profimedia-0347318452

Se že obiskali reko Sočo v tem letu? Maj je odličen mesec, saj dolina Soče v tem mesecu povsem ozeleni ter je manj oblegana kot v poletnih mesecih. 

Posočje je prav poseben kotiček Slovenije, ki nudi ogromno možnosti za športe v naravi. Kristalno čista Soča je za mnoge najlepša evropska (ali celo svetovna) reka, v kraljestvo svo­jih zelenih brzic vedno znova privabi številne avanturiste z vsega sveta. V zadnjih letih so v Posočju nastale številne agencije, ki ponujajo adre­nalinske vodne športe. Te omogočajo doživetje raftinga na Soči, kanjoninga, hydrospeeda ali spuščanja s kajakom. Če niste pristaš vodih športov, pa lahko Sočo zgolj občudujete in se odločite za pohodništvo ali kolesarjenje ob njej ali pa se povzpnete na bližnje vrhove ter raziskujete okolico.

Bovec v mesecu maju, krožna pohodniška pot nad Bovcem. (foto: Ana Vehovar)

Če se odpravljate na izlet v dolino reke Soče v mesecu maju, pa si lahko ogledate (ali pa se pridružite) nočni kajakaši tekmi Soča river Knight 2018, na kateri bodo kajakaši divjali za naziv Soškega viteza. 

Soča River Knight 2018

Kdaj? 26. maj 2018

Kje? Kamp Koren, Kobarid

Več na Facebook dogodku tukaj in na spletni strani ingensproject.com

Poglejte si še: 12 dejstev o Soči, ki jih morda ne poznate in fotografije naše smaragdne lepotice Soče

Sorodni članki

12 dejstev o Soči, ki jih morda ne poznate

V poletnih dneh Slovenci radi obiščemo našo hladno smaragdno reko Sočo. Tokrat jo malo bolje spoznajmo in poglejmo nekaj dejstev, ki jih morda še ne poznamo.

Ideja za lahkoten izlet: Slap Kozjak in kopanje v Nadiži

Iščete ideje za lahkotne izlete v vročini, za družino ali dneve, ko niste pri volji za olimpijske podvige? Odpravite se v dolino Soče... 

Kampanja »Z vesli proti jezovom« na Soči in Morači

Balkan Rivers Tour 2 se kmalu seli na reko Sočo in Moračo v Črni gori - v želji, da zaščitimo dve smaragdni lepotici, ki ju ogroža gradnja jezov. Sicer pa, kaj pa je…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri