joga-vaje-bolecina-v-krizu

Bolečina v križu oz. v ledvenem predelu hrbtenice je ena pogostejših bolečin, s katero se devetdeset odstotkov ljudi sreča vsaj enkrat v življenju.

Eden najpogostejših vzrokov zanjo pa je naš način življenja, ki nas sili k dolgotrajnemu sedenju ali k prisilni drži oz. ponavljajočim se gibom.

Ko bo za vami naporen dan in boste napeti, lahko poskusite s petimi jogijskimi vajami (izvajate jih lahko tudi preventivno).

Vendar pozor!

Treba je vedeti, da bolečina v križu ni specifična bolezen, temveč je posledica drugih stanj – lahko gre za zvin, nategnitev ali utesnitev živca, pogost vzrok so tumorji in vnetna stanja.

Včasih raztezanje tudi ni dobro – ker za kratek čas zmanjša bolečino, pri tem pa vam omogoča, da nadaljujete s položaji in obremenitvami, ki so morda vzrok za bolečino.

Zato bolečin v hrbtenici ne bi smeli nikoli jemati zlahka in se v vsakem primeru posvetovati s strokovnjakom ter poiskati vzrok.

Sorodni članki

Poškodba ledvene hrbtenice - zakaj nastane in kako si pomagati

Bolečina v ledvenem predelu hrbtenice je najpogostejša bolečina gibal pri človeku v sodobni družbi. Poškodba v ledvenem delu zelo omeji našo mobilnost pri vsakdanjih opravilih…
None

S križem je križ

Tisti, ki vas je kdajkoli uščipnilo v križu, dobro veste, kako nadležna je bolečina in koliko potrpežljivosti zahteva zdravljenje.

8 vaj, ki pomagajo preprečiti bolečine v križu

Vzrokov za bolečine v križu je veliko. Lahko gre za poškodbo, lahko pa je krivo tudi šibko jedro. Zadnje lahko popravite. Vključite še katero izmed naslednjih vaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri