10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Bučkina torta z limeto

Bučkina torta z limeto (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Nekoliko nenavadna, a okusna kombinacija.

Za 12 kosov potrebujete: 

  • 3 jajca
  • 220 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 ml olja 
  • 300 g grobo nastrganih bučk
  • 75 g orehov
  • 1/2 žlice sode bikarbone
  • 1/2 žličke mletega kardamoma
  • 300 g moke
  • maščobo in moko za model

Za nadev:

  • 1 bio limeto
  • 150 g sladkorja v prahu + 1 žličko za lupinico
  • 125 g masla
  • 250 g svežega smetanovega namaza

Priprava:

1Jajca penasto stepite z obema vrstama sladkorja. Dodajte olje in nato lahno vmešajte še nastrgane bučke, mlete orehe, sodo bikarbono in kardamom. Na koncu vmešajte presejano moko.
2 Namastite in pomokajte tortni model in vanj vlijte testo. Približno 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa odstranite obod.

3 Limetino lupinico nastrgajte na tanke ostružke. Stresite jih v skledo, potresite z 1 žlico sladkorja in skledo za 2 uri postavite v hladilnik.

4 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem in 2 žlicama limetinega soka. Nato postopoma vmešajte še kremni smetanov namaz.

5 Testo vodoravno prerežite. Spodnji del premažite s polovico kreme, jo pokrijte z drugim delom testa in ga premažite s preostalo kremo. Torto za 4 ure postavite v hladilnik. Pred serviranjem jo okrasite z limetino lupinico.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri