To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ideje za izlet: 5 odličnih jesenskih destinacij

Ideje za izlet: 5 odličnih jesenskih destinacij (foto: Erik Smrekar) Erik Smrekar
23. 10. 2018

Kam se podati na lahkotne in čudovite jesenske izlete v naravo? 

1. SLAP PERIČNIK

Slap Peričnik je s svojimi 52 metri eden izmed najvišjih slovenskih slapov. Od Koče pri Peričniku, kjer parkirate, se vzpnete do spodnjega slapa v 10 minutah. Ogledate si ga lahko iz vseh zornih kotov, tudi po stezi za njim. Redki so slapovih, pod katerimi se lahko tako sprehodimo! Več o slapu Peričnik in dolini Vrata preberite tukaj. 

2. VRŠIČ

Vršič (1611 m) je najvišji slovenski cestni prelaz (tudi najvišji v Vzhodnih Julijskih Alpah), ki povezuje Gorenjsko s Trento. Z Vršiča se lahko podate na Slemenovo špico in občudujete zlate macesne. 

3. RABELJSKO JEZERO

Rabeljsko jezero (oz. Lago del Predil) je jezero v italijanski občini Trbiž v Julijskih Alpah, v neposredni bližini prelaza Predel, ki predstavlja državni mejni prehod med Italijo in Slovenijo. Od mejnega prehoda Rateče do Rabeljeska jezera vas loči 20 kilometrov in slabih 25 minut vožnje. Več o Rabeljskem jezeru najdete tukaj. 

4. SLAP KOZJAK

Najbolj magičen slovenski slap je zagotovo slap Kozjak pri Kobaridu. Do njega nas nad strugo smaragdne Soče popelje nezahtevna sprehajalna pot. Več informaciji, kako do slapa Kozjak najdete tukaj. 

5. MANGARTSKO SEDLO

Mangarsko sedlo je s svojimi 2055 m nadmorske višine najvišja gorska cesta v Sloveniji. Na poti proti sedlu najdete čudovite zlatorumene macesne. Več o Mangrtskem sedlu si poglejte tukaj. 

Foto: Erik Smrekar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri