10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako pravilno pripravimo kostanjev pire?

Kako pravilno pripravimo kostanjev pire? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
2. 10. 2015

Kostanj slovi kot odlična hrana za otroke, starejše in vse, ki so izpostavljeni večjim telesnim naporom. Daleč najbolj priljubljen je pečeni kostanj, takoj za njim pa kuhani. Svetujemo, da se preizkusite tudi v pripravi kostanjevega pireja, ki vam bo sicer vzela nekaj več časa (lupljenje), vendar se izplača.

Sestavine:

  • 2 skodelici kuhanega olupljenega kostanja
  • 1/2 skodelice mleka
  • 1/2 skodelice vode
  • 1 žlica vanilje
  • 1 skodelica rjavega sladkorja

Vse sestavine položite v ponev, v katero vlijete ravno toliko vode, da povsem prekrije kostanj. Mešanico kuhajte 25–30 minut, tako da je kostanj mehek in da tekočina skoraj izhlapi, pri tem pa ves čas kontrolirajte mleko, ki v ponvi zavre še hitreje. Odstavite z ognja in v mešanico vmešajte sladkor ter vaniljo. Mešanico pretlačite, da nastane slasten pire.

Več o kostanju, temu bodičastemu viru energije, si lahko preberete tukaj, kjer najdete še več receptov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri