prepir

Trudimo se, da bi se obdali z ljudmi, s katerimi lahko rastemo in nas spodbujajo na poti do ciljev. Pa vendar se v bližini znajdejo tudi negativne osebe, ki nas učijo pomembnih lekcij za življenje.

Kadar se znajdete v družbi ljudi, ki odsevajo negativno energijo, izkoristite priložnost za nekaj življenjskih modrosti. Potem pa se jim izognite in najdite družbo, ki vam odgovarja. Ne pozabite, da smo skupek petih oseb, s katerimi preživimo največ časa.

Česa nas lahko naučijo negativne osebe?

  • Obvladovanja jeze

Z ljudmi, ki jih videvamo vsak dan in s katerimi se dobro razumemo, se ne prepiramo pogosto, ampak skušamo graditi trdne odnose. Posamezniki s katerimi ne morete uskladiti mnenja in vas hitro pripravijo do jeze, pa so neke vrste terapevti, ki vas učijo pravilnega odziva v takšnih situacijah. Ne dopustite, da iz vas izvabijo najslabše, ampak se skušajte zadržati in popustite, ko nima več smisla racionalno zagovarjati svojih stališč, saj druga oseba ne prisluhne.

  • Cenjenja ljubezni in dobrih odnosov

Predstavljajte si, da bi morali živeti tako, kot negativna oseba v vaši bližini: vsak dan slaba volja, pritoževanje in kritiziranje drugih. Sedaj poglejte, koliko ljubezni je v vašem življenju. Pomislite na osebe, ki vas imajo rade in se veselijo preživljanja časa z vami. Imate veliko lepih spominov na nepozabne dogodivščine in mnogo trdnih odnosov. Česa bi si sploh še lahko želeli?

  • Nadgrajevanja osebnosti

Čeprav negativne osebe nimajo povedati nič lepega o vas, prisluhnite njihovim kritikam. Morda med njimi najdete tudi kakšno, ki opozarja na vašo slabost, ki jo lahko popravite in postanete boljši. Vaša zahvala, da so vam pomagali osebnostno zrasti, jih bo pustila brez besed.

  • Zavedanja vsega lepega, kar imamo

Kadar ste obdani z negativnostjo, še bolj cenite vse lepe trenutke, ki jih preživite s prijatelji. Ne dovolite si, da bi kdaj postali takšni in v vsem videli slabo. Zahvaljujte se za stvari, ki vam polepšajo dan in pogosto najdite priložnost za smeh. To je najboljše zdravilo za slabo voljo, za povrhu pa je še nalezljiv.

  • Spoznanja, da smo sposobni velikih stvari

Še tako veliko sovraštvo lahko spremenite v prijateljstvo. Če boste na kritike in negativne pripombe odgovarjali s prijaznostjo in pozitivno energijo, bo oseba izgubila vir za črpanje sovraštva. Nikoli ne veste, morda se nekoč iz vsega tega rodi prijateljstvo, teh pa ni nikoli preveč.

Preberite tudi: 10 stvari, ki v odnosu najbolj odvrnejo ženske in 10 stvari, ki najbolj odvrnejo moške 

Sorodni članki

20 korakov do popolne zveze

Ali veste, kako negovati in utrjevati svojo partnersko in ljubezensko zvezo?

Kaj se zgodi, ko prekinete odnos z narcisom?

Ste se že kdaj znašli v odnosu z narcisom? Odnos z narcisom utrudi in zmede. Ko to spoznate in odnos prekinete, pa se lahko zgodi naslednje ...

Napolnite življenje z dobrimi prijatelji

Ker so prijatelji velik del naših življenj, je pomembno, koga štejemo mednje. Ko se vam zdi, da imate v svojem krogu tudi osebe, ki jih ne smatrate kot prijatelje, morate zmanjšati...
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Odlične ideje za jesensko-zimske izlete v Avstrijo

Sprehod po enem od avstrijskih mest ali prvo smučanje. Zagotovo boste našli idejo za vaš naslednji izlet preko meje. 
Več...

5 stvari, ki bi jih morali početi vsak dan, če imate radi sebe in svoje telo

Telo nam omogoča veliko stvari, kar opazimo šele, ko česa ne zmoremo več. Ravnate z njim, kot si zasluži, ali temu ne posvečate veliko pozornosti?
Več...

21-dnevni wellness izziv: Dobro sem

Naše telo je čudovit instrument, ki zaživi v gibanju. Toda ni samo telo tisto, ki potrebuje našo pozornost. Prebudimo tudi pozitivna čustva in poskrbimo za dobro počutje. Pridružite se 21-dnevnemu wellness izzivu Dobro sem.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri