10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Goveji pivski golaž

Goveji pivski golaž (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Okusna jed na žlico ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g čebule + malo čebule za okrasitev
  • 5 žlic olja
  • 500 g govedine za golaž
  • 1 žličko mlete kumine
  • 1 čili
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 500 ml temnega piva
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Olupljeno in sesekljano čebulo stekleno popražite na olju. Dodajte kocke mesa in jih pecite 8 minut. Nato primešajte kumino, sesekljan čili in mleto papriko ter vse skupaj še malo popražite. Primešajte paradižnikovo mezgo, prilijte pivo in 500 ml vode ter golaž dušite približno 90 minut. Na koncu ga začinite s soljo in poprom.

2 Golaž okrasite z obročki čebule in ga postrezite s kruhom ali kruhovimi cmoki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri