10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

BOFF prihaja ponovno v Bovec!

BOFF prihaja ponovno v Bovec! (foto: Arhiv www.boff.si) Arhiv www.boff.si
17. 12. 2014

Letos se bomo v Bovcu ob dobrih filmih s tematiko športov v naravi in narave same družili od sobote 27. do ponedeljka 29. decembra. Osmi Bovec Outdoor Film Festival (BOFF) v treh večerih prinaša 28 filmov. Od tod in tam, daljše in krajše, s hribov in iz morja. Z veliko akcije in/ali z močnim sporočilom. Žepnih ali skoraj holivudskih produkcij.

Več o filmih na BOFF filmi 2014.

Poleg osemindvajsetih odličnih filmov pa vas bo v Bovcu pričakala vrsta spremljevalnih dogodkov.

Otvoritveni dogodek v soboto 27. ob 17. uri bo zopet otvoritev fotografske razstave v Stergulčevi hiši, tokrat avtorja Aleša Fona. Fotograf iz Šempetra pri Gorici, tudi izkušen kajakaš, se največ posveča fotografiranju obsoške krajine. Razstavi je nadel ime 'Noč ima svojo moč'.

Predavanja:
  • V soboto 28. ob 17. uri bo Tomaž Praunseis, rolkar in filmski ustvarjalec ter tudi član letošnje festivalske žirije, spregovoril o dobrodelnem projektu Skejtaj s srcem.
  • Ob 18. uri bo sledilo predavanje Jureta Batagelja, ki ureja spletno stran, posvečeno njegovemu stricu Slavku Svetičiču - Slavcu. Prihodnje leto bo minilo dvajset let, kar se Slavc ni vrnil z Gašerbruma IV.
  • V ponedeljek 29. pa bo ob 21. uri tržiški plezalec Klemen Premrl predaval o najtežjih kombiniranih lednih plezalskih smereh.

Vsa predavanja bodo v veliki dvorani, kjer bodo tudi projekcije filmov.

Natančen spored najdete na povezavi BOFF spored 2014.

Tradicionalno festival spremlja tudi knjižni sejem, pretežno s knjigami z gorniško tematiko. Sodelujejo založbe Didakta, Planinska založba PZS in Sidarta. Sejem bo odprt vsak dan med 17. in 22. uro.

Večerni spored na dvorišču Stergulčeve hiše je glasbeni: v soboto kanalsko-tolminska naveza Nino in Dante, v ponedeljek pa čezevropski ulični glasbenik, kitarist Neoromantix.

Več: www.boff.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri