To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Borovničeva rulada

Borovničeva rulada (foto: revija lisa) revija lisa
12. 8. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Mandljev biskvit je podlaga te slastne borovničeve rulade, za katero potrebujete pol kilograma borovnic.

Borovničeva rulada

Za 10 kosov borovničeve rulade potrebujete:

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 125 g sladkorja
  • sok in naribano lupinico 1 neškropljene pomaranče
  • 125 g mletih mandljev
  • 1 žličko pecilnega praška

Za nadev:

  • 6 listov želatine
  • 450 g borovnic
  • 300 g smetane
  • 2 vaniljeva sladkorja

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte 60 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Penasto stepite rumenjake, preostali sladkor, pomarančni sok in lupinico. Na mešanico presejte mandlje in pecilni prašek. Dodajte še sneg beljakov in vse skupaj zmešajte. Zmes prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, jo pogladite in testo pecite približno 12 minut. Po koncu peke ga prevrnite na kuhinjsko krpo, posuto s sladkorjem, odstranite papir, biskvit zvijte in ga pustite, da se ohladi.

Želatino namočite. Borovnice očistite, jih pretlačite in pogladite skozi cedilo. Želatino ožemite, jo stopite v majhni količini tople tekočine in jo primešajte borovnicam. Smetano čvrsto stepite in ji med stepanjem dodajte vaniljev sladkor. Dve tretjini smetane primešajte sadnemu pireju. Kremo za 20 minut postavite v hladilnik.

Biskvit razvijte. Po njem razporedite kremo in ga ponovno zvijte. Rulado za 3 ure postavite v hladilnik. Po njej porazdelite preostalo smetano in borovnice ter jo po želji še okrasite. Uživajte v borovničevi ruladi!

Čas priprave: približno 55 minut + hlajenje 3 ure in 30 minut.

Na kos približno 280 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Pripravite še skutni borovničev kolač.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri