prepir

Trudimo se, da bi se obdali z ljudmi, s katerimi lahko rastemo in nas spodbujajo na poti do ciljev. Pa vendar se v bližini znajdejo tudi negativne osebe, ki nas učijo pomembnih lekcij za življenje.

Kadar se znajdete v družbi ljudi, ki odsevajo negativno energijo, izkoristite priložnost za nekaj življenjskih modrosti. Potem pa se jim izognite in najdite družbo, ki vam odgovarja. Ne pozabite, da smo skupek petih oseb, s katerimi preživimo največ časa.

Česa nas lahko naučijo negativne osebe?

  • Obvladovanja jeze

Z ljudmi, ki jih videvamo vsak dan in s katerimi se dobro razumemo, se ne prepiramo pogosto, ampak skušamo graditi trdne odnose. Posamezniki s katerimi ne morete uskladiti mnenja in vas hitro pripravijo do jeze, pa so neke vrste terapevti, ki vas učijo pravilnega odziva v takšnih situacijah. Ne dopustite, da iz vas izvabijo najslabše, ampak se skušajte zadržati in popustite, ko nima več smisla racionalno zagovarjati svojih stališč, saj druga oseba ne prisluhne.

  • Cenjenja ljubezni in dobrih odnosov

Predstavljajte si, da bi morali živeti tako, kot negativna oseba v vaši bližini: vsak dan slaba volja, pritoževanje in kritiziranje drugih. Sedaj poglejte, koliko ljubezni je v vašem življenju. Pomislite na osebe, ki vas imajo rade in se veselijo preživljanja časa z vami. Imate veliko lepih spominov na nepozabne dogodivščine in mnogo trdnih odnosov. Česa bi si sploh še lahko želeli?

  • Nadgrajevanja osebnosti

Čeprav negativne osebe nimajo povedati nič lepega o vas, prisluhnite njihovim kritikam. Morda med njimi najdete tudi kakšno, ki opozarja na vašo slabost, ki jo lahko popravite in postanete boljši. Vaša zahvala, da so vam pomagali osebnostno zrasti, jih bo pustila brez besed.

  • Zavedanja vsega lepega, kar imamo

Kadar ste obdani z negativnostjo, še bolj cenite vse lepe trenutke, ki jih preživite s prijatelji. Ne dovolite si, da bi kdaj postali takšni in v vsem videli slabo. Zahvaljujte se za stvari, ki vam polepšajo dan in pogosto najdite priložnost za smeh. To je najboljše zdravilo za slabo voljo, za povrhu pa je še nalezljiv.

  • Spoznanja, da smo sposobni velikih stvari

Še tako veliko sovraštvo lahko spremenite v prijateljstvo. Če boste na kritike in negativne pripombe odgovarjali s prijaznostjo in pozitivno energijo, bo oseba izgubila vir za črpanje sovraštva. Nikoli ne veste, morda se nekoč iz vsega tega rodi prijateljstvo, teh pa ni nikoli preveč.

Preberite tudi: 10 stvari, ki v odnosu najbolj odvrnejo ženske in 10 stvari, ki najbolj odvrnejo moške 

Sorodni članki

Kaj se zgodi, ko prekinete odnos z narcisom?

Ste se že kdaj znašli v odnosu z narcisom? Odnos z narcisom utrudi in zmede. Ko to spoznate in odnos prekinete, pa se lahko zgodi naslednje ...

20 korakov do popolne zveze

Ali veste, kako negovati in utrjevati svojo partnersko in ljubezensko zvezo?

Takšna miselnost vam preprečuje, da bi našli partnerja

Včasih je prepreka, ki stoji na poti med vami in pravo ljubeznijo, zgolj v vaši glavi. Ko spremenite miselnost, bo vse skupaj postalo bolj preprosto.
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

Zakaj bi se morali odpraviti na sprehod v soju polne lune

Danes si privoščite nočni sprehod v soju polne lune. 
Več...

3 stvari, ki jih morate narediti, preden vstopite v razmerje

Za nekaj stvari morate poskrbeti, že preden najdete idealnega partnerja.
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri