10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Turracher Höhe: Pestra ponudba in zanesljiva snežna odeja

26. 1. 2016

Na meji med avstrijsko Koroško in Štajersko leži, na nadmorski višini 1.763m, vasica Turracher Höhe, ki je od Ljubljane oddaljena le dobri 2 uri vožnje z avtomobilom. Visoka lega in specifično podnebje sta ponavadi glavna vzroka, da se tukaj lahko smuča tudi, ko drugje ni snega oz. ko so drugje temperature za smučanje neugodne.

Kot smo od naših severnih sosedov že navajeni, je za gosta vedno dobro poskrbljeno in tudi razne kreativne inovacije za razvajanje gostov na smučišču niso izjema. Tokrat so kot novost na smučišču uvedli smučarskega butlerja, ki vam osebno do potankosti razkaže vse skrivnosti smučišča, vas pelje na okrepčilo po najboljših kočah ali pa vam z butlermobilom (motorne sani) pripelje na določeno lokacijo (vi ga počakate nekje na sončku na ležalniku, lokacij je dovolj) kozarec žlahtne penine.

Letos se bodo smučarji razveselili nove žičnice Schafalm, ki občutno razširi priljubljeno (predvsem med družinami) smučišče.

Turracher je znan tudi po pestri dodatni ponudbi od zanimivih pohodniških poti, sankanju na snegu ali po alpskem toboganu (Nocky Flitzer), obsežnih tekaških prog, največji čar kraju pa daje gorsko jezero, ki se razprostira med dvema smučarskima pobočima. Jezero je debelo zamrznjeno od decembra do marca, zato je odlična priložnost za različne aktivnosti na ledu. Naj omenimo, da vsak dan sčistijo drsališče (progo), zato je drsanje še poseben užitek.

http://www.turracherhoehe.com/en

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri