par

Ko razmerje iz romance preide v trdno zvezo in sta pripravljena na nove korake, ne počnita stvari, ki spodkopavajo vajino zaupanje. Teh nasvetov se nikar ne držita.

Ker imata s partnerjem različne potrebe in želje, morata na začetku razmerja postaviti določene meje, da se bosta v odnosu oba počutila dobro. Vendar naj to ne postane dolg spisek pravil, ki jih morata upoštevati, če ne želita tvegati spora. Nikakor pa ne upoštevajta takšnih ljubezenskih nasvetov.

On bi moral vedno poklicati prvi

V razmerju morata biti enakovredna, zato ne bi bilo pravično, da bi nanj prelagali odgovornost, da včeraj ni prvi poslal sporočila za dobro jutro ali da vas ni poklical takoj, ko je prihitel domov. To je vaš partner, zato ne čakajte na klic in sporočilo, ampak mu namenite lepe besede, kadarkoli ga pogrešate. S tem boste spodbudili komunikacijo, ki je ključna za odnos.

Moram ga pustiti v negotovosti

Ignoriranje klicev ali sporočil je pogost nasvet, ki ga dobimo na začetku razmerja, da bi ohranili partnerjevo pozornost. Vendar lahko naredi veliko škode in kaže na vašo nesigurnost. Z neodzivnostjo sporočate negativne stvari, kot na primer, da ste morda jezni na partnerja, čeprav ni naredil nič narobe ali da boste končali razmerje. Ne pustite, da se partner utaplja v mračnih mislih.

Zasmehujete ga pred svojo družino

Z družino delimo večino svojih težav in srečnih trenutkov, vendar premislite, kako boste govorili o svojem partnerju. Če ne želite, da bi se pred vašimi starši, brati in sestrami počutil neprijetno, ne izdajte vseh sramotnih zgodbic iz otroštva in zdravstvenih težav, ki jih ni pripravljen deliti z vsemi. Tudi vi se ne bi počutili dobro, če bi njegovi starši poznali vaše temne skrivnosti, kajne?

Prijaznost izkoristite proti njemu

Kadar se prepirata, mu pod nos pomolite vsako dobro dejanje, ki ste ga storili zanj. Opomnite ga, kako ste odstopili svoj avto, ko se je njegov pokvaril. Ali kako ste morali zgodaj vstati, da ste pripravili romantičen zajtrk. To so dejanja, ki bi jih morali delati iz ljubezni do partnerja in ne zato, da boste dosegli svoje v sporu.

Postavite uro prihoda domov

Ker se vam ne zdi spoštljivo, da bi partner domov prihajal proti jutru in se udeleževal norih zabav s prijatelji, postavite uro, ki se je morata oba držati. S tem ne boste dosegli nič dobrega, saj se bo partner počutil kot otrok. Namesto tega raje povejte, kaj vas zares muči in na prijazen način izrazite željo, da bi se domov vračal prej. Pogovor bo zalegel bolj kot omejevanje in postavljanje nesmiselnih pravil.

Preverite tudi: Te 3 stvari morate razčistiti s seboj, ko končate razmerje 

Sorodni članki

5 čustvenih potreb, ki morajo biti uslišane v vsakem partnerskem odnosu

Vsako razmerje je edinstveno, pa vendar imamo vsa človeška bitja fundamentalne potrebe, ki morajo biti uslišane, da lahko ljubezenski odnos dobro…

Znanost pravi, da je uspešno razmerje odvisno zgolj od dveh stvari

V čem je skrivnost zvez, ki kar trajajo in trajajo? Raziskave kažejo, da se partnerja v takšnih zvezah držita dveh preprostih stvari. 

Nasveti o razmerju, ki se jih nikoli ne splača upoštevati

Ameriška pisateljica Erica Jong, ki je v zgodnjih sedemdesetih dražila takrat še precej patriarhalno družbo s svojim slovitim romanom Strah pred letenjem, je nekoč zapisala, da…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri