Dve pomembni pravili pri pripravi smutijev

<h5>Pravilo št. 1</h5>
<p>Zaradi časa prebavljanja je pomembno, da kombinirate sadje in zelenje, in ne sadja ter zelenjave, kot so kumare, cvetača ipd.</p>
<p>Torej samo sadje in zelenje, listi ... ter dodatke.</p>
<h5>Pravilo št. 2<strong> </strong></h5>
<p>Zeleni smutiji se mešajo z vodo, in ne z mlekom, jogurtom ipd. Razlog je prav tako v času prebavljanja.</p>
<p>Poleg tega se npr. železo, ki ga dobite iz zelenja, ne more dobro absorbirat z mlečnimi izdelki.</p> (foto: Profimedia) Profimedia
Pravilo št. 1

Zaradi časa prebavljanja je pomembno, da kombinirate sadje in zelenje, in ne sadja ter zelenjave, kot so kumare, cvetača ipd.

Torej samo sadje in zelenje, listi ... ter dodatke.

Pravilo št. 2

Zeleni smutiji se mešajo z vodo, in ne z mlekom, jogurtom ipd. Razlog je prav tako v času prebavljanja.

Poleg tega se npr. železo, ki ga dobite iz zelenja, ne more dobro absorbirat z mlečnimi izdelki.

Mesec smutijev

Ne spreglejte ostalih smuti nasvetov in receptov!