenki je praktična za uporabo, zato po njej pogosto posegamo. Kaj morate vedeti, preden jo kupite, in na kaj morate biti ob nakupu pozorni?

Skrb zbujajoči podatki: K debelosti otrok prispeva tudi oglaševanje nezdrave hrane

Čeprav se je trend naraščanja debelosti in prekomerne hranjenosti pri otrocih v zadnjih letih ustavil, je po ugotovitvah ministrstva za zdravje in...

Rak dojk: Letos bo za rakom zbolelo 1,7 milijona žensk po svetu

Statistika je grozljiva. Napovedi kažejo, da bo letos za rakom dojk zbolelo 1,7 milijona žensk po svetu. Od 5 do 10 odstotkov teh rakov bo...

Trik, ki vas uspava v manj kot minuti

Zvečer težko zaspite, ker vam po glavi še vedno roji tisoč stvari? Preizkusite ta enostaven trik, ki vas bo uspaval v minuti. Pravzaprav v...

Ali vsak dan pojeste 9 banan?

Če jih, potem pokrijete dnevno potrebo po magneziju. Če pa ne pojeste 9 banan, morate za ustrezno oskrbo z magnezijem dodatno poskrbeti.

Kemične in sintetične snovi v vložkih in tamponih so za žensko zelo nevarne

Izogibajte se rabi intimnih dezodorantov, odišavljenega toaletnega papirja, alkoholnih robčkov in odišavljenih higienskih vložkov narejenih iz...

Osebna izpoved: »Želim živeti!«

Dvaintridesetletni moški, homoseksualec, recimo mu Andrej, je živ, bistrih misli in neugaslega duha. Pozabil je preteklost, na prihodnost ne...

3 stvari, ki jih ne bi smeli ignorirati

Če to traja že dolgo, je čas, da razmislete o spremembah. Vse to lahko prispeva k razvoju resnejših obolenj.

8 znakov, da vam primanjkuje kalija

Čeprav telesu vsak dan zagotovite priporočeno količino kalija, vam ga lahko primanjkuje. Zakaj?

Kako lahko sami prepoznate kronično ledvično bolezen

Ledvice so čistilni stroj telesa, ki podobno kot srce in pljuča spadajo med najpomembnejše človeške organe. Skrbite za njihovo zdravje in bodimo pozorni na naslednje znake ...

Vam grozi srčni infarkt? Rešite test!

Vsak človek se drugače spopada z obremenitvami – rešite naš test in ugotovite primerno strategijo zase.

Ob evropskem dnevu številke 112: Ključno je natančno lociranje nesreče

Slovenija je bila druga v Evropi, ki je uvedla številko 112, kot prva država v EU pa omogoča tudi sprejemanje eCall klicev. Lani so operaterji prejeli več kot 400.000 klicev na pomoč. A bolj kot ti, so pomembni podatki o lokaciji nesreče. Znate pravilno reagirati?

Cena, ki jo plačujete za pomanjkanje spanja

Postavite dovolj dolg in kakovosten spanec na prvo mesto!

Kako v 60 sekundah izboljšati držo

Slaba telesna drža ima negativen vpliv na naše zdravje. Tega se vsi zavedamo, a pogosto sprememb ne opazimo, dokler nas na to ne opozorijo bolečine. Pojavijo se bolečine v vratu, ramenih, glavoboli, celo bolečine v kolkih in križu. Temu se lahko izognete tako, da z vajami razbremenite mišice, vezi in sklepe.
None

Pozor! 10 nepričakovano nezdravih živil

Teh 'zdravih' živil se poznavalci zdrave prehrane ne bi nikoli dotaknili!

Preizkušeni recepti za zmanjšanje holesterola

Morda za znižanje holesterola potrebujete zdravila, vsekakor pa si lahko pomagate tudi z zdravo prehrano in redno telesno vadbo. Tu so preverjeni recepti za zmanjšanje holesterola.

7 povzročiteljev glavobola, na katere ne bi nikoli pomislili

Glavoboli nam lahko precej zagrenijo življenje. Kaj vse jih povzroči? Stres? Zagotovo. Dehidracija? Tudi. In naslednjih 7 stvari, na katere verjetno niti ne pomislite.

Pozno materinstvo - da ali ne?

Najprej kariera, potem pa otrok: vse več žensk se ravna po tem merilu. Vendar pa pozna nosečnost prinaša tudi določena tveganja – tako za mater kot tudi za otroka.
None

Vitalne snovi: Kako dobro ste preskrbljeni z njimi?

Vitalne snovi – vitamini, mineralni in podobno – so nujno potrebni za naše telesno in duševno zdravje. Preberite, ali ste dobro preskrbljeni z njimi! Od kalcija do cinka – prehrana, bogata z vitalnimi snovmi, poskrbi za zdravje našega telesa in nas ščiti pred škodljivimi okoljskimi vplivi in stresom.

Napitek za dvig imunskega sistema

Zdaj je čas, da še dodatno poskrbimo za svoje zdravje in da aktiviramo telesne obrambne mehanizme.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri