Čokoladna jajčka

1. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladna jajčka (foto: Profimedia)
Profimedia

Sladica, ki očara!

Za 4 kose potrebujete:

  • 350 g bele čokoladne kuverture
  • 150 g temne čokolade
  • 150 g mlečne čokolade
  • 50 g barvitega čokoladnega obliva

Priprava:

1 Večje in manjše modelčke v obliki jajčnih lupin obrišite in jih postavite v hladilnik.

2 Belo kuverturo zrežite na majhne koščke in jih počasi segrejte nad vročo vodno kopeljo. Premešajte in pustite, da se malce ohladi.

3 Belo kuverturo prelijte v ohlajene večje modele in počakajte, da se malce ohladi, nato pa odlijte tekoče dele. Robove postrgajte z nožem, da bodo lepo ravni, ter modele postavite v hladilnik. Nato strjeno čokoladno lupino počasi ločite od modla in jih shranite v hladilniku.

4 Enako stopite drugi dve čokoladi in naredite majhne jajčne lupine. Počakajte, da se najprej strdijo lupine, nato pa ohlajene modelčke napolnite do roba in jih postavite v hladilnik, da se popolnoma strdijo.

5 Belima jajčnima lupinama na ožjem delu odlomite del roba. S čokoladnim oblivom zlepite po dve skupaj in počakajte, da se strdijo. Majhna jajčka s pomočjo stopljene čokolade položite na bela velika jajčka.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije