Zdravje - Aktivni.si

Ali vsak dan pojeste 9 banan?

Če jih, potem pokrijete dnevno potrebo po magneziju. Če pa ne pojeste 9 banan, morate za ustrezno oskrbo z magnezijem dodatno poskrbeti.

Kemične in sintetične snovi v vložkih in tamponih so za žensko zelo nevarne

Izogibajte se rabi intimnih dezodorantov, odišavljenega toaletnega papirja, alkoholnih robčkov in odišavljenih higienskih vložkov narejenih iz...

Osebna izpoved: »Želim živeti!«

Dvaintridesetletni moški, homoseksualec, recimo mu Andrej, je živ, bistrih misli in neugaslega duha. Pozabil je preteklost, na prihodnost ne...

3 stvari, ki jih ne bi smeli ignorirati

Če to traja že dolgo, je čas, da razmislete o spremembah. Vse to lahko prispeva k razvoju resnejših obolenj.

8 znakov, da vam primanjkuje kalija

Čeprav telesu vsak dan zagotovite priporočeno količino kalija, vam ga lahko primanjkuje. Zakaj?

Kako lahko sami prepoznate kronično ledvično bolezen

Ledvice so čistilni stroj telesa, ki podobno kot srce in pljuča spadajo med najpomembnejše človeške organe. Skrbite za njihovo zdravje in bodimo...

Vam grozi srčni infarkt? Rešite test!

Vsak človek se drugače spopada z obremenitvami – rešite naš test in ugotovite primerno strategijo zase.

Ob evropskem dnevu številke 112: Ključno je natančno lociranje nesreče

Slovenija je bila druga v Evropi, ki je uvedla številko 112, kot prva država v EU pa omogoča tudi sprejemanje eCall klicev. Lani so operaterji prejeli...

Cena, ki jo plačujete za pomanjkanje spanja

Postavite dovolj dolg in kakovosten spanec na prvo mesto!

Kako v 60 sekundah izboljšati držo

Slaba telesna drža ima negativen vpliv na naše zdravje. Tega se vsi zavedamo, a pogosto sprememb ne opazimo, dokler nas na to ne opozorijo bolečine. Pojavijo se bolečine v vratu, ramenih, glavoboli, celo bolečine v kolkih in križu. Temu se lahko izognete tako, da z vajami razbremenite mišice, vezi in sklepe.
None

Pozor! 10 nepričakovano nezdravih živil

Teh 'zdravih' živil se poznavalci zdrave prehrane ne bi nikoli dotaknili!

Preizkušeni recepti za zmanjšanje holesterola

Morda za znižanje holesterola potrebujete zdravila, vsekakor pa si lahko pomagate tudi z zdravo prehrano in redno telesno vadbo. Tu so preverjeni recepti za zmanjšanje holesterola.

7 povzročiteljev glavobola, na katere ne bi nikoli pomislili

Glavoboli nam lahko precej zagrenijo življenje. Kaj vse jih povzroči? Stres? Zagotovo. Dehidracija? Tudi. In naslednjih 7 stvari, na katere verjetno niti ne pomislite.

Pozno materinstvo - da ali ne?

Najprej kariera, potem pa otrok: vse več žensk se ravna po tem merilu. Vendar pa pozna nosečnost prinaša tudi določena tveganja – tako za mater kot tudi za otroka.
None

Vitalne snovi: Kako dobro ste preskrbljeni z njimi?

Vitalne snovi – vitamini, mineralni in podobno – so nujno potrebni za naše telesno in duševno zdravje. Preberite, ali ste dobro preskrbljeni z njimi! Od kalcija do cinka – prehrana, bogata z vitalnimi snovmi, poskrbi za zdravje našega telesa in nas ščiti pred škodljivimi okoljskimi vplivi in stresom.

Napitek za dvig imunskega sistema

Zdaj je čas, da še dodatno poskrbimo za svoje zdravje in da aktiviramo telesne obrambne mehanizme.
None

Kateri čaj piti ob določeni uri

Čaj je odlična zimska pijača, in če ga pravilno izberete, ne bo poskrbel le za toplejši dan in hidracijo, ampak tudi za zdravilne učinke. Torej veste, katero čajno vrečko morate izbrati za dobre rezultate? Za vsako vašo težavo, pa naj bo razdraženost, napenjanje, slaba koža, zaspanost, imamo za vas čaj.

Kako zaščititi srce: 4 pomembni koraki, ki jih naredite že danes

Je najpomembnejša mišica v našem telesu, saj v življenju utripne približno 3,5-milijardkrat, v organizem pa načrpa približno 250 milijonov litrov krvi. Naše srce. Zelo veliko lahko naredimo, da ga zaščitimo: študije kažejo, da bi se z zdravim načinom življenja lahko izognili 90 odstotkom infarktov.

Se gibljete in zdravo prehranjujete, a ne izgubite odvečne teže? Preverite, zakaj.

Če pazite na vnos zdrave hrane, a še vedno ne izgubite niti kilograma, morda ni nič narobe z vašim prehranjevanjem.

Razkrivamo 5 mitov o zdravju pozimi

Nekatera prepričanja, ki so nam jih predstavile naše babice o našem zdravju v zimskih mesecih, imajo moč še danes, čeprav se je izkazalo, da so pravzaprav miti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri