4 lastnosti zaupanja vrednih ljudi

Občutek, da vas je nekdo izdal ali preveral je resnično neprijeten. Zato navajamo nekaj lastnosti ljudi, ki so zaupanja vredni in jih je dobro imeti v svojem življenju. 

7 načinov, kako lažje odpustiti

Čeprav morda veste, da bi morali odpustiti, saj vas zamere in jeza lahko prav zares razjedajo od znotraj in kalijo vaš mir, je težko. Če te nekdo...

8 značilnosti introvertiranih ljudi

Vsi imamo svoje izzive. Vase zaprti ljudje morajo zbrati veliko poguma za pogovor z neznancem, medtem ko se bolj družabni spopadajo s strahom, da...

Kako se končno spopasti s strahovi

Vsakogar je nečesa strah. Vendar se lahko naučimo, kako se s strahom spopasti, da končno odkrijemo svoje talente in strasti. To močno čustvo obrnite...

Imam vse, razen sreče …

Imate čudovito družino, uspešno kariero in dom, s katerim ste zadovoljni. Zakaj torej niste srečni?

Zakaj objavljamo selfije?

Skoraj zagotovo ste že naredili kakšen sebek in ga objavili na družbenem omrežju. Zakaj ste to storili? Želite z njim kaj sporočiti, pokazati, kako...

Kako prebrati telesno govorico

Ugotoviti, ali ste nekomu všeč ali ne, je včasih lahko precej težko. Nekaj namigov vam ponudi tudi telo, če le veste, kaj pomenijo določene kretnje.

6 stvari, ki si jih bodo otroci zapomnili o vas, tudi ko odrastejo

Otroci so zanimiva bitja, ki svet razumejo na svoj način in se pri tem opirajo predvsem na to, kar dobijo od svojih staršev. Vidijo več, kot predvidevate...

Zakaj se poljubljamo?

To počnemo vsi, pa sploh vemo, zakaj? Poljubljane je del človeške komunikacije že od samega začetka, ko so matere izkazovale pripadnost svojim otrokom. Kaj se skriva v ozadju, ko pritisnete poljub partnerju, prijatelju ali otroku?

Kako daleč naj sega meja materinske zaščite

Matere zelo boli, ko nekdo z njihovimi otroki neprimerno ravna ali do njih razvija negativen odnos, najbolj pa jih boli, če ta nekdo ni kar nekdo, ampak njen mož in sinov oče.

3 najpomembnejši nasveti za starše

Včeraj še tako ljubki in mili – danes pa nesramni in razdražljivi. Najstniki v puberteti, ki starše na vsakem koraku spravljajo v jezo. Ja, puberteta – predvsem med 12. in 16. letom – je lahko zelo naporna. Preverite, 3 najpomembnejše nasvete.

7 stvari o katerih ljudje lažejo samim sebi

V prvi vrsti bi morali biti iskreni do sebe, šele potem do drugih. Kadar zanikanja in namerno spregledane težave postanejo resni problemi, si o njih pogosto lažemo. Zakaj? Ker se bojimo soočenja. Preverite, o čem največkrat lažemo samim sebi.

8 'prikritih' znakov, da je vaš partner depresiven

Če ne vemo, na kaj vse moramo biti pozorni, ne bomo opazili, da partner počasi drsi v depresijo. Morda pa spremembe celo opazimo, a si jih razlagamo drugače.

5 najpogostejših razlogov, ki vas zavirajo na poti do napredka

Ko odpravite vse ovire in je pot do nečesa novega končno prosta, je vse kar morate storiti, da prečkate ciljno črto. Če tega še vedno ne morete storiti, ste verjetno naleteli na enega od petih »zaviralcev«. Kateri vas je zaustavil?

7 načinov, kako ukrotiti zaskrbljenost in anksioznost

Sodobna anksioznost povzroči kar nekaj škode v našem življenju, saj nam preprečuje, da bi živeli polno. Zato je pomembno, da strah razumemo in ga utišamo tudi z določenimi načini.  

Je uživanje v vadbi lahko priučeno?

Niste edini. Mnogo ljudi ni navdušenih nad vadbo, saj so prepričani, da uspešnost tiči v dolgih urah potenja in napora. Vendar se uživanja v gibanju lahko naučite, to namreč potrjuje tudi znanost.

2-minutno pravilo, ki bo vzpostavilo red v vašem življenju

Naši možgani imajo velikokrat težave glede sklepanja odločitev, tako radi nas prepričajo, da bomo nekaj naredili rajši kasneje. Za vas imamo trik, ki bo prelisičil um in vam prinesel potreben red v življenje. 

Pustite za seboj sledi otroštva: tipična bremena preteklosti

Pri skoraj vsakem od nas obstajajo tipične zanke, v katere se ujemamo znova in znova. Zakaj? Psihologi menijo, da se odgovori skrivajo v našem otroštvu.

Zato je pomembno, da sledimo intuiciji in od časa do časa pobegnemo iz vsakdanje rutine

Ste tudi vi med tistimi, ki imajo vse načrtovano do potankosti? To je sicer povsem normalno in ne predstavlja nič slabega, saj navsezadnje potrebujemo določene strukture in stabilne okvirje. Toda hkrati potrebujemo tudi svobodo in spontanost.

Situacije, kjer vam na pomoč priskoči psihologija

Psihologija je veliko več kot šolski predmet, saj jo poleg strokovnjakov v določenih situacijah potrebujemo tudi sami. Kaj storiti, ko se vas loteva stres, kako se prikupiti ljudem in umiriti jeznega soseda, vam povejo spodnji triki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri