10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Ježki z lešnikovim mlekom

Ježki z lešnikovim mlekom (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
24. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

December je v znamenju grehov – naj bodo ti kar se le da slastni!

Sestavine:

  • 250 gramov piškotov
  • 3 velike žlice ruma
  • 100 g temne čokolade
  • 40 g kakava
  • 120 ml mleka z okusom lešnika
  • 50 g masla

Priprava:

Piškote zmeljemo v drobtine in jim dodamo vse preostale sestavine, ki jih dobro premešamo. Maso za nekaj časa postavimo v hladilnik, da se ta nekoliko učvrsti in da se sestavine med seboj dobro povežejo. Iz mase oblikujemo večje ježke ali manjše kroglice, ki jih povaljamo v kokosu. Lahko kroglice povaljamo tudi v mrvicah, cimetu, kakavu, zmletih oreščkih ali v bučnih semenih. Za to sladico potrebujete dobrih 45 minut, najbolj zabavno pa je, če vam pri izdelavi pomagajo otroci ali vnuki.

Recept je prispevala Nika Košljar, avtorica bloga Niqia bakery (www.niqiabakery.com), ki je sicer magistrica varstvoslovja, ampak slaščičarska pot jo je povsem prevzela, zato boste na njenem blogu našli recepte odličnih slaščic.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri