10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Aktivno v jesen: Ljubljanski nočni tek

31. 8. 2012

V teh dneh se začenja vroča jesen. Seveda rekreativna, saj veljata pred­vsem september in oktober za najbolj gibalno aktivna meseca. Novo vadbeno leto bo predstavilo nove in stare vadbene programe, nove urnike in nove zgodbe udeležencev, mi bomo svoje priložnosti iskali za lastno boljše počutje in ravnotežje s številkami na tehtnici.

V naslednjih dveh mesecih se bo zvrstilo tudi skoraj tisoč dvesto prireditev, konec oktobra pa nas čaka najbolj množična – nekoliko osvežen Ljubljanski maraton.

Časa za prijavo zanj je sicer še nekaj, a vendarle se cenejši rok izteče konec avgusta. Ne zamudite ga in se prijavite prek spleta ljubljanskimaraton.si.

Do tedaj pa se, po potrebi in željah, pridružite kateri izmed pripravljalnih skupin, ki bodo vmes postregle tudi s kakšnim začetniškim tečajem in Cooperjevim preizkusom.

Ljubljanski nočni tek

Med bližnjimi pa bosta morda najbolj zanimiva Ljubljanski nočni tek na pet in deset kilometrov, ki bo prihodnjo soboto potekal po mestnem središču, in Nedeljski kolesarski maraton na 32 oziroma 74 kilometrov po okolici glavnega mesta.

Informacije: ljubljanica.net.

Tek v petkah

Ljubiteljice visokih petk pa se ne pozabite prijaviti na Tek v petkah, ki bo 15. septembra

Informacije: cosmopolitan.si.

Maraton Zelene doline

Prihodnjo soboto ste vabljeni na kolesarsko preverjanje poleti pridobljene kondicije. Maraton Zelene doline se bo začel v Arji vasi, cilj pa bo v Logarski dolini, v eni najlepših evropskih alpskih ledeniških dolin. Dolžini bosta družinskih 30 in prijateljskih 70 kilometro.

Informacije: zelenedoline.si.

Zlatorogova transverzala ponosa

Največja izbira čaka ljubitelje pohodništva.

Že ta konec tedna se na primer lahko odpravite na zaključni pohod Zlatorogove transverzale ponosa, ki bo na Šmohorju nad Laškim, 8. septembra pa ne zgrešite Alpininega uro in pol dolgega nezahtevnega dopoldanskega pohoda po smučarsko, z zvezdami smučarskega teka in biatlona po Rogli, kjer bodo z vami hodili Petra Majdič, Teja Gregorin, Andreja Mali, Klemen Bauer in Jakov Fak. Začetek bo pri piceriji Planja na Rogli

Informacije: alpina.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri