adventure-1868255_1920

Si želite ven, pa ne najdete družbe? Nič hudega oziroma toliko bolje. Preverite, zakaj je včasih dobro, da se odpravite na pohod sami.

Pohajanje v družbi ima svoje prednosti in užitke, a včasih potrebujemo pot in razgled samo zase.

Kam jo mahniti, ko ste sami? Presodite svoje sposobnosti. To ne pomeni, da morate iti sami na Triglav, lahko se odpravite le na sprehod v bližnji gozd. Nekam, kjer je tišina, ni vrveža in hrupa. Za bolj zahtevne podvige je vsekakor bolje, da ste v družbi.

Na pohod v naravo sami s seboj. Zakaj?

1. Čas samo za vas

Imeli boste na voljo ves čas in prostor, da razmišljate le o sebi. Ne potrebujete se ukvarjati z mislimi drugih, to je čas za vas. Nastavite telefon na način letenja, morda vzemite s seboj blok ali najljubšo knjigo, če želite. Razmislite o svojem življenju, zakaj ste tukaj, zakaj ste hvaležni, kako ste se spremenili in kaj bi bilo dobro spremeniti. V dnevnem kaosu in hitenju nimamo časa slišati sebe in svojih želja, to je vaša priložnost, da se zopet povežete sami s sabo. Ste cel teden zadrževali jok? Privoščite se ga. Prav tako boste lažje sprejeli pomembne odločitve v življenju, če jih boste premislili v miru narave in sami s seboj.

2. Bodite pozorni in opazujte naravo

Ko ste sami, lahko zares pozorno opazujete svet okoli vas - občudujte cvetlice, drevesa, potok, ptice in nebo. Vdihnite zrak. Bodi veseli, da ste.

3. Premostitev strahov

Vam pohajanje v samoti predstavlja izziv in raje ne bi? Toliko bolje, razbite svoje meje! Najboljši občutek je, ko premagate strahove. Vaša osebna moč se bo okrepila in naučili se boste samozaupanja ter samostojnosti. Če ne zaupate sebi in se ne počutite dobro, ko ste sami s seboj, ne boste nikoli zares zaupali tudi drugim. Slednje vam bo izredno pomagalo tudi pri izzivih v vsakdanjem življenju.

4. Sami svoj gospodar

Si želite odmor? Ni problema. Si želite nazaj? Tudi prav. Si želite po drugi poti? V redu. Bi jedli? Prav. Ko ste sami s seboj, ne potrebujete sklepati kompromisov ali se prilagajati. Uživajte čisto po svoje.

5. Tišina je zlato

Vsak potrebuje svojo dozo tišine, tudi najbolj družabni ljudje. Samo bitje vašega srca, šelestenje listja in ptičje petje. Le v tišini in miru lahko slišite sebe.

Preberite še:

Sorodni članki

Bi si upali naslednje stvari preizkusiti sami?

Sprejmete izziv in se nekaterih stvari lotite sami? Brez prijateljev, partnerja ali koga drugega? Vredno je preizkusiti.

3 stvari, ki bi jih včasih morali početi sami

Veliko ljudi goji strah pred samoto. Včasih ne moremo mimo vprašanja, kaj si bodo mislili drugi in kako se bomo brez prijateljev ali partnerja dolgočasili. Zakaj bi torej sami...

Kaj se zgodi, če niste dovolj v miru in tišini?

Tišina in mira sta nujno potrebna pri vsakem posamezniku, da lahko vzpostavi odnos sam s seboj.
Najbolj brane vsebine

Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

Morda ne občutite tiste opoldanske zaspanosti in pomanjkanja energije na sploh, a tu je nekaj manj očitnih znakov, s katerimi vam telo sporoča, da je v resnici že precej izčrpano.
Več...

13 korakov, kako spet začeti verjeti vase

Vsi se kdaj zataknemo v nekaj, kar nas ovira, včasih pa sploh ne najdemo prave motivacije, da bi začeli delati na spremembi, ki jo nujno potrebujemo. kako se zares vzljubiti in privabiti v življenje same dobre stvari? Postavite sebe na prvo mesto že danes!
Več...

3 nepričakovani znaki, ki kažejo na depresijo

Depresija se kaže na različne načine, nikoli ne vpliva le na razpoloženje. Pogosto spregledani znaki so naslednji …
Več...

Ne boste verjeli, kakšne POSLEDICE na telesu pušča vadba z utežmi (za zdravje gre!)

Če ste do sedaj vadbo z utežmi radi preskočili, boste odslej verjetno ravnali drugače. Navdušimo vas s posledicami, ki jih ta lahko prinese.
Več...

Koliko škode naredi sladkor našemu telesu?

Preveč sladkorja lahko hitro poskrbi, da bomo spoznali grenko plat življenja.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri