To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Ješprenj z grahom in svinjino

Ješprenj z grahom in svinjino (foto: Profimedia) Profimedia
28. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odličen in okusen ješprenj!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g ješprenja
  • 700 g svinjske ribice
  • sol, strt črni poper
  • 3 čebule
  • 4 stroke česna
  • olje
  • celo kumino
  • 300 g zamrznjenega graha
  • 50 g masti
  • pest svežega majarona

Priprava:

1 Ješprenj čez noč namočite v hladni vodi.

2 Očistite meso, ga povežite s kuhinjskim sukancem, da bo med peko ohranil svojo obliko. Začinite ga s soljo in poprom ter ga pustite počivati 30 minut.

3 Olupite 1 čebulo in 2 stroka česna ter vse skupaj sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem meso rjavo zapecite z vseh strani. Nato ga vzemite ven in ga skupaj z maščobo preložite v pekač. Okoli njega razporedite čebulo in česen ter prilijte malo vode. Približno 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Med peko ga nekajkrat oblijte z nastajajočo omako.

4 Oplaknite ješprenj, prilijte svežo vodo in ga kuhajte približno 25 minut. Po kuhanju ga odcedite.

5 Olupite še drugi dve čebuli in 2 stroka česna. Drobno jih sesekljajte in popražite na masti. Nato dodajte odmrznjen grah in ga dušite 1 do 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Grah nato primešajte ješprenju.

6 Pečeno meso vzemite iz pečice, ga pustite stati 10 minut in ga nato zrežite na rezine. Dodajte ješprenj z grahom in jed postrezite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri