par-3

Kaj počnejo pari, ki zvezo vzdržujejo že vrsto let? Imajo nekaj svojih skrivnosti …

Par, ki ima cvetoče dolgotrajno razmerje …
  • Razume, da vsak potrebuje čas zase. Ko sta zaljubljena, si želita čim več časa preživeti drug z drugim, kar je povsem razumljivo. Vendar ne pozabita, da sta še vedno dva posameznika s svojimi potrebami in včasih potrebujeta nekaj časa zase. Partnerja v dolgotrajnem razmerju si omislita aktivnosti, ki jih izvajata sama in to povsem razumeta, saj je to eden od razlogov, da tako dobro delujeta skupaj.

  • Spoštuje razlike. Pravijo, da se nasprotja privlačijo, kar je delno resnično. Nikoli ne boste našli nekoga, ki vam je popolnoma podoben. Vedno bodo tu manjše ali večje razlike, ki jih morata spoštovati in sprejeti. Pomembno je, da sta skladna pri večjih odločitvah in stojita za podobnimi vrednotami, ostale razlike pa bosta znala sprejeti.

  • Deli svoja čustva. Na začetku razmerja je pogovarjanje o čustvih lahko strašljivo, saj se še ne poznata dovolj dobro, da bi lahko bila čisto sproščena drug ob drugem. Ko začneta graditi razmerje, pa mora to postati navada. Ko si povesta, kaj čutita v določenih situacijah, bolje razumeta drug drugega in se povežeta. Preprečita, da bi se negativna čustva pričela nabirati v vaju in kasneje povzročila večjo škodo razmerju.

  • Počne zabavne stvari skupaj. Čeprav sta v zvezi že dolgo, si še vedno vzameta čas za zmenek in se uredita drug za drugega. V tem je skrivnost: čas, ki ga preživita skupaj, naredita zabaven in poseben. Razmerje ne temelji na skupnem gledanju televizije in naročanju večerje domov. Prav tako si vzameta čas za izlete in ostalo kar ju veseli.

  • Se odprto pogovarja o denarju. Ko uvodni zmenki prerastejo v razmerje, se morata prej ko slej pogovoriti o denarju. Po vsej verjetnosti ne zaslužita enako, torej si vsega ne moreta deliti na polovico, saj enemu od vaju ne bo ostalo dovolj. Tu se običajno ustavi, saj partnerja ne vesta, kako razdeliti denar, da bo za oba pravično. Če želita skupaj ustvariti prihodnost, bosta morala ugotoviti, kaj vama najbolj ustreza. Morda skupen račun ali deljenje nakupov in položnic po vajinih zmožnostih?

  • Pravično razdeli gospodinjska opravila. Na začetku morda ni težko pomiti posode, čeprav je na vrsti partner, kasneje pa vas bo začelo živcirati, da morate nekaj stalno opravljati namesto njega ali da so opravila neenakomerno razdeljena. Pari v dolgoletni zvezi kmalu razjasnijo, kaj bo kdo počel in razdelijo zadolžitve, da se izognejo tem manjšim sporom, ki lahko prerastejo v velike.

Preverite tudi:

Sorodni članki

5 stvari, ki jih zaljubljenci počnejo vsak dan

Nekateri pari imajo poseben sijaj, ob katerim si zastavimo vprašanje, kaj počnejo drugače? Lahko je reči, da se popolnoma dopolnjujeta, v resnici pa je za dobro zvezo potrebnega veliko…

O tem se morata pogovoriti, preden se poročita ali preselita skupaj

Pred začetkom skupnega življenja nujno razjasnita nekaj vprašanj, ki bi kasneje lahko povzročila veliko škodo, če jih ne bosta dorekla že prej.

35 skrivnosti srečnih parov, kako okrepiti zvezo

Odnos ne more biti samoumeven. Če ga začnemo jemati kot takega, se začnejo dogajati negativne stvari.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri