Zakaj vam drugo zdravniško mnenje lahko reši življenje?

Pri popravilu avta nimamo težav vprašati za drugo mnenje, prav tako nam ni težko pridobiti dodatne informacije, ko se soočamo z zastoji pri domačem...

9 stvari, ki se jih morate v življenju znebiti, da bi bili bolj zdravi

Katere so te stvari? Hitra prehrana in sladkor? Tudi. A danes imamo v mislih nekaj povsem drugega. Tu so navade, ki vam preprečujejo, da bi bili...

Pijača iz 2 sestavin, ki pospeši metabolizem, uničuje rakave celice in vas varuje pred srčnim infarktom

Kajenski poper je prisoten praktično v vsaki kuhinji, saj se vedno več ljudi zaveda, da je zelo zdrav. Kakšne pa so pravzaprav njegove zdravilne lastnosti...

5 čustev, ki so povezana z 'zastrupitvijo' telesa

Za močan imunski sistem ni pomembno le ustrezno prehranjevanje in telesna aktivnost, ampak tudi ustrezno prebavljanje čustev.

5 neverjetnih pozitivnih stranskih učinkov smeha

Ste se danes že od srca nasmejali? Lepo, kajti dobra volja ima veliko pozitivnih stranskih učinkov na telo in dušo. Preberite, katere!

10 znakov, da morate preveriti delovanje ščitnice

Metuljast organ, ki leži tik pod grlom, je zelo majhen, a osrednjega pomena – pod nadzorom ščitnice je vse, od telesne temperature do presnove. A njeno...

6 načinov, kako zaščititi kožo pred soncem (priporočila dermatologov)

Preberite si priporočila dermatologov, kako se v teh dneh zaščititi pred soncem in neželenimi opeklinami, ki so lahko za zdravje zelo škodljive.

5 pomembnih stvari, ki jih morate narediti, če se klop prisesa

Rek bolje preprečiti kot zdraviti še kako velja, ko gre za klope.
None

3 modni kosi, ki škodijo vašemu zdravju

Na račun mode velikokrat naredimo svojemu telesu veliko škode. Preverite, ali je za lepoto res vredno potrpeti oziroma, ali se je vredno srečati s takšnimi zdravstvenimi težavami.

Zakaj bi si morali kozarec vode privoščiti ob določeni uri?

Hidracija je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje. Ste vedeli, da je pomembno tudi v katerem delu dneva spijete kozarec vode?

6 nasvetov, kako ohraniti dobro počutje in odpraviti s starostjo pridobljeno težo

Pravzaprav staranje ni edini razlog, zakaj z leti postanemo okorni in obilnejši. To se zgodi zato, ker živimo drugače kot v mladosti. S čim se lahko tem spremembam uprete?

3 stvari, ki jih ne bi smeli ignorirati

Če to traja že dolgo, je čas, da razmislete o spremembah. Vse to lahko prispeva k razvoju resnejših obolenj.

Ob evropskem dnevu številke 112: Ključno je natančno lociranje nesreče

Slovenija je bila druga v Evropi, ki je uvedla številko 112, kot prva država v EU pa omogoča tudi sprejemanje eCall klicev. Lani so operaterji prejeli več kot 400.000 klicev na pomoč. A bolj kot ti, so pomembni podatki o lokaciji nesreče. Znate pravilno reagirati?

Kako v 60 sekundah izboljšati držo

Slaba telesna drža ima negativen vpliv na naše zdravje. Tega se vsi zavedamo, a pogosto sprememb ne opazimo, dokler nas na to ne opozorijo bolečine. Pojavijo se bolečine v vratu, ramenih, glavoboli, celo bolečine v kolkih in križu. Temu se lahko izognete tako, da z vajami razbremenite mišice, vezi in sklepe.

Napitek za dvig imunskega sistema

Zdaj je čas, da še dodatno poskrbimo za svoje zdravje in da aktiviramo telesne obrambne mehanizme.

Kako zaščititi srce: 4 pomembni koraki, ki jih naredite že danes

Je najpomembnejša mišica v našem telesu, saj v življenju utripne približno 3,5-milijardkrat, v organizem pa načrpa približno 250 milijonov litrov krvi. Naše srce. Zelo veliko lahko naredimo, da ga zaščitimo: študije kažejo, da bi se z zdravim načinom življenja lahko izognili 90 odstotkom infarktov.

Katera živila najbolje ščitijo jetra

Jetra imajo ključno vlogo pri dnevni detoksikaciji našega organizma, pa jim vseeno posvečamo premalo pozornosti. Razkrivamo pet najpomembnejših stvari za čim boljše delovanje tega tihega organa.

5 napak, ki jih delate, kadar ste prehlajeni

Težko dihate, kihate, kašljate, 'teče vam iz vseh odprtin' ... Premagal vas je prehlad in obupno želite biti v najkrajšem možnem času zdravi, a nemalokrat dosežete nasprotni učinek – in to zaradi petih najpogostejših napak.

6 namigov za boljše zdravje – preprostih, a z velikim učinkom

Za dobro zdravje so pomembne tudi malenkosti. In tu so takšne, ki jih lahko naredite prav vsak dan, ker vam ne vzamejo veliko časa, a imajo velik učinek.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri