par

Poskrbite, da se boste vsak dan prebudili z nasmehom, ker boste vedeli, da ste v nekoga noro zaljubljeni.

Odnose moramo negovati, vanje vlagati čas in pozornost. To velja za vse vrste odnosov, ki jih želimo ohraniti in nadgraditi. Da bi tudi vajina zveza nenehno cvetela, ne pozabite na nekatera dejanja in napotke, ki vam pri tem pomagajo.

1. Bodite ljubeznivi čisto vsak dan. Tudi če se ne vidita vsak dan, pustite sporočilce, pokličite ali drugače sporočite, koliko vam oseba pomeni. Dan začnite in zaključite s poljubom, podarite objem kar tako, primite ga/jo za roko … Z vsem tem izražate ljubezen.

2. Spodbujajte partnerja pri vsem, česar se loti in kar ga/jo veseli. Udeležite se nogometne tekme, na kateri igra, podprite odločitev za menjavo službe, izkažite podporo, ko bo na dnu. Ljubljeno osebo usmerjajte višje k ciljem in željam.

3. Izkažite hvaležnost in preprečite, da bi se partner počutil, kot da je nekaj samoumevega v vašem življenju. Zahvalite se mu tako za velika kot majhna dejanja, ki jih stori za vas. Ne pozabite, da je namesto vas pomil posodo, ker ste bili preutrujeni, da bi to storili sami. Ali da vam je na delovno mesto prinesel pomembne dokumente, ki ste jih pozabili doma. Cenite, kar počne za vas.

4. Ne govorite slabo o sebi, svoji osebnosti in svojem telesu. Oseba vas ljubi takšne, kot ste. Prav je, da skrbite za svoje zdravje, redno telovadite in imate ravno pravšnjo mero samokritičnosti, vendar naj to ne preseže zdrave meje. Vsak se naveliča človeka, ki se stalno pritožuje nad lastnimi napakami in pomanjkljivostmi. Raje ukrepajte in skušajte izboljšati, kar vam ni všeč.

5. Dovolite, da se počuti slabo. Za negativno počutje niste krivi vi in povsem normalno je, da ima partner kdaj slab dan. Če želi nekaj trenutkov samote, to dopustite. Ali pa nudite družbo in bodite dober poslušalec, ko bo to potrebno. Vsak se drugače spopada s težavami, zato ne silite osebe, da bi počela podobno kot ravnate sami, kadar ste slabe volje.

6. Bodite potrpežljivi predvsem takrat, ko vama ne bo šlo najbolje. Ko se bosta prepirala, dovolite, da izrazi svoje mnenje in pove, kaj ga/jo moti. Kadar česa ne razume, razložite ponovno. Ko sta jezna drug na drugega, ne kuhajte zamer, ampak se trudite umiriti situacijo. Potrpežljivost vaju bo pripeljala daleč.

7. Večkrat podarite kompliment, še posebej če sta v zvezi že dlje časa. Na začetku radi delimo pohvale, saj želimo, da se druga oseba ob nas počuti dobro. Z leti pa pozabimo, da je še vedno lepo slišati kaj lepega o videzu, osebnosti, določeni lastnosti … Zato v pravem trenutku povejte osebi, da vas še vedno v celoti privlači.

8. Vzemite si čas za svojo drago/dragega, saj je to poleg pozornosti največ, kar lahko date. Tudi ko ste zasedeni, se odzovite na klic in mu/ji namenite nekaj toplih besed, preden sporočite, da trenutno ne morete govoriti. Vedno poskrbite, da bo v urniku čas tudi za vašo ljubezen, pa naj boste še tako zaposleni.

9. Spoštujte partnerja in njegovo/njeno zasebnost. Izkažite spoštovanje, ko se pogovarjata in ga/je ne dajajte v nič. Cenite njegovo/njeno mnenje, ne brskajte mu/ji po telefonu in ne prebirajte elektronske pošte. Spoštujte odločitve in dejanja.

Preverite tudi: 

Sorodni članki

Znate partnerju izkazati ljubezen?

Kaj storite, ko želite sorodni duši sporočiti, da jo ljubite? Uporabite besede, prinesete rože, podarite kompliment? Tu je nekaj idej, kako lahko vsak dan izkažete ljubezen.

To so odločitve, za katere se nikdar ne opravičujte

Včasih se čutimo dolžni pojasnjevati svoja dejanja tudi tistim, ki s tem nimajo opraviti nič in so zgolj opazovalci. Mnenja bližnjih oseb štejejo in jih včasih potrebujemo, v...

15 načinov, kako partnerju pokazati, da ga ljubite

Tudi če niste oseba, ki vsak dan partnerju na uho zašepeta magične besede ljubim te, imate na voljo veliko drugih načinov, da mu to vseeno pokažete. Iskrena ljubezen ne temelji...
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Vadba za celo telo: Kombinacija počepa in planka

Naj bo tokratni trening drugačen - izvajajte le dve vaji in z njima razgibajte celo telo. Menite, da je izziv prelahek?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri