10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Telesna govorica ljubezni: Kako se spogledujejo ženske in kako moški

Telesna govorica ljubezni: Kako se spogledujejo ženske in kako moški (foto: Shutterstock) Shutterstock
15. 3. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Pomlad je že krepko v zraku. Narava se prebuja, zdi pa se, da se prebujamo tudi ljudje.

Na ulicah prevladujejo barve, odložili smo težke zimske plašče, kape in šale in odkrili obraze. In se spomnili, da je pomlad tudi čas ljubezni, neizogiben del slednjega pa je - spogledovanje.

Nežen dotik ušesnih mečic, prekrižane noge... Včasih se naše telo spogleduje, še preden se tega sploh zavedamo. Nezavedna gesta lahko med dvema namreč pomeni veliko več kot slutimo. Ženske med spogledovanjem ne iščemo velike pustolovščine, temveč veliko bolj pravega partnerja, s katerim bi si lahko ustvarile družino. To se kaže tudi v govorici našega telesa: smo bolj zadržane in bolj pasivne kot moški.

Kljub vsemu pa počnemo marsikaj, da nas izbrani moški opazi. In sicer povsem instinktivno.

Zadnjico ven!

Malce upognjen križ in ven potisnjena zadnjica: tako nezavedno vzbujamo pozornost nasprotnega spola. Vedno deluje, kajti ta del telesa se zdi moškim tako zapeljiv!

Miganje z boki

Nezavedno spogledovanje se začne že s hojo: ženske migamo zgolj z boki, zgornji del telesa pa ostane miren. Tako moškemu pustimo dovolj prostora – in mu nagonsko dopustimo zaščitniško vlogo. In to ga neizmerno privlači.

Zadnjica

Ženske se rade pritožujemo nad lastno zadnjico. Češ da je predebela. Moški to vidijo povsem drugače: zanje je zadnjica čista seksualna značilnost. Če bi mu bile rade všeč, se postavite v pravo pozo ...

Senzibilen položaj

Kadar se ženske počutijo varne in dobro, nagnejo dlan navzven – in tako izpostavijo občutljivo notranjo stran z žilami.

Zapestje

Z dlanjo, obrnjeno navzven, tako da kažemo žile na zapestju, dajemo moškemu vedeti, da potrebujemo zaščito – in veliko zaupanja! Če se nezavedno dotikamo ušesnih mečic, kažemo, da si želimo, da bi se nas moški tam tudi dotaknil.

Ustnice

Nežen ugriz v ustnice ne poskrbi zgolj za pomiritev v stresnih situacijah. Nezavedno moškemu tako tudi pokažemo, da si ga 'vroče' želimo. In to seveda moškemu ne ostane skrito.

Drža med sedenjem

Ženske med sedenjem nezavedno prekrižamo noge – in s tem dosežemo dva cilja. V tem položaju smo videti vitkejše, poudarimo pa tudi koleno. Ta moške spominja na ženske prsi – in v njegovi glavi se že začne vrteti film. Če sedemo še malce bolj vstran, ga bomo popolnoma obnorele.

Stransko je seksi

Prekrižamo noge in se nezavedno nagnemo lahno vstran. Rezultat: ena plat zadnjice zdrsne naprej in je še bolj poudarjena – resnično 'dražeč' položaj.

Proporcije

Ja, res. Že njegove mere so lahko povod za spogledovanje. 94 odstotkom vseh žensk se zdi namreč zelo atraktivno, če ima moški široka ramena in ozke boke (oblika črke V). Njegovo članstvo v fitnes klubu nima vedno opraviti zgolj z željo po športu ..

Moški so lovci

To jim je do danes ostalo v krvi od njihovih prednikov. Vendar pa se dajo v lovu za partnerico hitro zamotiti. Ko zagledajo drugo 'luštno' stvarco, se njihova pozornost že usmeri drugam. Ni časa za dolgo, indirektno in zapleteno govorico telesa.

Njihova govorica telesa je zato bistveno bolj direktna in aktivnejša kot pri ženskah. Večino njihovih signalov ženske razumemo šele takrat, ko poznamo ozadje.

Palec gor!

Že v starem Rimu je dvignjen palec predstavljal potenco. Zato moški še danes z njim dajejo posebne signale.

Nihajoč zgornji del telesa

Moški boki med hojo ostanejo dokaj nepremični. Zgornji del telesa je nagnjen naprej. To se sicer ne zdi ravno privlačno ženskam, drugim moškim pa s svojo hojo daje vedeti, naj se mu odstranijo s poti.

Stoječi položaj

Moški vedno stojijo z razširjenimi nogami, ker želijo poudariti svoje 'ozemlje' in kje je srednji del njihovega telesa. S tem instinktivno kažejo, kje je njihov revir.

Mišičnjak

Obsežnejše je gibanje zgornjega dela telesa levo in desno, toliko močnejši in bolj mišičast deluje moški – vsaj na druge moške!

Palci

Dvignjen palec je najbolj priljubljen znak moških za izražanje strinjanja. Tako imenovani prst potence simbolizira moč in samozavest. Palec kažejo tudi takrat, ko potisnejo dlani v žep ali pa prekrižajo roke na prsih.

V obliki črke V

Široka ramena, močne mišice na rokah in prsih in še nekoliko ožja zadnjica: ti znaki pokažejo, da zna moški poskrbeti za varnost.

Čustva

V nasprotju z ženskami moramo biti pri moških zelo pozorni, da razberemo določena čustva. To pa je številnim ženskam tudi všeč: manj izrazita čustva izžarevajo varnost in mir. In to moški nezavedno tudi vedo – in se delajo hladnokrvne.

Razprte noge

Moški stojijo v obliki črke A predvsem na 'tujem ozemlju' ali pa kadar želijo pustiti vtis. Tipično, nezavedno izražanje dominance.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri