To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Aktivni vikend

1. 6. 2007

V ponedeljek morajo biti akumulatorji polni – nazaj se morate ozreti brez slabe vesti!

PETEK

Začetek športnega vikenda se začne takoj po koncu delavnika. Uvod vanj naj bo sproščujoča prha in razvajanje s kremo za telo, masko za obraz in obkladkom za oči. Nato pa si pripravite plesni večer.

Hrana: ker predvidevamo, da iz službe pridete pozno popoldne, si privoščite lahek obrok. Pripravite si ga sami, lahko pa se odpravite tudi na večerjo s prijateljicami, pa naj bo to uvod v aktiven večer. Predlog večernega obroka: na žaru pečena tunina s paradižnikovo salso.

Akcija: po paradižnikovi nadaljujte s plesno salso. Zakaj? Ker je to zdaj moderno in ker je tovrstnih dogodkov zadnje čase na pretek. Pa še nekaj je zelo pomembno, s salso boste v eni uri porabile več kot 300 kalorij.

Se vam ne ljubi od doma? Potem začnite s pospravljanjem – naj ‘pade’ vsaj kopalnica. Plošček z latino ritmi, glasnost do skrajne meje sosedove potrpežljivosti in akcija naj se začne. Ura aktivnega pospravljanja bo ‘pospravila’ tudi 240 kalorij.

Varnostni ukrep: če boste v zaprtem in zakajenem prostoru, ne pozabite na pijačo. Naredite nekaj dobrega za telo in pijte vodo, če pa vas že mikajo pisani koktejli, naj bodo iz naravnih sokov in brez dodanega alkohola.

SOBOTA

Hrana: jejte petkrat na dan. Med vikendom je eas, da vzpostavite zdrav ritem prehranjevanja. Za zajtrkžitarice s posnetim jogurtom. Dopoldanska malica naj bo jogurt. Za kosilo si pripravite ali naroeite peeene puranje prsi na posteljici iz rukole in obilno sezonsko solato.

Popoldanska malica naj bo sendvič s polnozrnatim kruhom in lahkim sirom, kumarico ali olivo. Za večerjo pa si napolnite želodec s polnjenimi bučkami s paradižnikom. Držite se modrosti: zajtrkuj kot kdaj, kosilo si deli s prijateljem, večerjo pa s sovražnikom. In ne pozabite na tekočino.

Akcija: nikar se ne zaprite v stanovanje. Čas je, da planete na plano in nadoknadite vse tisto, kar ste zamudili med tednom. Odpravite se na bližnjo (ali bolj oddaljeno) vzpetino – peš ali s kolesom. Peš boste v uri hoje navkreber porabili 500 kalorij, na kolesu pa celo 800, če bo podvig res zahteven.

Varnostni ukrep: športne poškodbe so posledica nepremišljenega ravnanja. Izberite pravo opremo, pred vsako aktivnostjo se najprej ogrejte, ustavite se, če začutite bolečino, in na koncu ne pozabite na vaje za raztezanje.

NEDELJA

Hrana: držite se sobotnih napotkov, le da imejte tokrat v mislih še to, kako boste ta ritem lahko vzdržali tudi med tednom. Naredite si načrt, posledica skrbnega planiranja bi morali biti že v nedeljo zvečer pri­pravljena malica za ponedeljek in odločitev, kaj boste v ponedeljek jedli za kosilo.

V stiski s časom vam med tednom gotovo ne bo uspelo izbrati pravega obroka, zadovoljili se boste s približkom in vse, kar ste naredili med vikendom, se bo sesulo v prah.

Akcija: posvetite se svojemu partnerju, otrokom ali prijateljem. Tudi počitek je namreč del aktivnegaživljenja. Zato si privoščite lažji sprehod, mogoče rolanje po okolici. Nič napornega. Večer pa naj bo sploh namenjen sproščanju: masirajte ali pa se pustite zmasirati. Če boste uro masirali, boste porabili več kot 200 kalorij. Če pa boste vi ’žrtev’ masiranja . . ah, koga potem zanimajo kalorije!

Varnostni ukrep: pred vami je naporen teden, ko vam bo gotovo zmanjkalo časa za načrtovanje vadbe. Velika večina ljudi namreč opusti aktivnosti ravno zato, ker nima točnega urnika. Pripravite si torej urnik in se ga držite.

NE POZABITE: Koliko kalorij v eni uri porabi ženska, težka 65 kilogramov?

Na golfu 270 kcal; na rolanju 600 kcal; pri košnji s kosilnico 370 kcal; na pilatesu 370 kcal; pri tekanju z otroki ali za njimi 370 kcal; na plavanju 380 kcal; pri pranju avta 200 kcal. Torej, kaj od naštetega boste izbrali?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri