10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Fižol s papriko in klobaso

Fižol s papriko in klobaso (foto: Profimedia) Profimedia
18. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Stročnice za zdravje...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g fižola
  • 50 ml olivnega olja
  • 1 majhno olupljeno čebulo
  • 1 rdečo papriko
  • 1 zeleno papriko
  • 4 olupljene stroke česna
  • 1 žličko sesekljanega čilija
  • 1 klobaso
  • 100 g pasiranih paradižnikov
  • 2 žlici sesekljanega koriandra
  • sol

Priprava:

1 Fižol čez noč namočite v hladni vodi. Naslednji dan ga odcedite, dodajte svežo vodo in fižol skuhajte do mehkega.

2 V kozici segrejte olivno olje in na njem popražite sesekljano čebulo in koščke paprik. Primešajte še rezine česna, čili in rezine klobase ter vse skupaj še malce popecite.

3 Odcejenemu fižolu dodajte pasirane paradižnike, jih začinite s soljo in malce podušite. Dodajte še zelenjavo in rezine klobase in jed začinite s koriandrom in soljo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri