Najlepše kolesarske poti v Sloveniji

Kakšen vikend si privoščite kolesarsko potepanje in si naberite energije za ves teden ali celo mesec. Tu je nekaj najlepših kolesarskih poti v...

Kolesar Gregor Gazvoda: ljubitelj kave na obisku pri sosedih

Izkušeni štajerski kolesar Gregor Gazvoda, ki je večkratni državni prvak na kronometer in bivši državni reprezentant, je pred kratkim raziskoval lepote...

S kolesom od Rateč do Obrežja

Zdaj bo Slovenijo mogoče prekolesariti tudi od italijanske do hrvaške meje oziroma od Rateč do Obrežja. Na dobrih 200 kilometrih trase bodo za...

Obeta se dobrodelni kolesarski spektakel: 24-urni kolesarski maraton z Markom Balohom

V petek, 27. januarja 2017, se v Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana znova obeta tradicionalni kolesarski spektakel: 12. dobrodelno...

VIDEO: 4 odlični treningi za cestne kolesarje

Pri Global Cycling Network pravijo, da boste s temi vajami bolj vzdržljivi in močnejši! Poglejte si video.

Umetnostno kolesarjenje: Poglejte, kaj pomeni obvladati kolo!

Imeli boste kaj videti. Umetnostno kolesarjenje je disciplina, ki združuje gimnastiko in ples s kolesi. Triki, ki jih izvajajo na kolesih, pa...

Kaj so najpogostejše napake na statičnih kolesih?

Kar se ne dela na kolesu zunaj, se ne izvaja na stacionarnem kolesu.

VIDEO: Gorsko kolesarjenje, kot ga še niste videli

Škotski kolesar Danny MacAskill v kratkem filmu z gorskim kolesom raziskuje okolico škotskega Edinburgha. Prikazuje zabavo kolesarjenja in neverjetne trike na gorskem kolesu, ki jih zagotovo še niste videli.

Marieke Vervoort: Uspešna belgijska paraolimpijka o evtanaziji

Kolesarka na invalidskem vozičku, belgijska paraolimpijka Marieke Vervoort, ki je osvojila srebrno medaljo na 400 m, je povedala, da je podpisala dokument za evtanazijo že v letu 2008, vendar nanjo še ni pripravljena.

Vabljeni na 4. Istrski kolesarski maraton

Največji kolesarski dogodek v slovenski Istri bo letos prvič potekal kar tri dni - od 23. do 25. septembra, organizatorji pa pričakujejo več kot 800 rekreativnih kolesarjev.

Slovenski kolesar Primož Roglič na olimpijski preizkušnji

Olimpijske igre 2016 so že v polnem zagonu. Največji športni dogodek tokrat gostijo v Riu de Janeiru v Braziliji, živahnem mestu polnem kulture, čudovite infrastrukture, hrane, glasbe in plesa.

Gorska kolesarka Saša Merše: "Ljudje se pogosto ustrašijo moči in samozavesti."

Saša Merše je mlada gorska kolesarka, ki podira predsodke, da je spust s kolesom moška stvar. V intervjuju nam je zaupala, kaj vse jo gorsko kolesarstvo uči in kakšne radosti ji prinaša. 

Bike festival 2016: V nedeljo vabljeni na veliko srečanje rekreativnih gorskih kolesarjev

Bike festival na Pohorju se bo odvijal v nedeljo, 7. avgusta 2016. Osrednji dogodek je nedeljski Bike ride Pohorje, na katerem pričakujejo množico kolesarjev z vseh koncev Slovenije, pa tudi iz tujine, predvsem Hrvaške in Avstrije. Vse pa čakajo fantastične nagrade.
None

Ötztal – avantura za vsakogar

Peš, na kolesu, v vodi ali celo v zraku. V dolini Ötztal ste na pravem mestu!

Hard Cro: preizkušanje meja in vzdržljivosti kolesarjev

Hard Cro je mednarodna ultramaratonska kolesarska dirka, ki poteka na Hrvaškem. V letošnjem letu je bila organizirana prvič, z namenom, da postane tradicionalna dirka pred pričetkom turistične sezone.

Stopite v čevlje Alena Kobilice in se zapeljite s tandem kolesom

Ste si kdaj predstavljali, kako je voziti kolo v tandemu, poleg tega pa pri tem nič videti? Sedaj lahko to preizkusite.
None

Vabljeni na 36. rekreativni kolesarski maraton Tri srca

V nedeljo, 5. junija, bodo v Pomurju ponovno veselo utripala športna srca, saj se bo ob 10. uri pred Lovskim domom v Radencih pričel že 36. rekreativni kolesarski maraton Tri srca.
None

14. Poli maraton vabi na največji rekreativno-kolesarski spektakel

Ptujske ulice bodo 4. junija 2016 ponovno zavzeli kolesarji na že tradicionalnem 14. Poli maratonu! Pridružite se, preizkusite svojo kondicijo ali pa preprosto uživajte v razgledu na Slovenske gorice in vrvežu ptujskih ulic, ki jih bo preplavil pester kulinarični in zabavni program.

Pred vrati je 8. Europarkov kolesarski maraton

Vsi ljubitelji kolesarstva, 28. maja vabljeni na že 8. Europarkov družinski kolesarski maraton. Kolesarili boste po Mariboru, Šentilju, Lenartu, Ptuju, Slovenski Bistrici in Rušah.
None

Kolesarji v službo tudi letos vozijo srečo

Nacionalna pobuda Pripelji srečo v službo spodbuja kolesarjenje na delo, s tem pa posredno osrečuje vse tiste, ki so vključeni v projekt. Kolesarjenje namreč pozitivno vpliva na občutek sreče, s tem pa povečuje tudi delovno učinkovitost in izboljšuje odnose s sodelavci.