Korenčkova sladica v kozarčkih

23. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Korenčkova sladica v kozarčkih (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Posladek v slojih

Za 4 osebe potrebujete

  • 75 g korenja
  • 125 g mletih mandljev
  • 30 g škroba
  • pol žličke pecilnega praška
  • 2 neškropljeni pomaranči
  • 4 jajca (ločeni beljaki in rumenjaki)
  • sol
  • 85 g sladkorja
  • 500 g grškega jogurta
  • 5 žlic medu

Priprava

Korenje nastrgajte. Zmešajte mandlje, škrob in pecilni prašek. Nastrgajte pomarančno lupinico in iztisnite sok. Trdo stepite 2 beljaka, sol in 40 g sladkorja. Zmešajte rumenjake, preostanek sladkorja, polovico lupinice in soka pomaranče, korenje, mandljevo mešanico in sneg. Testo prelijte v tortni model (premera 26 cm) in ga približno 25–30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj (ventilatorska 150 stopinj). Nato iz pečenega testa izrežite 8 krogov (premera kozarca). Zmešajte preostalo lupinico in sok, jogurt in med. Sladico zložite v slojih v kozarčke in jo okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 57 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek