10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Adrenalinski parki po Sloveniji

3. 6. 2013

Adrenalinski parki so zadnja leta postali pravi hit med tistimi, ki radi aktivno preživljajo svoj prosti čas. Guganje na orjaških gugalnicah, plezanje po drevesih, spuščanje oziroma že kar adrenalinsko letenje po jeklenih žicah, veliki trampolini ... Pri vseh teh stvareh uživajo tako otroci kot odrasli.

Izlet na Krvavec in obisk Poletnega parka

Krvavec je tudi poleti ena od bolj priljubljenih izletniških točk Ljubljane, Kranja in okolice. Sploh kolesarji ga imajo radi, saj ponuja veliko vzponov, spustov in popolno uživanje v naravi. Priljubljeno smučarsko središče je poleti odlična točka tudi za družine, saj je prepleteno s položnimi stezicami, po bregu je kup rož, po širokih planjavah pa se pasejo krave in ovce.

Poletni park Krvavec je park aktivnih zabavnih doživetij in je namenjen družinam z otroki, mladim in individualnim rekreativcem. Pester nabor aktivnosti obsega plezalni pustolovski park, kolesarski park, gorske karte in skiroje, plezalni stolp, salto trampolin, poligon za lokostrelstvo, gibalno spretnostni poligon, frizbi, golf in spust s tubo.

http://www.rtc-krvavec.si

Adrenalinski park Zip-Line v Bovcu

Zip-line park nad Bovcem vam omogoča približno 2,4 kilometra dolgo adrenalinsko letenje na 200 metrih višine. Vseskozi se vam odpirajo čudoviti razgledi na dolino zgornjega Posočja. Med letenjem boste dosegli hitrost tudi do 60 kilometrov na uro.

Izkušnja je nepopisna, pravijo, da je ne smete zamuditi! Za spust ne potrebujete nikakršnih posebnih spretnosti ali opreme, le športno oblačilo in obutev ter željo po dogodivščini. Starostna omejitev je deset let.

http://www.ziplineslovenia.si

Bovec Zipline – Kanjon Učja

Največji Zipline park v Evropi se ponaša z osmimi jeklenicami, ki so napeljane čez kanjon reke Učje. Edinstveni spusti po teh jeklenicah vas bodo navdušili in napolnili z adrenalinom in pozitivno energijo. S hitrostjo tudi do 60km/h boste premagovali jeklenico za jeklenico skupaj kar 4 km dolgega zipline parka z višinsko razliko 250m. Izlet pa vam poleg adrenalina nudi tudi neverjetne poglede na neokrnjeno naravo. Z viseče brvi boste namreč imeli možnost edinstvenega pogleda na reko Učjo, s sprehodom od jeklenice do jeklenice pa boste garantirano uživali v dih jemajočih razgledih, ki nam jih nudi dolina reke Učje. To je definitivno izkušnja, katere ne smete zamuditi.

www.zipline.si

Adrenalinski park Storž, Rantovše pri Škofji Loki (30 km)

Najvišji adrenalinski park v Slovenji (do 24 m) z najvišjo orjaško gugalnico v Sloveniji (21 m) je primeren za vse generacije. Ima bogato dodatno ponudbo: paintball, igrišče za odbojko in nogomet, kolesarjenje, pohodništvo, smučišče Stari vrh, jahanje, skok s padalom (3 km) ... pri njih imate lahko tudi piknik.

http://storz.si/

Adrenalinski park Bohinj, pri Hostlu Pod Voglom

Adrenalinski park v Bohinju ima poligon na višini od 8 do 14 metrov, sestavljen je iz različnih nalog, ki jih je možno premagovati individualno ali skupinsko. Namenjen je odraslim, otroci naj bi se vadbe v adrenalinskem parku udeležili po 11. letu, visoki pa naj bi bili vsaj 1,5 metra. V sklop parka spada tudi Orjaška gugalnica.

www.pac-sports.com

Adrenalinski park Ljubelj

Adrenalinski park na Ljubelju je poligon na višini od 8 do 14 metrov, ki je sestavljen iz različnih nalog, ki jih je možno premagovati individualno ali skupinsko. Je prvi adrenalinski park v Sloveniji (že od leta 2001), vodijo pa ga vrhunsko usposobljeni inštruktorji.

Park pa je najbolj privlačen zaradi čudovite okolice. Programa se lahko udeležijo le osebe, ki so visoke vsaj 1,5 metra. Če so otroci mlajši od 12 let, jih morajo pri programu ves čas spremljati starši.

www.koren-sports.si

Adrenalinski park Tolmin

Adrenalinski park Maya je postavljen v naravnem okolju – na drevesih. Stoji blizu sotočja Soče in Tolminke in ima devet različnih preprek. Imajo jungle bridge, steber poguma, Jakobovo lestev, adrenalinsko žičnico, zdaj ali nikoli (most iz vrvi), gugalnico, gume, hojo po jekleni vrvi ... Lahko so kombinirane z vodnimi športi (rafting, kajak, mini rafting), lahko pa se tudi kopate.

www.maya.si

Adrenalinski park Peter Klepec, Sela pri Osilnici

Park sestavljajo stolp, na katerega se povzpnete po posebnih jeklenih stopnicah, hexagon, sestavljen iz visoko stoječih elementov (high ropes course), plezalna stena (climbing wall), stena za spuščanje (absailing wall), spust po jeklenih vrveh (leteči peter-zip wire), skok v prazno (all abord platforma), orjaška gugalnica, poligon za različne team buildinge in zabavne programe. Vstop v adrenalinski park je dovoljen vsakemu, ki v višino meri vsaj 1,5 metra in je psihofizično zdrav.

www.kovac-kolpa.com

Pustolovski park Bled in Pustolovski park Postojna

Parka sta še prav posebej namenjena družinskim obiskom, ker ponujata zabavo vsej družini in sta primerna za otroke od četrtega leta dalje. Pustolovska parka omogočata gibalne aktivnosti v naravi, tako v vertikalni (plezanje, spuščanje, drsenje ...) kot tudi horizontalni (hoja, skoki ...) smeri, skratka predstavljata prostor oziroma igrišče, ki je namenjen igri, gibanju in doživetjem v naravi.

www.pustolovski-park-bled.si, www.pustolovski-park-postojna.si

Adrenalinski park Pohorje, Maribor

Adrenalinski park Pohorje ponuja zabavo in doživetje za adrenalinske frike in tiste, ki bi poskusili prvič. Za mlade, za otroke in za 'navadne' odrasle. Za skupine in tiste, ki greste najraje sami. Je tudi odlično okolje za preizkus timskega dela in/ali tekmovalnosti – adrenalinsko poletno sankališče, minijet, višinski poligon, bike park, paintball poligon ... Za vsakogar se nekaj najde.

www.pohorje.org

Pustolovski park Betnava, Hoče pri Mariboru

Pustolovski park Betnava ponuja najboljši način, kako odvrniti otroke in ostale od zaslonov, stolov in drugih načinov nezdravega preživljanja prostega časa. Z različnimi elementi oziroma igrali mladi in manj mladi po srcu razvijajo gibljivost, se gibajo, živijo bolj zdravo in čutijo naravo, ki ji zaradi Betnavskega gozda, kjer se vse skupaj dogaja, še bolj privlačna.

www.pustolovski-park.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri