To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Spomini - poskrbijo za dobro voljo in pričarajo nasmeh na obrazu

Spomini - poskrbijo za dobro voljo in pričarajo nasmeh na obrazu (foto: shutterstock) shutterstock
21. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Moje življenje je zabavno, čudovita sem in počutim se močno, vse mi teče kot po maslu ... Vse čestitke, če lahko rečete nekaj takega! Če pa spadate med tiste, ki od časa do časa nekoliko dvomijo, imamo za vas dobro novico: sploh ni tako težko stopiti iz slabega kolesja. Kaj potrebujete? Svoje spomine!

Za nasmeh poskrbijo: babičin jabolčni zavitek, prvi poljub, prvi avto. Pa sanjske počitnice. Ljudje, poznanstva, čustva. Vsi imamo neizmerno zalogo spominov. Ti nam pomagajo, da lažje prebrodimo težke položaje.

Moj dragi dnevnik ...

Težko je sicer verjeti, toda študije so prinesle otipljive dokaze: kdor redno piše dnevnik, je pogosto srečnejši in bolj zadovoljen z življenjem kot drugi – in sicer tudi takrat, ko mu ne gre najbolje. Dnevnik nam namreč pomaga pri urejanju misli, z njegovo pomočjo pa hitreje in boljše predelamo doživeto. Ob branju zapisanega se spomnimo, kaj vse smo že doživeli – in preživeli! In zato znamo bolj optimistično pogledati v prihodnost.

Krila za dušo

Eno drži kot pribito: ni je čez prvo ljubezen! Zavzema posebno mesto – pa naj bo čudovita ali pa nesrečna. Zakaj? Ker tovrstne občutke doživljamo prvič in nas tako močneje zaznamujejo. To vznemirljivo fazo naši možgani tudi povežejo s časom, ko smo bili mladi in se nam je zdelo, da nam svet ponuja nešteto možnosti. Kdor pomisli na tisti čas, poskrbi, da njegova duša kar poleti od sreče.

Majhni pobegi iz vsakdana

Dolgočasje lahko hromi. V vrsti v trgovini, na nekem predavanju ali pa v prometni gneči ... Takrat seveda ne morete brati, lahko pa malce odplavate z mislimi. 'Cilj potovanja' je lahko vse, kar je prijetno: zadnje počitnice, plaža, polna školjk, jezero, ob katerem ste preživljali počitnice kot otrok ...

Pomislite na Piko Nogavičko!

Pika je bila junakinja našega otroštva. Uspelo ji je skoraj vse – v nasprotnem primeru pa je bila prepričana, da ji bo naslednjič uspelo! Psihologi svetujejo, da se pogosteje spomnite nanjo. Kdor se namreč zaveda, da po dežju vedno posije tudi sonce, razvije močan 'duševni imunski sistem'. In to vas ščiti pred tem, da bi dvomili, da boste zmogli rešiti težave.

Glasba tvojega življenja

gramofon

Včasih je dovolj že nekaj prvih tonov določene pesmi in pred očmi se nam že prikažejo slike in čustva, ki jih povezujemo z njo. Povsem avtomatično, če to želimo ali ne. Če z določeno pesmijo povezujete posebno srečen trenutek svojega življenja, si ga boste lahko tudi vedno znova priklicali. Toda previdno: če boste to počeli prepogosto, se bo učinek izgubil!

"Ja, zmorem!"

Če želimo nekaj doseči in premagati težave, moramo verjeti, da nam bo res uspelo. Za krepitev takega prepričanja se je dobro spomniti položajev v preteklosti, iz katerih nam je uspelo izvleči najboljše ali pa premagati določeno težavo. Tako boste tudi izgubili strah pred novimi izzivi.

Značke: nasmeh spomini

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri