moski-morje-osamljenost-razmisljanje

Obstajajo vprašanja, celo seznami vprašanj, ki so koristna. Na primer, kaj vse je dobro vprašati zdravnika ali davčnega referenta. Nekatera vprašanja pa lahko naredijo več škode kot koristi.

To so takšna, zaradi katerih občutite bolečino. Ki v vas vzbudijo neutemeljen dvom in zaradi katerih obtičite. To so vprašnja, ki jih postavljate sebi. Ponavadi ob napačnem času.

Na ta seznam se uvršča naslednjih 10 vprašanj

  • Kaj je narobe z mano?

Če se vam začne nenadoma vrteti in vam postane slabo, se boste seveda vprašali, kaj je narobe z vami. Veliko ljudi pa si to vprašanje zastavlja nenehno, v vsaki situaciji. S tem se osredotočate na vse negativno, dvomiti začnete vase, vidite le napake in ne verjamete, da zmorete.

  • Kaj si bodo drugi mislili?

Če se želite počutiti kot v zaporu, potem si to vprašanje postavljajte še naprej. Resnica pa je takšna, da to sploh ni vaša stvar. Namesto tega se vprašajte, kaj si boste mislili vi. Čez 10, 20, 30 … let, ko boste pogledali nazaj in pomislili na vse odločitve, ki ste jih oziroma niste sprejeli, ker ste razmišljali o tem, kaj si bodo drugi mislili.

  • Kdaj bom končno tudi jaz na vrsti?

V redu, če že lep čas stojite v vrsti. Ne tako v redu, če se to sprašujete vedno, ko razmišljate o svojih pričakovanjih in željah. Na ta način se od teh oddaljujete. Predstavljajte si, kako se počutite, ko vas nekdo preganja, da nekaj hitro končajte. Ni prijetno, kajne?

  • Kako naj imam vse pod kontrolo?

Čisto iskreno? Ne morete imeti vsega pod kontrolo. Vsako sekundo se lahko zgodi nekaj, na kar ne boste mogli vplivati. Poskusite raje z vprašanjem, kako se lahko najbolje odzovem v določeni situaciji.

  • Kako naj jih prepričam, da imam vedno prav?

Ne poskušajte vedno in na vsak način zmagati. Ustavite se ter se vprašajte, ali imate v resnici prav. In če vidite, da ste ga polomili vi, se opravičite. Veliko bolje se boste počutili, če boste sprejeli, da tudi vi delate napake, kot pa če se boste na vse pretege trudili dokazati, da imate VEDNO prav.

  • Kako naj se ji/mu maščujem?

Prej ali slej se bomo srečali tudi z ljudmi, ki nas bodo prizadeli ali užalili. Toda ko razmišljate o maščevanju, je tako, kot da bi se zaprli v majhno sobo brez oken prav s temi ljudmi. A le vi boste trpeli v njihovi družbi. V takem trenutku pomislite na vse tiste, ki vam dajejo energijo, v družbi katerih se počutite odlično, s katerimi ste se iz srca nasmejali … Naj gredo vaše misli stran od negativnih ljudi.

  • Kako lahko dobim več?

Ko imamo nekaj, si želimo še več. Ko to dobimo, smo srečni. A le za kratek čas. Potem si želimo še več ali nekaj drugega. Razmislite o tem, kaj vse lahko storite z manj oz. s tistim, kar imate.

  • Ali sem videti debel/a v tem?

Ja, nekatera oblačila morda res poudarijo obline, druga malo manj, tretja kaj prikrijejo, četrta pokažejo preveč … A na koncu ste to vi. Radi se imejte, s tem boste sprostili ogromno pozitivne energije in zažareli. Ne glede na to, kakšna oblačila nosite.

  • Ali me v resnici ljubi?

Misli, ki nas ne podpirajo, mi pa jih sprejmemo kot resnične, povzročajo največ trpljenja. Preprosto sprejmite kar je, brez upiranja in obsojanja. Ja, ljubi vas. Kot pravi avtorica številnih knjig in duhovna učiteljica Katie Byron, vse, kar se nam zgodi, je popolno za naš evolucijski proces. V nasprotnem primeru se nam ne bi niti zgodilo.

  • Ali sem dovolj dober/dobra?

V Poslednjem samuraju Ken Watanabe celo življenje išče popoln češnjev cvet. Na koncu pride do spoznanja: »Vsi so popolni.« Ta cvet ste tudi vi. Edinstveni, popolni, dovolj dobri … In pika.

Preberite tudi:
Sorodni članki

Ko boste prenehali delati TE stvari, bo vaše življenje takoj lepše in lažje!

Čas je, da se nehate obremenjevati z nepotrebnimi stvarmi in resnično zaživite! S pomočjo teh točk boste spoznali, kako.
None

Preživite pregled pri zdravniku

Še preden vas je zdravnik vprašal, kakšne težave imate, je morda že diagnosticiral vašo bolezen. To je medicinsko izšolano ugibanje, ki ga opravi tisti trenutek, ko stopite skozi...

9 misli, zaradi katerih se ne premikate naprej

Zakaj ne napredujemo v odnosih? Pa v delu na sebi? V službi? In pri ciljih, kot je zdravo bom živel/a in več se bom gibal/a?  Ste kdaj pomislili, da je morda težava v...
Najbolj brane vsebine

TEH 5 stvari vsak dan naredijo najsrečnejši ljudje na svetu (presenetilo vas bo!)

Bi rekli, da ste v življenju srečni? Morda spremenite mišljenje ob besedah avtorjev, ki o sreči pravijo takole …
Več...

10 učinkovitih načinov, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ne boste se je znebili samo s prehrano ali samo z vadbo. Potrebujete kombinacijo vseh pomembnih dejavnikov.
Več...

Za sladkosnede: Zdrava čokoladna torta (brez moke, masla in dodanega sladkorja)

Je čokoladna torta sploh lahko zdrava? Je, če jo naredite po naslednjem receptu.
Več...

8 težav posameznikov, ki jih vedno zebe (Se prepoznate?)

Saj veste, o kom govorimo? O tistih, ki nase vedno dajo vsaj eno dodatno plast in imajo pri roki pulover tudi na najbolj sončen dan. S takšnimi težavami se spopadajo.
Več...

To se zgodi, če 2 tedna vsak dan izvajate vojaške poskoke (rezultatu se ne boste mogli načuditi)

Če bi si vsak dan vzeli čas za nekaj vojaških poskokov, bi izkusili ...
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri